0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето-5
« Отговор #400 -: Септември 01, 2011, 17:24:45 pm »
аз май се примирих че ще си имаме нощно хранене още дъъъъълго време. за 6 месеца само веднъж ми се случи да я накърмя в 22 и после сутринта в 6. обикновено яде в 21, след това в промеждутъка от 1 и 3 се буди да яде и после чак в 9. Варианта с вода не съм пробвала, че от скоро се учим да пие вода от шише и още до никъде не сме я докарали. А и така или иначе трябва да ставам да се цедя, защо да и давам вода а млякото да хвърлям. немога да разбера защо ако мине на вода след това ще се откаже да се буди, каква е логиката?
« Отговор #401 -: Септември 01, 2011, 17:26:39 pm »
Боби, вие сте малки още, няма как. То и аз докато се изцеждах нощно време , гледах да е около 5-6ч, за да е малко преди да се събудят, та все едно си кърмих др бебе, докато спинкат. Уморително е, но няма как.

Аз си мисля, че щом децата искат да ядат през нощта, значи имат нужда. Не е от глезотия.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #402 -: Септември 01, 2011, 19:06:13 pm »
Таня, това звучи доста добре, ще го пробвам. Дано проработи. Иначе вода от преходна чаша си пие вече, няма проблеми.
И за да не е само оплакване, да се похваля, снощи детето се смили над мен и не се буди да яде, след като яде в 22:30, примрънка 2-3 пъти за биберона през нощта и се събуди чак към 7 да хапва. Е, аз не смея да се радвам, естествено, защото подозирам, че това е просто случайно, но поне използвах и поспах  :lol:

Ечи, и аз не знам каква е логиката, но явно има някакъв ефект при някои деца, защото е факт, че се отказват от яденето.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #403 -: Септември 01, 2011, 20:38:55 pm »
аз май се примирих че ще си имаме нощно хранене още дъъъъълго време. за 6 месеца само веднъж ми се случи да я накърмя в 22 и после сутринта в 6. обикновено яде в 21, след това в промеждутъка от 1 и 3 се буди да яде и после чак в 9. Варианта с вода не съм пробвала, че от скоро се учим да пие вода от шише и още до никъде не сме я докарали. А и така или иначе трябва да ставам да се цедя, защо да и давам вода а млякото да хвърлям. немога да разбера защо ако мине на вода след това ще се откаже да се буди, каква е логиката?
За логиката ще ти дам пример със себе си.Като забременях ставах всяка нощ да хапвам по една вафла,защото ми пригладняваше :),така стомаха ми свикна да приема храна през нощта.След като родих вече организма ми беше свикнал по едно и също време да получава храна и пак се будех дълго време преди да отвикна.Така и при бебетата,когато им дадеш вода- просто ги залъгваш че корема им е пълен,и след време отвикват от храненето.Лично при нас Митко го оставих сам да се откаже.На 1г.,6м. спря да се буди към 6ч. сутринта,а на 2г. му спрях вечерното към 21,30ч. като го замених с прясно,но той и него го отказа лека полека.Така че пак се преповтаря приказката че всяко дете си е индивидуално :).Успех!

*
« Отговор #404 -: Септември 01, 2011, 22:08:50 pm »
Ох това и аз ще го пробвам с по малко мляко,до сега лягане в 8,30 и събуждане в 2 ч,после 4 ч,и 6ч,но от седмица насам в чудо се виждам-снощи през час-рев,рев давам вода плюе,мляко пие 30гр и заспива не иска повече и така до сутринта по 30гр се събра 150 гр.За тази вечер съм приготвила вода със малко захар и вече тръпна в очакване да видим кога ще нададе вой.

лека и спокойна вечер на всички

*
« Отговор #405 -: Септември 01, 2011, 22:36:59 pm »
И защо предпочиташ захар пред мляко?
Аз в това не виждам логика - на 5 месечно бебе захар...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #406 -: Септември 01, 2011, 23:19:19 pm »
подкрепям mimi26.

това е глупаво - да даваш вода със захар, за да заместиш млякото.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #407 -: Септември 01, 2011, 23:24:26 pm »
При нас подсладената вода го лъжеше, че е кърма и изпиваше едно шише с вода и спеше споконо. Това ми доказа, че не се буди от глад, а от навик.
[/url][/url]
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #408 -: Септември 02, 2011, 00:14:41 am »
Ух като ви чета си мисля каква щастливка съм...
Дария спи от 22-23 часа ( пие мляко ) до 9 сутрин. Пие мляко към 10 часа сутрин.
От 2-3 месечна е с този режим и не мога да го променя дори да искам...в смисъл опитвала съм се да я слагам по-рано да спи - не става.
Но свекърва ми каза, че като е при тях си ляга в 20 часа, на мен чак не ми се вярва ... и пак ставала към 8-9 .
Мисълта ми беше, че може би по-късното хранене вечер спомага за по-лесното отказване от нощното...знам ли.
Това с водата не ъм го опитвала, тъй като моята и досега вода почти не пие  :?
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #409 -: Септември 02, 2011, 05:18:55 am »
При нас подсладената вода го лъжеше, че е кърма и изпиваше едно шише с вода и спеше споконо. Това ми доказа, че не се буди от глад, а от навик.
Жаси, аз нямам нищо против захарта ( кърмата е тъпкана със захар),когато е в умерени количества, но не разбирам как това го отказва от ядене. Реално като му дадеш вода със захар ти всъщност му даваш да яде. Колко захар слагаш във водата? Аз дадох чиста вода, когато се отказа от нощното хранене.
Иначе знам, че захарната вода ги успокоява. Дори в болницата им топят бибероните във вода със захар. Имат си дори приготвени опаковки захарна вода с размера колкото да топнеш биберон.

Мисълта ми беше, че може би по-късното хранене вечер спомага за по-лесното отказване от нощното...знам ли.
Помага, как да не помага. Първо идеята е да се научи да не се буди през нощта, пък после малко по малко може да се преместват по-рано храненията. Поне аз така действах. Сега вече Ивана ляга в 20:30 и се буди към 7:15, но като отказвахменощното хранене си лягаше към 23:00 мисля. После пък дойде ред на проблема с приспиването. Преди пиеше мляко и на секундата се обръщаше към мен да се гушне и да заспи, а после преместихме млякото половин час преди спане, за да отвикне да заспива така. Много се чудех как ще се приспиваме сега като не е с мляко, но се научи за няколко дена като аз я приспивах, пък после това трябваше да отказваме.. :-)

Днес лекарката ми каза, че едномесечно бебе трябвало да се храни през 2-3часа през деня. Аз пък и казах ако иска тя да храни някого през 2 часа, за заповяда.  Преди с Ивана ги следвах тези правила и се съсипах физически, да я храня на поискване малко по малко. Сега си знам кога имам по-малко кърма ( вечер) и додавам АМ и всички спим и сме къде-къде по-щастливи. Пак се храним почти на поискване в смисъл, че не отказвам храна, но пък се случва да предлагам по-рано, зада наглася режима както ми е удобен. Детето е качило 1 кг от както беше спаднала след ражането ( 700г от раждането), значи не е останало гладно.
« Последна редакция: Септември 02, 2011, 05:51:02 am от Bobbie »

« Отговор #410 -: Септември 02, 2011, 09:47:34 am »
Според мен само го залъгва, че е храна, но не натоварва стомаха, знам ли?
Ама всичко е до дете, какво да се прави.
[/url][/url]
*
« Отговор #411 -: Септември 02, 2011, 10:03:56 am »
Ех, Боби, не ми казвай, че кърмата ти е тъпкана със захар от магазина. И никъде не съм видяла в болницата да топят биберони със захар.
Моля ви спрете се с тази захар, можете да си докарате по-големи проблеми, отколкото буденето на бебето още 2-3-5 месеца. Не виждам какъв толкова голям проблем е това нощно хранене. Не ми говорете пак стомахчета и т.н. Ми и захарната вода натоварва стомаха. Аз като се напия с вода на гладно ми е по-тежко, отколкото ако като се нахраня. Но сигурно аз не съм в ред нещо...
Аз все още съм жива, а все още ставам посреднощ...това, че не се буди детето, не означава, че пак няма нужда от наблюдения и грижи посреднощ.
Имаше отделна тема "Отказване на нощното хранене".
*
« Отговор #412 -: Септември 02, 2011, 11:39:58 am »
Вече и аз незнам,на мен не ми пречи ставането вечер свикнала съм с малко сън,но бебо върви доста едро от изписването 2,300 до сега сме 8,200 и ако продължаваме с това темпо на зима ще се търкаля :oops:и затова не искам поне вечер да яде,иначе нищо не отказваме докато види лъжицата и отваря уста дори антибиотика му хареса преди месец,два.
В момента съм дала само пюре морков и елате ни вижте как яде-почти едно бурканче от 80гр вчера и рев за още.

лек ден

« Отговор #413 -: Септември 02, 2011, 12:34:46 pm »
Здравейте мамчета! Искам и аз да споделя, че подкрепям мнението ви за това, че всяко бебче е различно и че щом си иска мляко през ноща няма нищо лошо в това. В началото моето бебе се будеше по 3-4-5 пъти през ноща и си мислех, че няма да издържа още дълго. Една вечер си изпи млякото и заспа в 20ч, събуди се чак на другата сутрин в 6ч. :sleepingbabyboy: Нямате представа колко тежка вечер изкарах, будех се през 20 мин да проверявам дали нещо не му има, че не се буди ( бебчо беше на около 2,5 - 3 месеца). И от тогава си спим по цяла нощ - заспиваме най - късно в 22ч и ставаме към 8 - 8,30ч. Племеницата ми пък е с 1 ден по - голяма от нас и все още се буди по 2 пъти през ноща, незнам дали е навик ( защото имаше ужасни колики до 4месец и не спеше по цяла нощ) или просто има нужда да си пийне мляко. За това и аз мисля, че всичко си е до бебчето и един ден просто сами ще се откажат. Въпроса вече е дали ще ги оставим сами да решат кога да стане или ще ги побутваме с различни методи да се откажат от млекцето. Успех на всички мамчета, независимо какво са си решили.  :goodluck:
*
« Отговор #414 -: Септември 02, 2011, 13:42:53 pm »
Може ли някой да ми каже от кога започнахте да давате жълтък на децата, по колко и как се дава?
Благодаря предварително!
*
« Отговор #415 -: Септември 02, 2011, 13:51:43 pm »
На 11м и 7дни, започнах с 1/8 първия ден, втория 1/6
*
« Отговор #416 -: Септември 02, 2011, 13:54:45 pm »
А всеки ден ли се дава? И за колко време се достига количеството от 1 цял жълтък?
*
« Отговор #417 -: Септември 02, 2011, 14:03:35 pm »
Обикновено жълтък се дава със зеленчуковото пюре. А цял може би чак към година и половина съм дала. Не си спомням точно, но на година и 9 със сигурност за изяли по 1 яйце, че беше Великден  :lol:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #418 -: Септември 02, 2011, 18:29:30 pm »
Ех, Боби, не ми казвай, че кърмата ти е тъпкана със захар от магазина. И никъде не съм видяла в болницата да топят биберони със захар.
Моля ви спрете се с тази захар, можете да си докарате по-големи проблеми, отколкото буденето на бебето още 2-3-5 месеца. Не виждам какъв толкова голям проблем е това нощно хранене. Не ми говорете пак стомахчета и т.н. Ми и захарната вода натоварва стомаха. .
Това, че ти не си видяла нещо, не значи , че го няма. Нали не твърдиш, че си измислям? Андреа след раждането я прехвърлиха в педиатрията и там точно това правеха - топяха им бибероните в захарна вода. При положение, че сме в една от най-добрите болници в САЩ ( което може би значи и в света), смятам, че знаят какво правят.
Ето това е
http://www.healthcare.philips.com/main/products/mother_and_child_care/post_natal_care/well_baby/calming_and_soothing/sweetease/
 Хайде да започнем да говорим с факти, а не да плашим хората. Какво става със сукрозата( на която викаш захар от магазина) и с лактозата( тази в млякото) в организма? И двете се превръщат на глюкоза! Каква захар мислиш, че слагат в тези АМ които са био? Ами сукроза е! СЗО препоръчва АМ до 1 годинка, но ако няма възможност ( примерно в развиващи се страни) се препоръчва мляко, в което се добавя захар.
 Кажи да чуем какви са тези проблеми, които твърдиш, че може да си докарат, ако дадат захар? Жаси е напълно права, че не натоварва толкова стомаха. Захар по принцип не се дава , защото засища, а те на тази възраст трябва да се засищат от кърма или АМ, в които има повече полезни калории. Въобще на всяка възраст не е добре да се засища човек със захар, а не че им прави нещо на стомаха. Аз затова не смятам да давам.

Жълтък е позволен след 6 месеца.

Б.
« Последна редакция: Септември 02, 2011, 18:51:21 pm от Bobbie »

« Отговор #419 -: Септември 02, 2011, 21:54:54 pm »
tanj74 въведох жълтък преди 2 седмици, значи на 8,5 коригирана възраст. Давам по 1/4 през ден със зеленчук, сега увеличих на цял 1/2 през ден. Давам 3 пъти в седм, после малко почивка, през др време давам месо или зърнени - елда, просо...вместо ориз.
« Последна редакция: Септември 02, 2011, 23:36:13 pm от nikolina-pikolina »

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...