Момичета за да ми отговорите по достоверно ще напиша малко предистория. 13-14г. ходене по мъките за нередовен цикъл. Чести менструации по 4-5 на месец. Много пъти терапия с диане, Сиофор и не помня вече какво. Диагноза винаги поликистоза. Липса на Овулация, но според мен не е доказано твърдо. Хормоните винаги са били пълна каша. От преди три години първи опити за бебе. Стимулациис Клостилбегит и Серпафар. Резултат нула. Насочих се след много мъки и едно продължително кървене от 50 дни(последва кюртаж) към Шейново за Лапароскопия. Извърши я доктор Чалманов. Чувствах се чудесно и на третия час от операцията ходех. Нищо не ме болеше бях супер. Лекарят е казал а и така е написал, че няма сраствания, тръби проходими. Яйчници- надупчени и обелени. Попитах кога чакам хистология- нямало да има такава защото всичко било наред. Попитах дали трябва да пия нещо за да не се върне поликистозата отговориха ми не. И така един месец след операцията направих хормони на своя глава и ето резултата:
ФСХ-7,1 (4-12)
ЛХ - 9,1(4-12)
Естрадиол - 59 (70-280)
Пролактин - 4,8(2,5-23
ДХЕА- 8,14 (0,5-12)
Андростендион - 1,28 (0,8-1,8)
Тестостерон - 3,61 (0,3-3)
Според лекарката при която бях отново трябва да започна с диането или ясмин за да не се върне поликистозата, а кога да забременявам не се знае. Днес като ходих при нея ми беше 14 ден но фоликули в яйчниците нямаше. Според нея не е имало ову. А аз не повярвах и си купих тест за ову. За първи път имаше слаба втора чертичка. Според нея са ми надупчили яйчниците но не са ги обелили. Общо взето операцията е била напразна. и сега отново на никъде. На кого да вярвам. Идва ми да се откажа от всичко. Моля помогнете.