Аз не разбирам в тази тема конкретно, защо се налага "някой да разбира, или да не разбира друг". Не само по последния въпрос, който коментираме, ами по всички... Защото от ей това "разбиране" - тръгват всички конфликти тук и там...
Някой пита как точно се прави попара /примерно/ - отговор на въпроса може да няма ни един, ама 10 мнения защо "аз не давам попара",разсъждения "ама какво получавало детето от попарата", кръстосан разпит "а ти защо питаш за попара сега, детето ти е твърде малко за да яде попара..." и какво ли не от вида - има в изобилие.
Сега за кухнята - същото. Една потребителка иска мнение за конкретна детска кухня...бреййй чудо! Ама защо не готвела тя, ама защо кухня, ама едната така правела, ама другата иначе правела, ама кое на кого било и не било приоритет чак.
И като си наплюл и упрекнал някого индиректно, че май не се старае за детето си достатъчно, понеже храни от бурканче, записва на кухня, или нещо трето - оп някакво мазно измъкване накрая с : "мое мнение", "не искам никого да обидя"...при все, че идеята на целия ти пост до този момент е точно да внушиш обратното. Точно по тази причина е написан и постът на
Сикс и е съвсем на място в случая.
Това, че правим нещата различно - не означава, че едните ги правят по-добре/по-зле от другите майки, а просто че за постигане на една крайна цел - има не само един начин. Всеки си знае най-добре детето /децата/, битието, възможностите - физически, финансови и всякакви, че да си даваме една на друга оценки и наклони коя какво правела "правилно" и "неправилно" - редовен филм в тази тема, през 2 страници максимум. Също така - основна причина да не питам тук почти нищо. Не защото няма кой да ми бъде полезен по същество, а защото за да доживея да прочета конкретен отговор на въпроса си - ще трябва преди това да изчета три страници самооценки и оценки за мен самата като майка, преди да дочакам отговор по същество.
И не, няма нищо общо описаната ситуация с редовното "оправдание" на разни потребителки, че като си попитал нещо публично - трябва да си готов да чуеш всякакви отговори.
Това е едно "измъкване по тъча"
Като съм попитала дали някой е ползвал "кухнята Х" - съм готова да прочета 1000 мнения ЗА и ПРОТИВ качеството на храната в "кухнята Х". Така - да. Но да чета 1000 разсъждения по въпроса, ама защо на кухня, ама защо аз не готвя, пък да ми се прави от някой си сметка на МОЕТО време и приоритети - много да ме извинявате нали. Но най-често - става точно това и всички го знаем. И този откровен спам сега - си го позволявам, точно защото и на мен ми дотегна тази тема да бъде вместо полезна и информативна - поле за самоизтъкване на едни и място, в което други "сглупили" да попитат нещо - вместо да получат информация - да пишат 10 "оправдателни" поста защо били попитали всъщност...