Боби, може Ивана да е започнала специална диета Но очевидно не с цел отслабване.
Хе хе - ако е моята диета като дете, голям зор ще видя.Дано поне по капризност за храна да не се е метнала на мен. Поне не трябва да чакаме зимата, за да си купим банани
.
Сега има от къде да взема информация, но пък тя е много и от много четене съвсем стана каша в главата ми. А като се замисля пък не би трябвало да е толкова сложно.
Нали? То и не е, ама ние си го правим
. Напълно те разбирам, защото и в моята беше същото, когато започнах, но след няколко месеца „ми мина“
. Ако си обърнала внимание, педиатричните асоциации нямат точно определени схеми- това със схемите си е обикновено работа на лекарите, че да ти го направят по-лесно. Реално има общи правила и другото са препдочитания. Имаш няколко основни неща -1. да започнеш с нещо , което е най-малко вероятно да причини алергия и да вървиш към по-вероятните ( приемерно ядки не се дават до доста по-късно, освен ако по някаква друга причина не сте тествани за алергии), 2. да даваш всяка нова храна по малко и да наблюдаваш за реакция 3. когато четеш нови съвети да си наясно с източника. По интернета има един куп информация, която звучи много компетентно, но е болклук. Ако не е установен авторитет по въпроса или (за новостите) научно изследване,просто не обръщай внимание. Добри източници са педиатричните асоциации на различни държави, СЗО, разни професионални организации, ей такива. Обаче това, че примерно някой е написал книга на даден тема, не го прави признат от специалнистите в тази област. По тези правила ако се водиш, няма как да сбъркаш с информацията, която събираш и да направиш правилният избор за теб и твоето бебе.
Боби