да де, плацебо с гъши вътрешности. Ама що го изписват? Не смея да не купя и да не дам нещо, после да не стане нещо по-лошо.
Иначе и аз се бях насочила към педиатър хомеопат, който не отхвърля традиционната медицина, ами гледа да прилага хомеопатията когато е нужно и консервативната медицина когато е нужно. Обаче за момента не ми останаха излишни парички, за да го викам.
Жаси, смело спри да го купуваш. Аз честно казано не разбирам защо давате пари за нещо, на което пише, че е 1:1(400 нули) разтвор на патешки дроб. Ако така си разредиш цианкалий и той няма да ти навреди. Boiron прави всичките хапчета на оксилококум за цяла година от една птица и после само от това прави 20 милиона. И аз бих искала да продам един паток за 20 милиона, ама не съм излислила още схема да излъжа някого. На всеки грам оклсилококум има 0.85г сукроза и 0.15г лактоза - т.е. оксилококум е 100 захар! Това е , което си купуваш.
С риск да ми се накарате и да чуя от доволни потребители колко съм грешна,ще си кажа мнението за хомеопатията. Хомеопатията е измислена преди 200 години с цел да са подобри тогавашната практика на пускане на кръв, понеже тогава с това са лекували. Сега никой сериозно не се лекува като ходи да му пускат кръв нали? Поне хомеопатията е безопасна, защото абсолютно никакъв ефект няма. Първо, те тогава не са знаели какво причинява повечето болести и затова са лекували по симптоми. Второ - хомеопатията се базира на твърдението, че молекулите на водата били имали памет и запомняли какво било в тях и като си сложил нещо, после може да го разреждаш колкото си искаш и тази памет си остава. Преди около 20тина години имаше дори публикация за въпросната памет на водата, която бъзо беше оттеглена, а авторът дискредитиран, защото се оказа, че опитите, с които твърдеше, че го доказвал, са измислени.
В крайна сметка истината е,че хомеопатията се базира на толкова смехотворни принципи, че е чудо че в наше време има толкова хора, които се връзват на подобни твърдения. Съжалявам, не искам да обиждам никого, но мисля, че хората трябва да се образоват в какво именно вярват, защото ако повече хора знаеха как се правят тези „лекарства“, по-малко щяха да им се връзват. разтворите са такива, че дори и да приемем, че веществата лекуват ( трудно ми е да повярвам, че патшеки дроб ше ме излекува от хрема) то в тези разтвори няма нищичко останало от оригиналното вешество. За 200 години няма нито едно изследване, което да показва, че хомеопатията е по-ефективна от плацебо ( което както знаем може да има много мощен ефект). Това е индустрия правеща милиарди на гърба на хората, които вярват в нея.
Хомеопатите обикновено са добри хора с изкрено желание да помогнат, така че не ги обвинявам. Обаче за лекарите, които го предписват просто нямам думи. Те са истинската причина хората да се чудят дали все пак да не вярват.
Б.