0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Не е лесно да си гражданин ...
« Отговор #20 -: Юни 09, 2011, 13:58:19 pm »
И понеже са леко неудобни по една или друга причина, ми хайде да им пратим една проверчица.

И за да е още по-ефективно, нека да е преди ДРЗ :)
Данъчните дори не са си направили труда да проверят кой е новият председател. Искането за насрещна проверка е на мое име, съответно звъняха на моя телефон, та си комуникирахме през няколко държави. Но най-абсурдното е, че ни правят данъчна проверка заради физическо лице, а не заради фирма.

Много се притеснявам, че подателите на иска ще имат достъп до имената на всичките ни рекламодатели и дарители. Имаме документи за всяко едно, дори и най-дребно дарение. Всички сме дарявали по време на благотворителните инициативи. Затова се опасявам, че ще тръгнат насрещни проверки и в други посоки. И след това ще си останем без дарители... Мели наскоро разказва за неин познат, на когото са му стоварили ревизия заради направено от него дарение на някаква фондация. След тази проверка човекът се е заклел, че никога повече няма да дарява!

Ние, разбира се, сме почти сигурни кой е поръчителят - събитията си следват естествена последователност и трябва само да събереш фактите, за да се досетиш.

Та искам да му кажа:
Спри се вече! Достатъчно вреда нанесе! Пациентите са по-важни от теб, независимо чии пациенти са!

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #21 -: Юни 09, 2011, 14:28:10 pm »
Съвсем по темата - един текст на Люба русева

Целият - тук - http://www.reduta.bg/?p=909

Да свикнеш с простащината, разбрах с годините, се получава естествено. Вдишваш обида, издишваш псувня. Вдишваш вулгарност, издишваш примирение. Редовните упражнения учат на хладнокръвие, което помага да запазиш разсъдъка си. Поемайки гледките наоколо си дистанцирано, като художествено произведение, ти заблуждаваш остатъчното чувство за смисленост, че се движиш сред причудливи инсталации, като в музей на сюрреализма.

Споделих това обиграно умение с моя позната и тя отговори, че вероятно съм дисидент. „Дисидентството в момента е отказът да се превърнеш в простак” – каза ми тя. Достатъчно е да не изхвърлиш пликчето с празна консерва от копърка през балкона. Или да спреш на пешеходната пътека. Достатъчно е да не извадиш на показ празната си душа, за да я развяваш публично. Самата мисъл, че ти не си като ТЕ, е достатъчна да сгрее поне мъничко изстиналото ти, вече цинично сърце.
В очакване ....
*
« Отговор #22 -: Юни 09, 2011, 14:48:49 pm »

Та искам да му кажа:
Спри се вече! Достатъчно вреда нанесе! Пациентите са по-важни от теб, независимо чии пациенти са!

Някъде мисля, че бе споделено, че се получава копие от иска. Тоест би следвало да се научат имената на поръчителя, хубаво е да знаем всички кой(коя) е с активна "гражданска съвест и позиция" за да му изръкопляскаме. А загубеното време е за наша сметка, както винаги, вече сме се прежалили, ние сме чисти пред съвестта си и няма да ни спрат дребните душици.

Днес научих още една новина, която чаках около 7 години приблизително, поплаках си от радост няколко пъти и разбрах отново и отново, за пореден път, че всяка минута време отделено за Зачатие си заслужава милион пъти труд, усилия и нерви!  Благодаря на тази приятелка, която ми я сподели днес и направи денят от тези дни, които осмислят всичко :)
« Последна редакция: Юни 09, 2011, 15:47:29 pm от cygnus »
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #23 -: Юни 09, 2011, 15:23:15 pm »
Малко офф...тоест по първия пост. Попаднах на инфо свързано с него :

Чл. 122. (1) Свидетелят има следните права: да си служи с бележки за цифри, дати и други, които се намират у него и се отнасят до неговите показания; да получи възнаграждение за загубения работен ден и да му бъдат заплатени разноските, които е направил, както и да иска отмяна на актовете, които накърняват правата и законните му интереси.
(2) Свидетелят има право да се консултира с адвокат, ако смята, че с отговора на поставения въпрос се засягат правата му по чл. 121. При направено искане разследващият орган или съдът осигуряват тази възможност.

2) Задълженията на свидетеля са посочени в чл. 120 от НПК.
Чл. 120. (1) Свидетелят е длъжен: да се яви пред съответния орган, когато бъде призован; да изложи всичко, което знае по делото, и да отговаря на поставените му въпроси, както и да остане на разположение на органа, който го е призовал, докато това е необходимо.
(2) Свидетел, който не може да се яви поради болест или инвалидност, може да бъде разпитан там, където се намира.
(3) Свидетел, който не се яви на определеното място и време да даде показания, се наказва с глоба до сто лева и се довежда принудително за разпит по реда на чл. 71. Ако свидетелят посочи уважителни причини за неявяването си, глобата и принудителното довеждане се отменят.
(4) Свидетел, който извън случаите по чл. 119 и чл. 121 откаже да свидетелства, се наказва с глоба до петстотин лева.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #24 -: Юни 09, 2011, 15:48:27 pm »
Фуси, колко си права само, колко си права! Само, дето лично аз не можах тъй и да свикна ни с вулгарщината, ни с цинизмите, нито с простотията в която сме затънали до уши ...
Раиска мила, какъв свидетел  8O Тук има само страни ... По отн на поста на Змимка мисля, че по отношение на анонимността не се вземат сигналите под внимание (което не е абсолютно сигурно)единствено тези подадени в нечие РПУ, мисля, че това не се отнася до Дан служби.
Но съдейки пък от поста на Ултра явно се знае, чия е поръчката  :? Но може и да съм в грешка  :oops:

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #25 -: Юни 09, 2011, 16:07:44 pm »
Представете си следната ситуация. Вие сте майка-кърмачка, седите си в къщи с малкото си бебе, съпругът ви е на дежурство и телефонът извънява. Обажда се капитан Иванов, търси лицето Иванка Стоянова Драганова, ха, ами това сте вие и ви казва – ЯВЕТЕ се утре в 10 ч. за РАЗПИТ в местното РПУ! Втори вариант, вие сте току-що оперирана жена, загубила  възможността да забременее по естествен път и докато осъзнавате факта, че единствен начин да станете майка е ин витро, получавате ПРИЗОВКА да се явите като свидетел по някакво дело. Длъжна сте да го напарвите, защото според еди кой си член, цитиран в призовката, носите еди каква си отговорност.

:oops: Аз затова казах че е малко офф...на този етап.
« Отговор #26 -: Юни 09, 2011, 16:59:23 pm »
Доколкото ми е известно анонимни сигнали не се проверяват. За да бъде проверен един сигнал, човекът трябва да се е подписал с имената си отдолу, а проверявания има право да получи копие от жалбата (сигнала).

Така е, да!
Някой е вдигнал мерника на Зачатие и търси кирливи ризи (няма такива, но се действа по презумция, че всяка организация трябва да има).
Очаквам в скоро време кампания срещу дейности свързани с инвитро.
И няма да се изненадам, ако случайно всичко съвпадне с ДРЗ.
Помните репортажите минала година, нали? Тогава беше слаб опит за черен ПР.
Сега очаквам нещо друго.

Но може би съм параноичка.
[/url][/url]
« Отговор #27 -: Юни 09, 2011, 17:02:13 pm »
Но може би съм параноичка.

Не си! Доста хора дълго време ще страдаме от миналогодишните прояви... Тази година започнаха от рано .... така като се замисля, това е трети удар под пояса...

И мен започва да ме гони една теория на конспирацията

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #28 -: Юни 09, 2011, 17:06:41 pm »
Ох, щом и мен започна да ме гони същата теория, положението не е розово, защото аз по принцип не се поддавам на паранои :?
*
« Отговор #29 -: Юни 09, 2011, 17:14:47 pm »
Тъжното в случая е, че като се бие по Зачатие, реално се бие по пациентите....
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #30 -: Юни 09, 2011, 17:33:17 pm »
Тъжно е когато една уникална и благородна кауза се превърне в ПР кампания, обслужващи интересите на конкретен човек. Но ние напук на всичко сме тук и ще сме тук, освен ако не пристъпят към крайни мерки- нет челавек, нет праблем дет се вика  :P
не ни пука, защото всичко това правим доброволно, безвъзмездно и необслужвайки ничия дейност
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #31 -: Юни 09, 2011, 18:00:17 pm »
За съжаление, винаги ще се намерят "хора", които да оплюят и намерят корист и в най-благородната кауза. Не знам дали е от манталитета ни, от "45-те години" или от безумния все още продължаващ преход... Аз не успях да издържа - имигрирах!

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #32 -: Юни 09, 2011, 18:11:06 pm »
Не съм в течение за какво/кого конкретно говорите, но съм много озадачена, че е възможно желанието умишлено да навредиш на благородна кауза - там, където едни хора отделят от времето за собствените си семейства, за да помогнат на други хора и то съвсем безвъзмездно 8O
Трябва да си много лош човек.
« Последна редакция: Юни 09, 2011, 18:12:43 pm от tzvetenze »
*
« Отговор #33 -: Юни 09, 2011, 18:27:49 pm »
Само аз ли не мога да се сетя кой е този човек?
От филма на М.Б още заговорихме за конспирация и още от предишното ДРЗ, обаче мистерията така и остана, поне за мен.
Момичета, дайте някой жокер, може и на лични!
*
« Отговор #34 -: Юни 09, 2011, 18:34:44 pm »
Танитка, никой не знае :(
*
« Отговор #35 -: Юни 09, 2011, 18:44:47 pm »
Това не може да е пациент - абсурд! Остава да е лекар.
А дали ограничението на инвитро процедури по фонда до 5000 лева и удара по Зачатие не идват от едно и също място?
*
« Отговор #36 -: Юни 09, 2011, 18:48:41 pm »
Това не може да е пациент - абсурд!
че ние живеем в страната на абсурдите, всичко може и още как.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #37 -: Юни 09, 2011, 19:53:32 pm »
Само аз ли не мога да се сетя кой е този човек?
От филма на М.Б още заговорихме за конспирация и още от предишното ДРЗ, обаче мистерията така и остана, поне за мен.
Момичета, дайте някой жокер, може и на лични!

Не само ти! И аз, не разбрах за кого/коя, иде реч  8O

*
« Отговор #38 -: Юни 09, 2011, 20:23:59 pm »
Мели, ние сме с теб!
Нали знаеш колко много те обичаме!
Казвайте, ако знаете кой стои зад това, не на лични, а направо тук и да го линчуваме публично!
Гадно ми стана от това, което прочетох.
Гадно ми стана, че живея в такава държава!
« Отговор #39 -: Юни 09, 2011, 20:55:58 pm »
Момичета, имена не е редно да се казват в този подфорум, защото за разлика от други форуми тук хората стоят зад никовете си с имена и някой може да използва всяко нещо срещу Зачатие във всеки един момент. Никой реално не знае кой стой зад новите никове,които са регистрирани и за какво могат да използват информацията получена от темите във форума.

В този ред на мисли, ако сте съгласни да мислим стратегия по въпроса нека да се пише във форума на членовете.

Според мен, в момента ни трябват много позитивни репортажи, преди ДРЗ, защото аз лично усещам че ще се зададе друга черна ПР кампания и този път ще бъде силна. В смисъл идват избори, трябва да се спестят пари от пациенти за кампании, да се очернят определени организации, за да не им бъдат отпуснати нови средства.
[/url][/url]