Натали, снощи замалко да ти напиша едно ЛС, как можа точно
попара да напишеш за закуска, че за пореден път ще отключиш "попарената драма" тук...
Поне 5-и път се върти откакто аз се зачетох като бременна, а преди аз да чета - сигурно е било 50. Поне. Отказах се от ЛС, за да не решиш, че не ти взимам въпроса насериозно.
Сега по същество. Ако по принцип искаш да въведеш попара - няма грижи да я въведеш на някое следобедно хранене. По същия начин, можеш да процедираш и с друг тип закуски - каши, кус-кус и каквото там може да се дава на тази възраст, за да свикне Алекс да ги яде, а сутрешното АМ си го остави както си е. За яслата, когато по ред прични няма да може да закусва АМ там, разните закуски вече ще ги е проял и ще са му познати, та ще ти остане само да му смениш часа в който ги яде. Той откога тръгва на ясла всъщност? Няма да е съвсем скоро мисля т.е. ще имаш достатъчно време вече познати за него храни да ги преместиш във времето за закуска, а той пък ще е по-голям вече и ще можеш и АМ да даваш с тях. Отделно, че ще е навършил годинката и "трагедията" с количеството изпито АМ /или неизпито/ - няма да е чак такава.
Такива "акъли" ти давам естествено, на база личен опит и изхождайки от моето хлапе и реакциите му на храни. За своето - само ти можеш да прецениш дали ти вършат работа, или не.
За кашите да си кажа и аз. Дани никакви каши от кутия /които аз правя/ не ще да яде. Хапва ги накрая, ама от зор и от глад вече, но определено не са му вкусни. Всякакви купих и изхвърлих почти пълни, поради причина - отворени и неизползвани в срок. Кашите в бурканчета обаче ги яде, от тях - всякакви чешити има и така реших въпроса. Отделно, че ми е доста по-удобно на мен лично, така и двамата сме щастливи
Разбира се - подобна практика е неприемлива за мами, които не хранят от бурканчета, но тези които дават бурканчета - може да опитат, ако децата им се запъват на някоя каша.
При все, че бебето е на АМ от почти 3-седмично и очевидно няма АБКМ - хич не съм се пристисквала по въпроса млечни, безмлечни каши, сирене, масло и пр. млечни провизии. При все, че първата каша я дадох на 7 месеца и нещо /безмлечна, оризова на Милупа/, беше ми смешно от мене си какво се правя и аз на луда, при все че млечната с банан на Хумана, съдържа същото мляко, което той пиеше от месец и нещо като АМ
То хубаво, хубаво да четеш и да знаеш какво правиш, ама в един момент става направо извращение с това захранване /лично мнение естествено/.
Това е Off от темата и предполагам няма неразбрали какво съм казала, но за да избегна все пак някое недоразумение за "детето и прасето"... Репликата ми към педиатърката беше, че аз не го отглежждам Дани за угояване и консумация по Коледа, че да го тъпча насила с повече храна отколкото му е нужна и му се яде, понеже на нея така й се виждало правилно и полезно. Не визирам изобщо, чие дете колко яде и колко тежи с тази си реплика!!! От това, което виждам окло себе си за хранене и килограми на бебето...е, няма угодия ни на майките, ни на педиатрите, поотделно, или заедно по въпроса
Или малко ядяло, или много, или тежало много, или недостатъчно - глупости на куп и килограм се леят от всички посоки. Май съм единствената доволна Дани колко яде и колко тежи и в ежедневен разговор - тези теми никога не са ми на дневен ред. На 9 месеца - 9 кила, здрав, прав, жизнен и щастлив, яде си човека колкото иска и каквото му харесва. Аз съм доволна, пък на който не му харесвало - слабо мЪ вълнува.