0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето-5
« Отговор #640 -: Ноември 06, 2011, 22:42:15 pm »
Според мен за боровинките не е рано, но за ягодите е. От друга страна, пише на пюретата за над 6 м. Може да им махат семките. Не знам. Моят яде за пръв път ягоди в конфитюр, когато беше на година и половина.

« Отговор #641 -: Ноември 06, 2011, 23:03:30 pm »
Благодаря за бързите отговори!

Nyx4emo,  не знаех, че може да предизвика такава реакция  8O

блу, и на тези пише, че е за над 6 месечни бебета. Не знам точно в какъв вид са им ягодите...Нищо, ще ги пазя за после в шкафа. Тъпо ми стана, че исках да взема ябълка и кайсия, а бръкнах по-навътре на рафта в магазина  и съм взела тези без да се усетя  :oops:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #642 -: Ноември 07, 2011, 04:56:42 am »
Момичета, купих по грешка едно пюре, което съдържа ягоди 5% и боровинки 1%. :oops: ...Мислите ли, че мога да дам сега или да чакам до годинката ?
Можеш, ама е кофти,че съдържа две неща,с които не си захранила, а би трябвало да даваш нови неща едно по едно.Аз на Ивана и дадох боровинки така от пюре и после ягоди от някакво смесено пюре. Не знам колко голяма беше, но някъде на 7-8 месеца да е била, понеже все ме беше страх за ягодите.
« Последна редакция: Ноември 07, 2011, 04:58:26 am от Bobbie »

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #643 -: Ноември 07, 2011, 09:13:25 am »
И аз като Боби съм правила - първо боровинки от пюре със ябълки,после ягоди също от комбинирано пюре.При нас ягодите никога не са били проблем,дори на 12м първо ги дадож сурови без семки("обелих" ги),след няколко дни и със семки - никакъв проблем.Обаче когато реших да му дам плодово мляко(АМ) със сягоди стана мазало :?
Мисълта ми е,че понякога памперс дерматита може да се предизвика не само от храна,но и от комбинациите на храни и от количеството.
Ние също в момента лекуваме рани по дупето от зелени маслини....Когато яде по 2-3,няма ядове.Обаче оня ден се гледаха с тати и е изял 10бр 8O та...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #644 -: Ноември 07, 2011, 17:14:32 pm »
Боровинки дадох на 8 месеца и 15 дни, ягоди още не съм  :)
Та като стана въпрос, мога ли да дам ей тая каша на Хумана с ягоди? Гледам и някакво червено цвекло се мъдри в нея,  :? Не изписват какво количество е, но едва ли ще е нещо фрапиращо  :?

Цитат
Млечна каша
с ягоди и кисело мляко

Подходяща за деца над 8 месеца.
Състав (на 100гр. прахообразно вещество): обезмаслено прясно мляко, растителни мазнини, нишесте, оризови люспи, гроздова захар, малтодекстрин, плодова захар, кисело мляко на прах от обезмаслено прясно мляко (3,2гр.), ягоди на прах (0,7гр.), червено цвекло на прах, калциев лактат, естествен аромат от екстракт от ечемичен малц, витаминна смес (витамин С, ниацин, витамин Е, пантотенова киселина, витамин В6, витамин А, витамин В1, витамин В2, фолиева киселина, витамин К, биотин, витамин D3), калциев карбонат, железен дифосфат, калиев йодат.
Енергийна стойност: 452кКал/1901кДж (на 100гр. сухо в-во).
Обогатена с 13 витамини, калций, желязо и йод.
Съдържание на желязо 5,3мг/100гр сухо в-во.
Съдържа глутен и мляко.
Не съдържа: кристална захар, консерванти и оцветители.
*
« Отговор #645 -: Ноември 07, 2011, 18:23:54 pm »
Точно тази каша я дадох към годинката,та според мен давай спокойно :).

« Отговор #646 -: Ноември 08, 2011, 16:41:04 pm »
И аз съм давала от тази каша с ягодите към 10-месечна възраст, доверявайки се на препоръчаното върху самата кутия и детето не е имало никакви проблеми, а пък и монго я харесваше пустия му лакомник. Иначе пресни ягоди по съвет на педиатъра избягвахме до 2 годинки.
*
« Отговор #647 -: Ноември 08, 2011, 17:03:02 pm »
 Момичета, искам да ви питам, кога се смята, че съм захранила с плодове и мога да премина на зеленчуци?
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #648 -: Ноември 08, 2011, 19:54:23 pm »
Момичета, искам да ви питам, кога се смята, че съм захранила с плодове и мога да премина на зеленчуци?
Когато ти си решиш. И без това на повечето места пише да дадеш пъво зеленчуци. Моята педиатърка също това препоръчва. То май си е до педиатър и личните му убеждения, а не че има здравословна причина да храниш първо с едното после с другото. Пък и много майки искат да им се даде някакъв точен план,който да следват.
Идеята е, че като яде сладките плодове, може след това да не иска по-безвкусните зеленчуци.  Аз ги смесих - дадох морков, после грах и после банан. Не за друго, а пюретата за най-малките бяха само няколко вида и тях съм дала. Не знам дали имаше някаква разлика. Ако му харесва нещо ще си го яде, ако не му харесва няма. Не мисля, че може да го промениш като захраниш в определен ред.

« Отговор #649 -: Ноември 09, 2011, 10:35:45 am »
Дидон, може да въведеш само един плод и да преминеш към зеленчук, а може и след 2-3 -както решиш, но по-добре да редуваш. Според мен трябда да е стигнало поне до едно малко бурканче 125гр приблизително и/или да го е яло поне седмица за да сметнеш че е въведен без проблем.
На мен тези каши на Хумана не ми изглеждат много добри- купих от зърнената и е със същия огромен списък химии. За сравнение на Милупа подобна зърнена каша има само оризови, царевични стърготини, скорбяла и вит.В1, освен това е много по-ясно описано как се прави- на Хумана как да знам колко от тяхната каша е 37гр?? 8O При това на Милупа са органични
« Отговор #650 -: Ноември 09, 2011, 13:46:47 pm »
Sami123, за какви точно химии говориш? Аз като взех първите опаковки на Хумана и на Милупа, които ми попаднаха в полезрението от шкафа в къщи, не виждам почти никаква разлика в съдържанието, освен че на Милупа кашата е с АМ /което също си е вид химия :)/

П.С: На Милупа пише, че 45 гр. отговарят на 4 с.л., а на Хумана 45 гр. = на 4.5-5 с.л. Ти защо държиш да са точно 37 гр.?
« Последна редакция: Ноември 09, 2011, 13:50:12 pm от джиджи »

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #651 -: Ноември 09, 2011, 15:57:39 pm »
Боби, какви пюрета ползваш? А каши? Аз познавам само на Gerber, купувам бурканчета. Не ми е ясно как са консервирани/стерилизирани пластмасовите контейнерчета с пюре.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #652 -: Ноември 09, 2011, 19:19:52 pm »
Боби, какви пюрета ползваш? А каши? Аз познавам само на Gerber, купувам бурканчета. Не ми е ясно как са консервирани/стерилизирани пластмасовите контейнерчета с пюре.
Гледам да са био (органични) и позлвам най-вече на Earth's best , те са стъклени. Те също като Гербер имат първи, втори и трети храни т.е. с различна консистенция за различните възрасти. И сега тях ги позлвам за Ивана, макар рядко да яде от бурканче, но имат едни супи, от които винаги имам в къщи, че ако не иска каквото имаме, да имам с какво да я нахраня. Тя много ги обича ( а са доста гадничко безвкусни :-) ) . Продават ги в кашонче по 8. Ето ги: http://www.earthsbest.com/node/39  Каши само тяхни съм позлвала.
На Гербер органичните храни също ползвах. Пластмасови са, ама са органични и препдолагам, че няма нищо вредно ( или се надявам :-) ) .

Боби
« Последна редакция: Ноември 09, 2011, 19:31:25 pm от Bobbie »

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #653 -: Ноември 09, 2011, 19:22:59 pm »
Мерси, Боби  :).
*
« Отговор #654 -: Ноември 09, 2011, 20:41:47 pm »
така или иначе сме на тема каши, та да ви питам какво мислите мога ли млечните каши да ги правя с кърма вместо вода, така или иначе трябва да се изцедя и ако направя кашата с вода млекото трябва да го хвърля, но пък няма ли да стане много "млечно" ако го добавя към кашата в която си има мляко. Гледам да взимам безмлечни каши, но те са по-малко като видове.
*
« Отговор #655 -: Ноември 09, 2011, 22:21:55 pm »
И без това на повечето места пише да дадеш пъво зеленчуци. Моята педиатърка също това препоръчва. То май си е до педиатър и личните му убеждения, а не че има здравословна причина да храниш първо с едното после с другото. Пък и много майки искат да им се даде някакъв точен план,който да следват.

Нашето светило каза да захраним първо с плод, не със зеленчук, заради силните колики, които все още не са отшумяли. Това вярно ли е?
*
« Отговор #656 -: Ноември 09, 2011, 22:42:37 pm »
Breiv , a вашето "светило" защо изобщо иска да захранва дете с колики? Като ти гледам лентичката - не е детенце "на преклонна възраст", че да трябва спешно да се захрани... :lol: Иначе - не мисля, че има особено значение какво ще дадеш първо точно във връзка с коликите на бебето, но аз не съм спец.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #657 -: Ноември 09, 2011, 22:43:45 pm »
И без това на повечето места пише да дадеш пъво зеленчуци. Моята педиатърка също това препоръчва. То май си е до педиатър и личните му убеждения, а не че има здравословна причина да храниш първо с едното после с другото. Пък и много майки искат да им се даде някакъв точен план,който да следват.

Нашето светило каза да захраним първо с плод, не със зеленчук, заради силните колики, които все още не са отшумяли. Това вярно ли е?
Ами не знам. Подобни препоръки официални не знам да има, но може да има някаква причина от лични наблюдения. При всяко положение не пречи, така че дай си плод тогава, за всеки случай.

Жбрул, то може до тогава да няма колики вече. На доста деца им изчезват към 4ти  месец макар и да има други, при които остават до по-късно. Надявам се светилото да не иска сега да се захранва.

Боби
« Последна редакция: Ноември 09, 2011, 22:46:10 pm от Bobbie »

« Отговор #658 -: Ноември 09, 2011, 22:56:53 pm »
Много е вероятно точно това да иска да направи. Тук светила бол...и още повече бол такива дето захранват на 2-3 месеца....

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #659 -: Ноември 09, 2011, 23:21:01 pm »
Аз сега си погледнах записките от захранването на Ивана. Значи дала съм оризова каша и е плакала много и съм я спряла и лекарката е казала да започвам със зеленчуци. Дала съм морков, след това сладък картоф и след тога грах. После съм пробвала пак каша, но овесена и после плодове- банан и круша и т.н. Колики е имала поне два пъти до 10 дена след захранването и след това са отшумяли. Не знам дали захранването е помогнало или е съвпадение,но  тя от както започна да яде и друга храна много по-добре започна да се чувства като цяло. Може да си въобразявам и да е от възрастта, но беше по-спокойна.

Ние също започваме захранването след 3 седмици.