При нас подсладената вода го лъжеше, че е кърма и изпиваше едно шише с вода и спеше споконо. Това ми доказа, че не се буди от глад, а от навик.
Жаси, аз нямам нищо против захарта ( кърмата е тъпкана със захар),когато е в умерени количества, но не разбирам как това го отказва от ядене. Реално като му дадеш вода със захар ти всъщност му даваш да яде. Колко захар слагаш във водата? Аз дадох чиста вода, когато се отказа от нощното хранене.
Иначе знам, че захарната вода ги успокоява. Дори в болницата им топят бибероните във вода със захар. Имат си дори приготвени опаковки захарна вода с размера колкото да топнеш биберон.
Мисълта ми беше, че може би по-късното хранене вечер спомага за по-лесното отказване от нощното...знам ли.
Помага, как да не помага. Първо идеята е да се научи да не се буди през нощта, пък после малко по малко може да се преместват по-рано храненията. Поне аз така действах. Сега вече Ивана ляга в 20:30 и се буди към 7:15, но като отказвахменощното хранене си лягаше към 23:00 мисля. После пък дойде ред на проблема с приспиването. Преди пиеше мляко и на секундата се обръщаше към мен да се гушне и да заспи, а после преместихме млякото половин час преди спане, за да отвикне да заспива така. Много се чудех как ще се приспиваме сега като не е с мляко, но се научи за няколко дена като аз я приспивах, пък после това трябваше да отказваме..
Днес лекарката ми каза, че едномесечно бебе трябвало да се храни през 2-3часа през деня. Аз пък и казах ако иска тя да храни някого през 2 часа, за заповяда. Преди с Ивана ги следвах тези правила и се съсипах физически, да я храня на поискване малко по малко. Сега си знам кога имам по-малко кърма ( вечер) и додавам АМ и всички спим и сме къде-къде по-щастливи. Пак се храним почти на поискване в смисъл, че не отказвам храна, но пък се случва да предлагам по-рано, зада наглася режима както ми е удобен. Детето е качило 1 кг от както беше спаднала след ражането ( 700г от раждането), значи не е останало гладно.