Боби, това вече е прекалено, има си елементарни хигиенни изисквания.
Американците изобщо не са ми коректив в спазване на хигиена.
В детската градина на сина ми, хем децата вече са големи, е задължително събуването на обувките, когато влизаме в общите помещения.
Изобщо не приемам за нормално да се ходи с външни обувки в помещение, където се отглежда/пълзи! бебе.
Мерси за такъв имунитет!
Ултра,аз само споменавам фактите,а те са, че децата са си добре така и не е като да имат повече проблеми. Въобще не става дума дали ти харесва или не - става дума за това, че децата не са по-болни т.е. тези исизквания за хигиена са достатъчни. Тези изисквания се правят от колектив от специалисти в различни области и се спускат от горе от щата, не си ги е измислила детската градина. И аз бях свикнала на по-строгите изисквания в България, но като видиш с очите си, че няма проблем и всъщност разбираш, че не сме били прави. В България примено не пускат дете да ходи на градина със сополи, а тук ги спират само при температура. Статистически тук децата боледуват първата година като тръгнат на градина и после болестите драстично намяляват. Не и в България - поне ако съдя по себе си ( не знам статистиката). Аз като дете вечно боледувах и баба ми само се чудеше как да ми стерилизира обстановката. Напълно съм убедена, че това е много по-вредно.
В крайна сметка нещата опират до там - по-здрави ли са децата, като спазваш по-строги изисквания или не са и ако отговорът е, че не са, значи не са били необходими, така че виждам от какво да се притеснявам.
Е мерси наистина за такъв имунитет, много съм далеч от мисълта да създавам супер хигиена, но и мисълта какво внасяме от нашите улици там, където лазят и играят децата ми, не ми е комфортна.
Ами тук никой не ходи по улиците, всеки си е в колата. Няма изпражнения, които да настъпиш. Естествено, че ако си стъпил на изпражнение, няма да стъпиш вътре къето и да е, камо ли където лазят деца.
loriane, и тук мият пода няколко пъти на ден. Те нали ги учат да се хранят сами и не можеш да си представиш какво е по време на обяд, nо веднага след товa изчиsтват и вечер също съм ги виждала да мият. С калцуни съм виждала да се влиза в една градина, но това си е тяхно правило, не е изискване отгоре.
mini, за еднократно сигурно е ок. При мен аз обаче нямам този избор, защото е закон да се вози отзад и столчето да е обърнато назад докато стане на една година и е поне 9кг.