0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето-5
« Отговор #420 -: Септември 02, 2011, 23:02:35 pm »
Малиии, ужас, аз почти не давам жълтък. Стигнахме до половин изплют и се отказах.
Мислите ли, че е фатално, ако не яде жълтък, след като през ден яде месо?
[/url][/url]
*
« Отговор #421 -: Септември 02, 2011, 23:04:22 pm »
Малиии, ужас, аз почти не давам жълтък. Стигнахме до половин изплют и се отказах.
Мислите ли, че е фатално, ако не яде жълтък, след като през ден яде месо?
И аз туй щях да питам,щото и ние сме на същото дередже.

« Отговор #422 -: Септември 02, 2011, 23:37:02 pm »
Ами според мен не е фатално, моята племеница не прояде жълтък, а е на 5 години.
Но при нас поради нисък хемоглобин и желязо, ни препоръчаха жълтък и месо. Моите го харесват.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #423 -: Септември 02, 2011, 23:50:57 pm »
ми аз не обичам жълтък и хемоглобина и е железен, както и на Ники. Не мисля, че  е фатално, ама може да има някой важен витамин там, който да го няма на друго място?
[/url][/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #424 -: Септември 03, 2011, 00:32:00 am »
И аз не давам жълтък, защото не го иска. Обаче давам неща правени с яйца, които яде. Днес например закуси гофрети с мед и масло ( имаше мед до лактите :-) ).

*
« Отговор #425 -: Септември 03, 2011, 00:33:45 am »
Благодаря ви много за информацията  :P.
Искам да ви питам и друго-в какъв ред въведохте месото (пилешко, пуешко, телешко ч.дроб,заешко,агнешко и риба ) и има ли значение какво първо да се даде?
Знам, че Бърди е писал, но не мога да открия инфото.Излиза ми само плодовата и зеленчуковата схема на захранване.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #426 -: Септември 03, 2011, 10:06:19 am »
Някой да даде акъл как да накарам Борката да закусва с нещо по-стабилно от АМ/мляко??
Скоро започва ясла и ще се налага да закусва рано - около 7ч/7и30ч,после ще хапват плод и в 11и30ч ще обядват.Аз обаче се притеснявам че ще огладнява много до обяда.
Сега закусва ок 300мл АМ в 8и30ч и към 12ч е вълчи глад....

Пробвала съм с попара със сирене и масло,каши най-различни с АМ,кис.мляко - бананови,плодови,зърнени,с мед...Макарони,кус-кус...питки...Ми,нищо и нищо друго не ще...вече и аз не знам какво да му давам... :?
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #427 -: Септември 03, 2011, 12:02:10 pm »
tanj74  моя младеж от една седмица е захранен с месо , моята педиатърка ми препоръча да започнем с пуешко месо и заешко , а за после и аз незнам , сигурно ще дам пилешко и постепенно и другите видове меса , но за сега само заек и пуйка ще давам пък има време и за другите меса.Аз се чудя за телешкото и рибата кога се дават  в кой месец ?Сокове още не съм давала и за тях също се чудя кога да му дам да пие, макар че знам , че по-късно е по-добре да се дават , но искам да пробвам поне към 7 месец да дам някой друг сок за витамини.
*
« Отговор #428 -: Септември 03, 2011, 12:12:59 pm »
Момичета, жълтъка най-лесено се приема като просто сложите в сварените зеленчуци един сварен жълтък и го пасирате заедно, няма как да го изплюят. :wink:
То и на мен да ми дадеш жълтък само и аз ще го изплюя, то няма прекарване това нещо :lol: :lol:
« Отговор #429 -: Септември 03, 2011, 15:55:58 pm »
И аз като Стефи пасирам жълтъка заедно със зеленчуците и Йоана никога не е отказвала да го яде. А само жълтък е доста гадничко, съгласете се. :D
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #430 -: Септември 03, 2011, 17:46:59 pm »
Жълтък давам, както казва Боби - в нещо. Примерно, Бобо много обича спанак с ориз, яйце и сирене. Обикновено правя голяма доза, за 2-3 хранения поне, така че да не изяжда цяло яйце на един път.

фибо, пробвала ли си с филийка с обезсолено сирене? Бобо много обича. Другата му любима закуска е кашата, харесва кисело мляко (на Хумана, но и обикновено с бисквитки). Случва се да му дам банан за закуска... Кус-кусът категорично го отказва и не го тормозя.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #431 -: Септември 03, 2011, 19:19:13 pm »
А кой дава само жълтък? Ти никое дете няма да го яде. Аз писах, че давам жъктък в зеленчуково пюре.

Месото въведох 21 дни след зеленчуците - пилешко, заешко и пуешко. След месец дадох телешко и после риба. Ч/ дроб и агне не съм въвела още.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #432 -: Септември 08, 2011, 20:37:40 pm »
Момичета, мога ли да дам патладжан, карфиол и броколи на Алекс? И ако да има ли нещо по-специфично при приготвянето им?
*
« Отговор #433 -: Септември 08, 2011, 21:30:57 pm »
Мисля, че патладжанът е доста тежка храна и не е подходящ, другите са ок.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #434 -: Септември 08, 2011, 22:42:32 pm »
Натали за броколи и карфиол няма проблем, но патладжан недей. Много тежка храна е.
Освен това четох, че съдържа токсина соланин, което води до стомашно-чревни проблеми, парене на гърлото и пр.
Най-добре изчакай до другото лято  :D
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #435 -: Септември 08, 2011, 23:24:26 pm »
Благодаря ви. Ще включа карфиола и броколи, пък за патладжана ще чака.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #436 -: Септември 08, 2011, 23:48:24 pm »
Кога дадохте бял/цветен боб и зеле??От леща имахме(преди време) адски колики и още ме е страх да дам...Днеска обаче готвих бял боб смесен с кафяв и дребното си поиска,пък мене ме достраша... :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #437 -: Септември 09, 2011, 16:27:23 pm »
Момичета, а грах, царевица и зелен боб може ли да се включват в менюто на бебчетата на нашата възраст. Благодаря ви предварително!
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #438 -: Септември 09, 2011, 17:14:55 pm »
Здравейте, от другия месец мисля вече да захранвам с глутен,та по този повод си мислех за попарите...Вие със какви сухари ги правите- обикновени от магазина или бебешки и на коя фирма,ако взимате такива? И за сиренето- колко време го киснете в саламура? А също и маслото- кое масло е най-добре да се ползва? Абе общо взето май нищо от попарата не ми е ясно и с нея по същия начин ли се захранва? Една попара не мога да направя....ужас.  :oops: :lol:
07.10.2009
« Отговор #439 -: Септември 09, 2011, 18:35:58 pm »
Момичета, и аз имам въпрос за храненето. Мога ли да дам сини сливи и спанак или е по-добре да изчакам?