Дами, имате ли опит с алчни малки гладници? Мойто пух съвсем ме ошашави - вчера на обяд вече изобщо не щя мляко в уста да сложи, само пюре - омете цялото бурканче (125г); днес омете последния морков+картоф и продължи директно с пащърнака, едва спасих 1/2 бурканче. Изобщо не успявам да спазвам схемата "2л.->4л.->8л. и т.н." - нахвърля се като невидял ядене; вместо да го лъжа с мялко да си яде пюретата, сега го прилъгах с пюрето от пащърнак да си яде млякото. Това защото се притеснявам, че само пюрето още не му е засищащо, трябва и мляко?
И друго се появи - още от 3ия си месец той сам си мина на 5/дневно ядене; от няколко дни обаче почна пак да иска по 6 пъти, и да се буди по-рано сутрин. Изяжда си все така по 150мл+5л. сухо вещество, повече количество не иска (често и това не дояжда). Започвам да си мисля, че самото мляко не му е достатъчно хранително вече, а не смея да слагам още сухо вещество. Дали това е разликата с млеката #2 (за 6+ месеца), дали пък няма търпени да порастне още по-бързо?
Иначе Пух е в чудесно състояние - 8 кг, 70 см; малко с 2 седмици напред върви (и аз вече не помня по кои норми точно) и е като много силен живак, но не е дебел или несъразмерно висок...
Някой имал ли е подобни забавления?