И моя пие мляко с каква да е температура, понякога се случва да се офлянква, или да закъснее с храненето навън доста и млякото си става хладничко направо. Сега ви чета и си се чудя на акъла...за какво ги мъкна тия термоси аз?
Че имам и един 250мл. /ако ще храня веднъж/, имам друг 500мл., /ако ще сме дълго навън/ и според случая ги разнасям. Е, не ги разнасям де, "возя ги", ама май са си излишен багажец, особено пък през лятото.
Контейнер за АМ обаче нямам и не съм ползвала. Понеже съм ленива твар - сипвам в шишета нужното количество АМ и ги нареждам в хладилника. На излизане /а и у дома/ само вадя шишето и толкова. Водата е предварително дозирана, изливам, разклащам и това е.
Като беше съвсем "прясно" бебето - яко се втелясвах с това АМ. Подгрявах водата както пише на кутията, пък с тъпото на ножа заглаждах всяка мерителна лъжичка, пък първо половината вода наливах, после АМ, после другата вода, яко друсане, пък охлаждане...цирк. И това на всеки 3 часа. Пък колко АМ съм изляла в мивката, понеже било престояло повече от час след приготвянето, а бебето не се било събудило да яде и айде - ново.
Към днешна дата, някой с пистолет опрян в главата да ми седи - няма да го направя всичкото това, но преди 3 месеца и нещо...едва ли не бях убедена, че ще убия детето, ако АМ не му се направи баш както пише на кутията. Шматкава работа, но явно всяка мама трябва да го мине този период, или почти всяка.