И аз съм се наточила за детска кухня след нова година. В СЗ има много добра частна кухня /добра - по отзиви на капризни приятелки съдя
/. Също възнамерявам трите яденета да ги разпределям през деня, а предвид че още съм заместила само две хранения - може и аз да се уредя със супата примерно.
Относно качеството на продуктите... Ами като ги купя аз тези продукти от магазина, или от пазара, кое би ми гарантирало, че са по-качествени от тези, които се ползват в детската кухня? По-високата цена примерно?
В БГ точно - едва ли. Само като се сетя за последното "филе Еелена" на цена от 54лв./кг,
което на вкус беше точно като буца сол - "много блягодаря" както се казва.
Това, с което ще готвят в кухнята и ще давам на Дани - няма да е по-лошо от това, което аз мога да купя. И по-добро няма да е, но поне са длъжни там да имат документи за произхода на всяка трошичка, която попада в храната му... Може и да е по документи, може и да е повече формално - пак е по добре от "нищото", което получавам в другия случай.
И определено - кухнята е най-добрият вариант да му осигуря хем разнообразна, хем прясно приготвена храна всеки ден! Винаги, ако нещо не му харесва, или ако аз не искам да го давам - мога да не му го дам да го яде, или да не взимам кухня в този ден - седмичното меню се качва на сайта предната седмица. Т.е. мога да си направя сметката в кой ден ще е кухня, в кой ден ще е бурканчета, в кой ден ще готвя ако реша...Ама като съм чела менютата досега, рядко би имало случай да не може да яде нещо оттам.
И не на последно място - времето си е време - едно от най-оскъдните ми и безценни неща откакто съм майка. Предостатъчно са ми всички други ангажименти пряко и непряко свързани с детето, че да мисля всеки ден какво да му готвя, да обикалям "на лов" за най-добрите продукти и да бърбуникам няколко вида манджички в мини-тенджерки и накрая...я ги хареса я не.
Да изхвърля в тоалетната 3-те лв. платени за кухнята, понеже не пожелал да яде нещо - мога да го преживея и то многократно. Но това да се случва с доста по-крупни суми, инвестирани в хранителни продукти + времето което съм вложила в приготвянето на същите - ЦЪ.
Бих го направила все пак, ако категорично да готвя аз - беше по-добре за Дани, отколкото някой друг да му готви подходяща за него прясна и топла храна.
В случая с детските кухни и домашното готвене обаче - изобщо няма такова нещо, ако се гледа обективно. Ако при дилемата бурканчета или мама готви - съм склонна да приема, че дилема има - все пак едното е консерва, а другото е прясна храна - ОК, но за кухните вече...повече "мамини самовнушения" е положението
лично за мен.