Раиска, весел празник и успех в понеделник!
Аз от вчера яко съм яхнала метлата на тема бебешки дрешки. Като бременна, отнесох доста неприятни и иронични коментари от познати на тема: "на какви се правите, че хукнахте да пазарувате всичко за бебето от чужбина" и колкото и да обяснявах, че го правим не "от гъзария", а защото нещата са хем по-евтини, хем по-качествени - не ми хващаха вяра. И понеже пазарувах в края на септември, заредих с дрешки 0-3 месеца и от 6м нагоре, защото летните вече бяха прибрани. За настоящия момент, успях да купя само 10-ина бодита, няколко панталончета и така. Дани расте бързо и през две седмици се налага да му подменям почти целия гардероб, купих каквото имаше по-свястно от магазините тук и преди няколко дни си викам "хайде да изберем българското сега". ГРЕШКА!
Сдобивам се с две бодита без ръкав и с крачолки аз - много сладки, хубав дизайн, на пипане - хубаво трико, цена - чудесна. Изпрах ги и ги загледах по-подробно. Значи на дъното, където тези дрешки стандартно имат поне по 5 копченца, тези имат 3 - едно по средата и две в двете крайчетата на крачолките. Ефектът предполагам ви е ясен, при обличане - зейнаха две голеееми дупки от които си виси целия памперс. Егати скъпото да сложиш още две копченца, или егати сложното да се сетиш, че са нужни. Махвам с ръка и все пак извеждам детето в този вид. За няколко часа навън, колкото и да се швъка бебето...все пак е на 4м., не е правил челни стойки я. Ами въпросната дрешка като висна, като се усука по ръбовете - все едно от контейнера съм я извадила и облякла. Тръгвам да сменям памперс - две копченца се откопчават относително лесно, третото се запъна и като дръпнах по-силно - остана си закопчано, но пък бието се отпра. Това нещо за второ обличане просто не става, отделно че и за първо обличане беше с бая компромиси като вид.
В същото време, дрехите 0-3 м. на Дани се носят от второ бебе сега. Тях ги съдирах от пране и въртене в сушилнята...е как не им мръдна нещо някъде, как не им се промени цвят, въпреки че не струват повече от въпросните БГ-бодита?!!!
Ами да, хората ще си пазаруват от чужбина и от нета, докато това което се продава тук е с подобно "качество", аз специално - тази грешка няма да я повторя с бебе-шопинга. И това боди ще си го запазя и ще го навра в носа на следващия имал неблагоразумието да ми каже: "Айде ся, на каква се правиш, твоето дете да не е по-специално че не можеш да му купиш от тук?". Мога бе, ама няма какво. В случаите в които има какво - се разделих с 54лв.
за лятна бебешка пелена, която от пъпа на Виена не би ми струвала повече от 10 евро, ама да не захващам и тази тема.
Хубав ден и приятни разходки сред зеленината!