Явно всички от едно и също страдаме
При мен ситуацията, освен гореописаните, вече има и буквално "класически" измерения: съседите 2 етажа над анс се сдобиха с чудесно голямо пиано, тип роял... Няма какво да описвам, само ще добавя, че на него тренират майката и детето, а таткото - оперен певец явно, се разпява, обикновено около полунощ. Естествено, шумоизолация няма, и трябва да се живее с нон-стоп вариации върху "Мила моя мамо" (не се шегувам!). Трябва да отбележа, че наистина не свирят между 14 и 16, но това едва ли е успокоение - оказва се, че няма нормативен акт, който да забрани акустичния тормоз, независимо, че и без усилватели огласят цялото ни блокче
Жбрули, хората са нечовешки тъпи (цитат на любимия ми преподавател от Унито)! Не че ще ти е успокоение, но си е чиста злоба, няма друго. Аналогично: една седмица, след като новия ми (за мен) жълтичък сладурчо беше паркиран на улицата пред блока си го намерих със счупено стъкло, с тухлата още в колата. Нищо не беше откраднато, просто им е било кеф да направят гадно... Мила Родино!
За съня бебешки: Кай вече взе да ме притеснява. Отскоро почна да не се буди нощем, спи от 22.30 докъм 6. Но не знам дали нещо не му бъркам: спи адски неспокойно, мята се, сумти, гърчи се, обръща се буквално на 90 градуса, въпреки ограничителя си. И аз не мога да спя добре (лек сън, за жалост), и той не изглежда ОК. А и не всяка нощ спи цялата... Дано да прочета после, че като порасне още малко, ще се спинка повече...