0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Въпроси и отговори по храненето-5
« Отговор #620 -: Ноември 03, 2011, 23:29:29 pm »
Купих общо 5 кутии и всичките ги четох и с по дебели букви е написано ако има алергия да не се дава,понеже съдържа краве масло,фруктоза и още нещо.Аз как да знам дали има алергия след като не съм давала нищо с млечни работи :oops:

е как да не си давала? нали си давала кърма или АМ? значи си давала "млечни работи". вече знаеш, че няма алергия към млякото.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #621 -: Ноември 04, 2011, 17:29:38 pm »
Някой може ли да каже колко мляко трябва да пие бебе на 10 месеца?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #622 -: Ноември 04, 2011, 18:04:36 pm »
Някой може ли да каже колко мляко трябва да пие бебе на 10 месеца?
700ml do 1L, обаче е много относително. Ивана никога не ги направи тези 700мл, а пък Андреа от сега пие по 750мл на ден.

Б.

*
« Отговор #623 -: Ноември 04, 2011, 18:05:36 pm »
Смараиди, доколкото си спомням около 800 мл на ден общо.  :wink:

*
« Отговор #624 -: Ноември 04, 2011, 19:28:04 pm »
Боби, Раши и аз така знам, но бебо мина на преходна храна.
Яде:
Сутрин-200 мл млечна каша
Обед-супа със сухар и около 100 мл АМ
Следобед-в200 мл АМ и плодово пюре
Вечер- манджичка и около 100 мл АМ

Докарваме го около 600 мл мляко. Не виждам как да стане повече.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #625 -: Ноември 04, 2011, 19:45:00 pm »
Моите почти вече не пият мляко. Млечни каши също не искат вече.
Сутрин ядем кус кус/попара/качамак със сирене и масло
Обяд - пюре със зеленчук/месо/жълтък/сирене и масло
Следобед каша/филия с кашкавал/или нещо от сутрешните
Вечер кифлички/филия
Преди сън 150мл кърма+АМ

Т.е. ние почти нямаме мляко, а и те не искат.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #626 -: Ноември 04, 2011, 21:35:27 pm »
Нали казват, че е важно млякото и след захранването да остане над 750 мл на денонощие. Ала, сега като не искат децата няма как да им го излеем.
Моят заспива в 20.00, като е ял преди това + млякото от 100-120 мл и до там.

*
« Отговор #627 -: Ноември 04, 2011, 21:57:19 pm »
Пете, ти с това АМ открай време си влязла във филм колко, та колко трябвало.  :lol: Еми аз не си представям как едно дете ще пие литър АМ на денонощие, докато е само на АМ, а после ще има 2-3 заместени хранения и пак да пие по литър точно + другото ядене. Сега ясно, че растат и започват и повечко да ядат, ама да започнат да ядат някакви грандиозни количества от раз - няма как. Колкото яде - толкова, не си го слагай на сърцето. А и да си го слагаш - нищо не можеш да направиш, няма как да го накараш да яде/пие нещо си в по-голямо количество отколкото иска/има нужда. Щом е здрав, щастлив и се развива добре - значи си споко. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #628 -: Ноември 04, 2011, 23:08:53 pm »
Добре де, да разбирам ли, че АМ вече не го смятаме за основно ядене и си го даваме между другите хранения? Габриела в момента е на 210 мл на хранене, мляко пие сутрин, вечер и според зависи колко пъти ще се събуди през нощта да я де. Но 750 мл определено не ги прави. Аз на обяд й давам само зеленчуково/местно пюре, след обяд - плодово или каша. Не дохранвам с АМ, нали идеята е съответното хранене да бъде заместено, не допълнено? Или бъркам? От време на време давам попара сутрин, казвам от време на време, защото според зависи кога и колко е яла през нощта, сутрин си прави доста голяма пауза. Абе в общи линии, концерт по желание. И понеже на 9,5 месеца беше 9500 гр, предпочитам да не я юркам да яде много-много. Греша ли в подхода според вас? Случва се нощем да яде през 4 часа, т.е. поне 2 нощни хранения и има дни, в които стига до 6 хранения на денонощие.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #629 -: Ноември 04, 2011, 23:49:51 pm »
Злати,казва се че до 12м се дохранва с АМ.
Борко в момента пие около 500мл мляко,като сутрин 250 са прясно пълномаслено а вечер АМ.Ако реша закуската да е млечна каша,давам 200мл+смес.
Сега 700АМ е оринтировъчно,всичко млечно би трябвало да се смята - кашкавал,мл каши,сирене,кис мляко и т.н

На вашата възраст Пете обаче бяхме на 700мл,просто защото закуската ни беше АМ,обяда беше АМ и преди лягане пак.За вечеря беше зеленчук с месо,а следобяда беше плод.
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #630 -: Ноември 05, 2011, 00:38:07 am »
Лелееее, ми аз ако я и дохранвам с АМ, тя съвсем ще се огруха, бре 8O Е добре, тогава защо се казва, че заместваме хранене изцяло, щом трябва да се дава  и АМ. А и когато детето видимо се е наяло и си издържа нормално 4 часа до следващото хранене, че понякога и 5 часа, защо трябва да наливам с мляко?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

fibo

• 2168
« Отговор #631 -: Ноември 05, 2011, 01:09:54 am »
Ами "изцяло" се замества явно в БГ,поне при нас такъв термин няма.Просто тук децата до 12м изяждат по-малко грамаж пюре.Ако сутрин и вечер се изпива по 210мл АМ и има още две хранения по 120гр пюре+ 100мл АМ нещата се връзват.
Според мен,ако едно дете му се яде - ще пие.Ако не е гладно вече - не можеш да го наливаш зорна :).Това за зеленчуците и манджата,че те правят "дупе" е донякъде мит.Да,засищат по-дълго защото се усвояват по-бавно,но АМ е в пъти по-хранително и полезно.Та за туй тук се налага като "основна" храна до 12м.
Някой по-горе беше споменал супа+ сухар - нищо против супичката(мн я обичам) ама това за мене не е пълно хранене.Супата като част от обяда - ок,но изцяло супа с хляб за обяд.Моите извинения,ама не е достатъчно калорично за едно бебе/дете. :)
Борко Бърборко
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #632 -: Ноември 05, 2011, 01:15:34 am »
Ами аз давам 190-220 гр пюре, не 120. По схемата на Бърди захраних аз, човека го дава пълно заместване. Освен аз нещо да не съм разбрала.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

fibo

• 2168
« Отговор #633 -: Ноември 05, 2011, 01:56:10 am »
Ми да,как да даваш АМ след такова количество.То,аз също така захраних и заместих "изцяло" и някъде към 10-11м попаднах на инфото за 700мл и после личния ме "светна" :lol: Ама,на близо годинка - къде ти да сменям току изграден режим :)За това аз лично не съм дохранвала по този начин(всъщност за един кратък период го правих),но тук така правят.
Като поотрастна юнака започна да хапва по близо 300мл и пак ми се събираше 2х300мл,отделно добавях кис.мляко към плода.Но това чак към 15-16м.
Тук правят и друго - понеже на децата предимно им се готви домашна храна,разреждат пюретата със АМ/мляко за по-големите.Пример - картофки+морков+пиле + 1кл зехтин/масло+ АМ/мляко.Така сместа става лесна за пасиране или мачкане,мека на консистенция и лесна за преглъщане :)
Борко Бърборко
« Отговор #634 -: Ноември 05, 2011, 08:06:40 am »
О, вие определено ядете мн добри количества храна. Ние сутрин ядем по около 120-130 гр кус кус например+масло+сирене.
На обяд ни е най-силното хранене, около 250мл на дете пюре с нещо (аз им готвя)
И следобеда пак ядем около 120-130гр на дете. Повече и не искат. Много са активни.

Йо последния месец е качила 500гр, а Марти 250гр, което е повече от добре.

Млякото ни е 140мл макс, след това количество плюят с език. От 2 нощи давам на Йо АМ като се събуди, но не повече от 60мл.

То като ядем основни храни вече, в повечето случаи даже готвено за нас с мъжа ми, как да ги накарам да пият по 500мл АМ.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #635 -: Ноември 05, 2011, 11:20:14 am »
Майки,сутрин закусва,или супата от кухнята с сухарче и сиренце ( това е най любимо ) или каша млечна но доста рядка и още по рядко попара ...не я обича.На обяд си яде пюрето от кухнята горе долу идва към 250 мл.,следобяд яде десерта от кухнята пак 250 някъде това в 16.00 ч.към 18.00 изяжда един банан примерно и преди лягане в 20.00 ч. изпива 240 вода с 8 л. мляко.От скоро вече и през ноща не се буди за мляко та съвсем явно не поема млякото което се казва че е полезно ама няма и как да го поеме според мен.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #636 -: Ноември 05, 2011, 11:48:44 am »
Като броите изпитото мляко не забравяйте че и кашата се прави с АМ, освен ако някой няма причина да я прави с вода. Аз също много се чудих дали да дохранвам с АМ на обяд или само пюре в по-голямо количество и сега понякога правя както е написала Фибо, ако аз съм правила пюрето (но това е много рядко) или само пюре ако е с ориз, а ако е само зеленчук и е по-рядко привабям около лъжица сухо АМ (това ме посъветва лекарката и ми хареса като идея за да го засища повече). Но така или иначе сутрин 2 пъти- в 6 и 9ч. горе-долу по 190-200мл. АМ, с кашата 200мл. АМ и вечер пак толкова -стават около 780-800мл. а пък после с попара или друга закуска може би ще намалее малко.
В този ред на мисли да ви питам до кога да взимам безмлечна каша и да започна с готова млечна инстантна или в бурканче. Ако е на същата марка като преходното ни мляко има ли проблем ако взимам вече млечна?
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #637 -: Ноември 05, 2011, 13:08:41 pm »
Сами, щом си пие обикновено АМ без проблем, значи няма алергия и спокойно можеш да си даваш млечна каша.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #638 -: Ноември 06, 2011, 19:21:00 pm »
Момичета, купих по грешка едно пюре, което съдържа ягоди 5% и боровинки 1%. :oops: ...Мислите ли, че мога да дам сега или да чакам до годинката ?
« Отговор #639 -: Ноември 06, 2011, 22:37:33 pm »
Момичета, купих по грешка едно пюре, което съдържа ягоди 5% и боровинки 1%. :oops: ...Мислите ли, че мога да дам сега или да чакам до годинката ?

Аз ще споделя моя скромен опит. Миналата седмица дадох на моето бебе пюре на Гербер - ябълка и боровинка, където боровинката е някакъв минимален % (както в твоя случай). Пюрето е за възраст над 6м, но детето ми получи разстройство и дупенцето му стана адски червено и дори с леки рани. Не смея да твърдя, че това би се получило при всяко бебче, но аз определено скоро няма да дам такова нещо на детето си отново.