0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето-5
« Отговор #780 -: Ноември 21, 2011, 12:45:24 pm »
Момичета, много се оспами тази тема -все пак се казва въпроси и отговори, а не оправдания защо питам и защо да не питаш, тъй като нечие дете не било по тази схема или някои не обичал нещо си.. Ако толкова ви сърби да дискутирате -пишете си на лични, че напосредък спрях да чета, въпреки че имах въпрос, които така си остана.. Всъщност и мен преди ме интересуваше какви са нормите за някои неща- за да съм наясно и за ориентир, но като знам колко ще се изпише че не трябва да се интересуваш, защото нечие дете и така си растяло добре и се почват писания сякаш се оправдават пред себе си че не следват предписанията -се отказах и сама си намирам инфото.
*
« Отговор #781 -: Ноември 21, 2011, 13:51:16 pm »
Моят яде всякаква риба, но като че ли най-често им дават сьомга в яслата. И на мен ми е лесна за приготвяне и няма кости. Рибата, с която го захраних, беше от бурканче на хип и пак беше сьомга.
Яде и други риби, обаче трябва да се разтърся как се превеждат на български.
Не му давам на него, както и за нас не купувам пангасиус. Производството му във Виетнам се е превърнало в толкова масово с помощта на всякакви химикали, хормони и какво ли още не. Ако искате, ще потърся статията, която четох, и ще я сложа тук. 

Боби, за рибата тон и аз съм чела, че съдържа много високо количество живак. Повечето отколкото останалите риби.

Дидон, това последното да не го казвам на една позната, която твърдеше, че трябвало всеки ден едва ли не по 5 пъти да яде риба, за да имало достаъчно фосфор за мозъка на бебето. Като й кажеш, че баба й все риба е яла, се сърдеше.
Нищо прекалено не ми се струва добре.

*
« Отговор #782 -: Ноември 21, 2011, 14:36:59 pm »
:offtopic: От известно време не пиша, а само чета, защото за каквото и да стане дума, каквото и да се попита все да излиза политически въпрос от това. Сещам се за доста жени, които спряха да пишат поради същата причина. Най-приятелска молба - не превръщайте форума, в подобие на останалите женски места в нета, все пак е създаден с идеята да е различен от останалите...
:good_post:

Докладвам за кашавия проблем, ако някой го гони същия: пробвахме оризова с банан, отсвири я и нея. Вчера обаче добре си хапна елда с плодове на Хип, безмлечна. Тази и аз съм склонна да я ям - сигурно защото има и захар в съдържанието, и вкус на нещо. Да, оризовата я опитах и затова не го виня детето.

Ади, аз лично мисля, като опрем до рибата, все пак да си взема готово пюре (той и без това само такива яде, но и да не беше на бурканчета, пак): рибата силно ме опасява колко е прясна, как е гледана, да не гожорим как да я приготвя за бебе. Затова съм решила да се доверя на готовото.
« Отговор #783 -: Ноември 21, 2011, 14:41:48 pm »
Съжалявам, Боби, но наистина понякога постовете ти са доста дразнещи. Вижда се че четеш много и се информираш, но тук сякаш целта ти не е да помогнеш, а непременно да покажеш колко другите са в заблуда, а ти си отново най-информирана. Или поне така изглежда.
Преди няколко дни четох в една друга тема спорът ти с д-р Бърди.... пак бяха едни изказвания и изхвърляния, как си посещавала най-елитната болница в света, и как едва ли не ти и колегите ти "обучават" такива като д-р Бърди в занаят :) а два дни по-късно изникна "ни лук яла ни лук мирисала" с молба към същия този д-р за съвет.
Ами ходи си питай в елитните болници, нали много разбират.... Мен лично щеше да ме е срам да му задавам въпроси след всичко изписано.

Извинявам се на всички за спама!
Нищо лично нямам към теб, Боби, дори понякога информацията ти ми е помагала и на мен, просто се опитай да бъдеш по-тактична. И на мен ми се е случвало да предизвикам спор, защото не съм преценила как точно да се изкажа, но полагам усилия в тази посока ;) Може би скоро ще спра и аз да пиша...за по-сигурно....

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #784 -: Ноември 21, 2011, 15:21:14 pm »
Съжалявам, Боби, но наистина понякога постовете ти са доста дразнещи.

ок, спирам да пиша.за мен няколко човека правят тази тема да прилича на сектантско събиране и мислех, че е от полза да се покажат неверните неща... явно, не е. не знам какво казах, което не е вярно, но понеже теб те уважавам и имам доверие на поста ти, преставам и няма да ви досаждам вече

*
« Отговор #785 -: Ноември 21, 2011, 15:30:45 pm »
 Блу скайче, ето за твоята приятелка линка:http://missby.wordpress.com/2008/03/06/7-pregnancy-sins/

А иначе по темата да попитам, елдата, която споменавате, може ли ние да си я приготвяме и на кой етап я давате...? Извинявам се, ако е писано...
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #786 -: Ноември 21, 2011, 15:57:00 pm »
Четох с внимание за рибата и мисля, че ще се ориентирам към бурканчетата, поне за начало. Педиатърката ни посъветва да я оставим за след годинката заради алергията към прословутия пъпеш, макар че не знам каква е връзката. Ще я послушам засега, имаме и други храни за въвеждане.

За твърдоглавостта на Боби спор няма  :D. Аз лично съм намерила доста полезни неща в постингите й и съм убедена, че не съм единствената. Не ми пречат никак разногласията по различните теми. Обаче не разбирам защо при всичките молби на момичетата по- горе, започнахте с тая дребношрифтова кореспонденция...
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #787 -: Ноември 21, 2011, 17:27:22 pm »
Оф, всеки път едно и също!
Аз също съм намирала полезна информация в постовете на Боби. Да, понякога са дразнещи, често тя наистина е твърдоглава, но съм с съгласна с нея за ето това:
Цитат
за мен няколко човека правят тази тема да прилича на сектантско събиране и мислех, че е от полза да се покажат неверните неща...

Дайте малко по-толерантно, моля! Не можете ли да се опитате, когато някой зададе въпрос - просто да отговорите по същество, без да коментирате самия въпрос, защо бил зададен, ма как еди коя си гледала детето и какво му давала. Ето, Натали попита кога да дава попара /ех, тази попара, не знам какво толкова ви вади очите/, обаче вместо да се отговори конкретно, се започна пак с лични виждания /не с факти/, че попарата не била разнообразна храна, че нищо не давала, ма сега - защо давате попара, по-добре кус-кус /не врат, ми шия, нали/. Направо е безумно, момичета.
Извинявам се и аз за спама :oops:

Да кажа все пак и нещо по темата с рибата - все още не съм въвела, но смятам тия дни да го направя и също предпочитам да е от бурканче, и аз по съображенията на една мама, писала по-назад. В интерес на истината, като гледам какви бурканчета с риба се предлагат на пазара за бебета, сьомгата е най-често срещана. Явно все пак е подходяща, знам ли. Аз такава съм купила.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #788 -: Ноември 21, 2011, 21:15:37 pm »
Аз също бях чела, че големите риби не са за предпочитане, но след като в бурканче открих единствено сьомга на пазара, захраних именно с едра риба.
Вече съм давала скумрия и пъстърва, не на супа, печена на скара. Страшно й се услажда на малката  :D
*
« Отговор #789 -: Ноември 23, 2011, 11:04:36 am »
 Момичета, сетих се да ви питам, сутрешното и вечерното мляко, до колко месеца го давате с шише с биберон?
*
« Отговор #790 -: Ноември 23, 2011, 14:10:19 pm »
Дидон,ние сутрешното рано го отказахме,но вечерното преди да заспи си го пиеше плътно до две годинки от шише с биберон.После спрях Хуманата и минах на прясно .Пи го и него известно време и сам го отказа.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #791 -: Ноември 23, 2011, 14:54:53 pm »
Момичета, сетих се да ви питам, сутрешното и вечерното мляко, до колко месеца го давате с шише с биберон?
В смисъл кога учиш с чаша ли? Ивана на 8 месеца мина на чаша с накрайник. На обикновена чаша още не може да мине, не съм и опитвала, защото като свърши да пие и хвърля чашата на земята, та само това ми липсва на лудницата в къщи :-). Според мен, за бебето едва ли има значение, но за тебе е улеснение, ако си като мен и мразиш да миеш биберони.

Б.
« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 14:57:49 pm от Bobbie »

*
« Отговор #792 -: Ноември 23, 2011, 14:58:42 pm »
Дидон, явно, че при всеки е различно. До една година пи млякото с биберон моят син, после беше ред на чашата с накрайник. Може би вече от около 7-8 месеца си пие от нормална чаша, която не я пълня догоре, защото иначе се улива.

*
« Отговор #793 -: Ноември 23, 2011, 15:06:14 pm »
Дани си пие водата от "чаша" с мек накрайник почти трети месец, но млякото още му го давам от шише с биберон /а и на мен като на Боби ми е адска досада да ги мия/. Та въпросът ми е, мога ли и млякото да му давам от "чашата", или трябва да продължа с шишетата за АМ конкретно?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #794 -: Ноември 23, 2011, 15:17:57 pm »
Jbrul, чашата с мек накрайник се почиства още по-трудно от биберона. Ние след биберона минахме на нормална чаша със сламка - обикновена, за еднократна употреба, а след това на чашка само.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #795 -: Ноември 23, 2011, 15:19:30 pm »
Дани си пие водата от "чаша" с мек накрайник почти трети месец, но млякото още му го давам от шише с биберон /а и на мен като на Боби ми е адска досада да ги мия/. Та въпросът ми е, мога ли и млякото да му давам от "чашата", или трябва да продължа с шишетата за АМ конкретно?
Ами щом си пие без проблем и мразиш да ги миеш, махай ги тези биберони и си давай АМ в чаша.  Аз толкова ги мразя бибероните, че ако има как от родилният дом бих и връчила чашата, ама няма :-).
« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 15:21:09 pm от Bobbie »

*
« Отговор #796 -: Ноември 23, 2011, 15:53:16 pm »
Мерси Боби, още тази вечер ще пробвам.  :D А и далаверата е, че сам си я държи чашата, а шишето - не ще. Може да го държи, но е свикнал, че това го правя аз и толкова, а всъщност - може съвсем сам да си изпие АМ, без аз да подпирам шише 10 мин.

midge , за мен чашата се чисти в пъти по-лесно. Накрайникът е по-широк и е достатъчно сапунената пяна - да я тръкна само с пръст в частта за пиене и се почиства перфектно. Докато класическия биберон - без четка за биберони не става. Тънки са ми пръстите, ама пак - тесничко идва, че само така да го почистя добре...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #797 -: Ноември 23, 2011, 15:57:57 pm »
Явно различни чаши ползваме. Моята беше с клапа и се стесняваше накрайника, абе беше ми голям зор миенето.
*
« Отговор #798 -: Ноември 23, 2011, 16:10:57 pm »
 аз само да питам, АМто по бибероните ли залепва, че аз съм давала от шише кърма, и после почти не съм търкала... Да не би да съм претупвала работата  :oops:
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #799 -: Ноември 23, 2011, 16:36:54 pm »
Гледам, че обсъждате чашите та да попитам: кога се минава на чаша с твърд накрайник?