Fibo, те не му ли дават мултивитамини? Аз мисля, че като му падне кръвната захар ще хапне, само да има нещо, което обича. Живеех при баба ми и тя вечно ме гонеше да ям. Помня какви обиколки на апртамента правеше след мен с купичката с попарата
, но мисля, че така още повече ме настървяваше да не искам. Обаче майка ми каза, че сме били на морето и аз пак съм правела стойки, че няма да ям и тя ме оставила гладна, но взела една кутия с бисквити и я сложила в плажната чанта. По едно време без да питам, без нищо, сама съм си намерила бисквитите и съм си ги отворила. Е, не е нещо полезно, но гладна ен съм се оставила. Може би твоите хора трябва да пробват да не го насилват, а да оставят на видимо място някоя храна, която обича. Не мисля, че ще остане гладен, ако има нещо в близост и не е нещо, което мрази.
Раиса, не давам каши вече- голяма ми се струва за каша. Вече би трябвало храни с друга консистенция да яде. Това за препечената филийка е добра идея, не се бях сетила за това. Утре може това да и направя.
За яденето - на мен са ми казвали, че докато не си изям ориза няма да стана от масата. Няколко часа по-късно ме оставиха на мира и съм сигурна, че щях да си спя там, но ориз нямаше да хапна, толкова го мразех,а и до сега както го готвят в БГ не го ям. В детската градина са ми казвали, че докато не изям някакъв крем ( мразех кремове) няма да стана от масата - ми изядох го, повърнах им на масата и повече не ме караха. Преди това никой не ми вярваше, че ми се гади от кремове. Не мога да ям нещо, което не понасям. Казваха, че съм злояда, но всъщност аз бях ( и още съм до известна степен)капризна на ядене. И до ден днешен не мога да хапна суров магданоз както е в салата примерно, макар че много неща проядох и си ми харесват. Та не знам дало тази стратегия да го караш да яде неща, които не обича, е много правилна. Може би е добре да се помогне с формирането на вкуса - примерно да не се купува шоколад или да не се слага захар в киселото мляко ( това като го видя и издивявам - свекърва ми за малко да набута на Ивана, да не и било кисело), но си има неща, които няма как да научиш някой да ги яде, ако не ги харесва.
ileini, сега си погледнах бележките. На вашата възраст Ивана ми е пиела по 150мл 3 пъти на ден. Вие защо само 2 пъти на ден имате хранене с АМ? Не е ли малко рано за две АМ хранения. Аз дори и сега и давам мляко по минимум 3 пъти на ден, като след ядене е по-малко от колкото вече и сутрин. Може би да трябва да опиташ да вмъкнеш още едно хранене, или да даваш малко АМ, когато си яде кашите. При всяко положени на тази възраст всякаква друга храна ти е второстепенна и ако трябва намали временно от кашите. Ето, ако те интересува, ние как сме се хранели на 6.5 месеца.
8:00- 150мл АМ
11:30 - яденe (пюре и каша с кисело мляко)
15:00- 150мл АМ
18:00- ядене (пюре и каша)
21:00- 150мл АМ
През нощта не съм хранила.
Боби