Блу закъсняла си! Трябвало още в болницата да му заръчаш едно фрешче
По повод сокчетата, свеки ми заподскача още Дани като беше на 3 месеца да съм му дадяла, "защото имали витамини и ние едно време...". Сещате се вероятно.
И аз с един заговорнически тон й казвам следните нещица.
Абе за сокчетата...едно време комунизъм, нямало достъп до модрено здравеопазване нали? Тя - съгласна /мрази комунизма, комунистите и пр./
Та сега казвам аз, СЗО е на мнение, че около 6-и месец се захранва и то защото е добре не сокче, ами цял плод и зеленчук да се даде, за да се усвоят още по-пълно всичките витамини. Нали ядеш кисело мляко с фибри? Яде. Ами ей на сега, в плодовете има фибри и то като е на пюре - той ще поеме всичко полезно от плодчето, пък ако е сок - само захарна водица и ще му докараме диабет /това много сериозно го твърдя нали/. Зеленчуковите сокове не ги спрягам и тя не се сеща.
Та обясних й, че понеже заради комунизма са захранвали неправилно едно време и няма как на 2 месеца да дават пасиран плод/зеленчук - давали са само сокче, а сега сме модерни и информирани - и затова - не правим такива глупости.
Еййй съгласи се одма и повече не е отворила дума за сокчета. Като им го докаросаш на родата смилаемо, логично и където им е слабото място - поне не те тровят и те на тема захранване. Остават само педиатрите, но...те са неизбежни