0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето-5
« Отговор #540 -: Септември 25, 2011, 16:11:51 pm »
Ние кашата я хапваме след обедното хранене към 16.00ч, но в началото когато се захранвахме с каша започнахме на Милупа -ориз я давах на обяд , след като въведохме зеленчуковото пюре то измести кашата и сега на обяд яде пюре зеленчуково и месно , а следващото хранене е с каша.Аз давам вече месно пюре по препоръка на моята педиатърка , тъй като от по-рано сме захранени от 4 месец и вече включих и месото , жълтък започнах да давам от една седмица през ден в зеленчуковото пюре по 1/4.Ние сме още на кърма и се кърмим сутрин в 6.30 или 5.30ч. и после в 9.30 или в 10.00ч , после се кърмими преди лягане в 21.00ч и повечето пъти се буди и през нощта за още едно хапване , но всеки път е различно , понякога не се буди , но зависи кога си е легнал моя бебешок , ако е по-късно не се буди да яде , но ми се струва , че това будене е от зъбите , а не че е гладен.На мен лично ми казаха , че е достатъчно млякото да е 2-3 пъти на ден , а другото да е твърда храна и смятам , че засега сме добре от към това.Смятам и от 7 месец да включа попарата , тя ще замести второто сутришно хранене с кърма , т.е млякото ще бъде само 2 пъти на ден -сутрин и вечер преди лягане и междувременно и през нощта когато си поиска , понякога иска да сучи и през деня , не го ограничавам в това разбира се.
« Последна редакция: Септември 25, 2011, 16:17:23 pm от speranza »
*
« Отговор #541 -: Септември 25, 2011, 17:59:03 pm »
Топси, картофеното пюре го мачкаш с вилица, не с пасатор, защото става като лепило. Вътре можеш да сложиш малко кърма или АМ, никаква захар и масло.
За деца на 6 месеца е много рано да се дава закуска и вечеря според мен. Достатъчно е заместено обедно и следобесно хранене, другото мляко. Закуска започнах да давам по малко към 10-11м, а вечеря след годинката.
*
« Отговор #542 -: Септември 26, 2011, 10:59:40 am »
Благодаря на всички за отговорите  :D
Мими, плод на обяд давам само, ако е яла много малко, само и само да да има нещо в стомаха ... защото обича плодове, тях не ги отказва.
След като прочетох една книга преди години за разделното хранене, твърдо съм против да се дава плод след основно ядене, защото докато се смели храната, плодът ферментира и нищо полезно не остава.

Плодове давам следобед, смесени с 1-2 лъжици каша.

Нямам намерение да махам нито сутрешното, нито вечерното мляко, радвам се, че си ги пие. Преди няколко седмици, за първи път отказа да пие вечерта мляко и се притесних, но явно е било единичен случай, пие си го все още. :)

Днес, в 7,30 й направих 240 АМ, изпи 190.
В 10часа пробвах да дам плодово пюре с 1 бисквитка, но не иска. Преди това изяде 2 солети.
В 12 ще й дам обяда, да видим   :?

По въпроса с кашите, правя ги с хладка вода, и никога не са ми ставали на бучки! С гореща никога не съм правила.
На кутиите на Хумана пише, че се слага първо кашата, а след това водата. Така и правя.  :)
« Последна редакция: Септември 26, 2011, 11:02:25 am от Eли:) »
*
« Отговор #543 -: Септември 28, 2011, 11:04:33 am »
Аз пак с въпрос  :)
Кога дадохте мед на децата си?
Че от 2 дни Диляна накашля по малко, та си мислех за това дали мога да й давам вече, хем да й подсиля имунитета за задаващите се сезони :?
Как и по колко започнахте да давате?
Благодаря предварително  :)
« Последна редакция: Септември 28, 2011, 12:18:15 pm от Eли:) »
*
« Отговор #544 -: Септември 28, 2011, 11:36:42 am »
Аз пак с въпрос  :)

Аз на година и половина, но бяха здрави като дадох за първи път - все едно захранвам. Сложих в чаша чай и първия път 2-3 глъдки от чая, следващия ден малко повече.
*
« Отговор #545 -: Септември 28, 2011, 11:40:50 am »
На Деси дадох на 2г., на Елена на 1.7г. и аз като Мими по малко за няколко дни.
« Отговор #546 -: Септември 28, 2011, 12:44:19 pm »
Мед дадох на 2 години, беше болен, слагах му по малко в чая.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #547 -: Септември 28, 2011, 16:54:50 pm »
Аз пак с въпрос  :)
Че от 2 дни Диляна накашля по малко, та си мислех за това дали мога да й давам вече, хем да й подсиля имунитета за задаващите се сезони :?
Как и по колко започнахте да давате?
Благодаря предварително  :)

На Ивана дадох преди 2 месеца.  След една годинка е позволено. Дадох и една лъжичка, а на следващият ден колкото и душа иска, защото ми светна, че меда е просто колекция от различни видове захар.  Към захар алергия няма. Може да има алергия към растението, от което е направен меда, но тогава излиза, че с всеки вид мед трябва да се захранва, което никой не прави.

Б.
« Последна редакция: Септември 28, 2011, 17:09:00 pm от Bobbie »

« Отговор #548 -: Септември 28, 2011, 20:12:25 pm »
Нещо съм изпаднала в дълбока заблуда :) Добре, че прочетох какво сте писали. Не знам защо ми е влезнало в главата, че мед мога да дам някъде към 3 годинки  :? Ние в къщи сме големи любители и още тези дни ще взема да го захраня :)

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #549 -: Септември 28, 2011, 20:21:08 pm »
Нещо съм изпаднала в дълбока заблуда :) Добре, че прочетох какво сте писали. Не знам защо ми е влезнало в главата, че мед мога да дам някъде към 3 годинки  :? Ние в къщи сме големи любители и още тези дни ще взема да го захраня :)
А пък тук го пише на всяко бурканче с мед да не се дава до 1г. В България не пише ли?

*
« Отговор #550 -: Септември 28, 2011, 23:08:02 pm »
Дадох мед малко преди да навърши година и половина.
Първият път, макар че му дадох сигурно половин кафеена лъжичка, му подейства разхлабващо.
« Отговор #551 -: Септември 29, 2011, 22:59:32 pm »
Моят син все още пие прясно мляко сутрин и вечер. С баща му се шегуваме, че сутрин, докато не си изпие кафето (млякото), не е човек.  :lol:
Щерка ми пи АМ до преди месец - тоест до 2г.9м. по 150мл вечер. Замених с кисело мляко. Прясно не харесва.

Мед дадох след 2г.
« Отговор #552 -: Септември 30, 2011, 00:22:53 am »
А пък тук го пише на всяко бурканче с мед да не се дава до 1г. В България не пише ли?

Не съм обръщала внимание, но обикновено купешкия мед не е чист мед. От години не купуваме мед от магазина, а директно от приятели и познати производители, които ни дават бурканчетата без етикет :)

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #553 -: Септември 30, 2011, 08:53:13 am »
и аз съм го чела това за трите години и меда- на Стефания дадох на 2 г. 10 месеца, на Преслава след навършени 2
масово около мен го дават след навършване на 1 година
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #554 -: Октомври 04, 2011, 21:45:15 pm »
Момичета, кажете с какво кисело мляко да захраня, освен че трябва да е пълномаслено, каква марка да е?
07.10.2009
*
« Отговор #555 -: Октомври 05, 2011, 00:13:14 am »
И аз имам един въпрос - приготвям безмлечната оризова каша на Милупа с кърма - в точната пропорция - и ми става на вода!!! Направя ли я с АМ - няма проблем. :roll: 3 пъти четох упътването - пише си, че може и с кърма да се направи. И какво излиза - че кърмата ми е неподходяща за кашата.  :dontknow: На друг случвало ли му се е? Коя друга марка безмлечна каша да пробвам?
*
« Отговор #556 -: Октомври 05, 2011, 00:28:34 am »
power, зная, че киселото мляко трябва да е 2%, не пълномаслено.

литето, кърмата разводнява кашата, същото прави и пюретата.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #557 -: Октомври 05, 2011, 03:33:00 am »
power, зная, че киселото мляко трябва да е 2%, не пълномаслено.
Абсолютно погрешно! Млякото трябва да е пълномаслено минимум докато детето навърши 2г. Това е много важно за развитието на мозъка.

Б.

*
« Отговор #558 -: Октомври 05, 2011, 09:35:42 am »
Момичета, кажете с какво кисело мляко да захраня, освен че трябва да е пълномаслено, каква марка да е?

И мен ме интересува това. Давах няколко пъти Елена 2% смесено с бисквита.

Liteto, аз съм давала тези на PRIMA http://slonbalonbg.com/category-187/category-191/priama.html

*
« Отговор #559 -: Октомври 05, 2011, 10:14:42 am »
Последно време купувам на Герма 4,5% ( с етикет без консерванти и оцветители) - много ми харесва. Иначе преди това "На баба" 4,5% и по БДС и домашно естествено най-много.