Момичета, конкретно за кашите - при нас нямаше никакъв успех с тези в кутиите. Взимах най-различни като вид, марка, чисти /на които аз добавях плод/, такива които са си "овкусени" /пр. кашата с банан на Хумана/, правих ги с АМ, с вода, смесено, гъсти, редки... Еми с 300 мъки пробутвах половината количество на иначе всеядното си дете и накрая се отказах от тези есперименти.
Веднъж, случайно видях каша в бурканче на ХИП. Беше оризова с плодове, без глутен и взех една за проба - омете я.
До този момент, просто не се бях заглеждала в бурканчетата и хабер си нямах, че и каши има такива, бях останала с впечатлението, че кашите са само в кутии и "аз ги правя".
Та оттам насетене - взех да се оглеждам за още каши в бурканчета и преди да вкарам глутена, купувах такива безглутенови. Сега купувам всякакви чешити - с мюсли, с бисквитки...яде си ги с кеф. А и като разнообразие /ако това е важно/ - има с всякакви плодове /местни и екзотични/ та и по този параграф по-разнообразни са му като вкус. За момента, следобедните хранения съм ги решила с каши в бурканчета, или плодово пюре, или йогурт с бисквитки. Сурови плодове - давам отделно, предимно ябълки, защото такива имам БИО, понякога и банан.
Та, ако давате други неща от бурканче и по принцип не ви е проблем това - пробвайте и кашите в този вид според мен. Ако детето не иска, или не изяде достатъчно количество пюре/каша - няма никакъв проблем да си го накърмите, или да му дадете АМ после.
При Дани и досега, давам АМ на някое от по принцип заместените хранения, ако ми киселее, или обстоятелствата ме затрудняват да го нахраня с "манджичка" и лъжичка - няма страшно.