0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Графиката на MSsunshine!
« -: Юни 06, 2011, 16:41:13 pm »
Ето я и моята графика. Не знам дали всичко правя правилно, така че приемам критики и съвети. :D
Re: Графиката на MSsunshine!
« Отговор #1 -: Юни 06, 2011, 16:59:12 pm »
Здравей  MSsunshine като за начало да ти кажа че графиката ти не се вижда трябва от настройки да я направиш видима за другите потребители :))
Иначе да ти пожелая , което разбрах че е традиция в този форум "да не ти коментираме дълго графиката" :)
« Отговор #2 -: Юни 07, 2011, 11:47:11 am »
MariaH благодаря ти. Сега ще я оправя  :lol: Дано да не коментирате дълго  :crossfingers:
« Отговор #3 -: Юни 07, 2011, 11:58:33 am »
Я едно въпросче. Знам, че е добре фолиевата киселина да се пие поне три месеца преди бременността. Аз моята за три месеца си я изпих. Сега трябва ли да си взема пак или да изчакам да забременея (когато и да стане това :?) и да започна пак.??????
*
« Отговор #4 -: Юни 07, 2011, 13:07:27 pm »
Продължавай с фолиевата! Няма да ти навреди.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Юни 07, 2011, 15:52:31 pm »
ФК е добре да се взема 3 месеца /поне/ преди и 3 месеца след зачеване
За предпотитане е тази:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #6 -: Юни 07, 2011, 17:38:12 pm »
Благодаря момичета! Няма да спирам тогава, ще продължа да го пия.
« Отговор #7 -: Юни 09, 2011, 20:50:30 pm »
Тъй като този месец ще ми е за първи път - може ли да ми обясни някой как точно се правят тестовете за овулация, по кое време на деня, кои дни и всякаква полезна информация. Благодаря ви предварително  :)
« Отговор #8 -: Юни 09, 2011, 20:59:46 pm »
аз и тук ще се намеся.ако си пила три месеца фолиева киселина е по добре да я спреш за малко,моята лекарка ми каза,че не е добре да се приема дълго без спиране,така че ако решиш по добре почини поне два месеца,като забременееш ще си я почнеш пак,,,,,пак ти пожелавам успех и скоро бебе :D
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят
« Отговор #9 -: Юни 10, 2011, 12:14:02 pm »
 bubulechkata благодаря ти за съвета.
А ще ми каже ли някой за тестовете за овулация :?
Тъй като този месец ще ми е за първи път - може ли да ми обясни някой как точно се правят тестовете за овулация, по кое време на деня, кои дни и всякаква полезна информация. Благодаря ви предварително  :)
« Отговор #10 -: Юни 10, 2011, 12:31:40 pm »
Тестовете за О се правят според дължината на цикъла, например при 28 дневен цикъл се започва тестването от 11 ден на МЦ, най-доброто време за тестване е между 15 и 20ч (поне от това, което прочетох в форума), не трябва да се ходи до тоалетна и да се пие вода поне 2 часа преди тестването(най-добре било 4ч), когато ти отчете + резултат О ще настъпи от 12 до 48 часа след това.
Това е , което съм чела тук в форума и което аз разбрах, но тук има много, много по-компетентни момичета , така че ако греша моля за извинение, може те да те опътят по-точно :)
Успех и скоро да се похвалиш с  :bfp:  :bighug: :goodluck:
« Отговор #11 -: Юни 10, 2011, 12:33:46 pm »
Здравей и тук  :D
За тестовете за овулация можеш да прочетеш много съвети и мнения тук.
На кутийките на тестовете пише как и кога да ги започнеш според това колко е дълъг средно МЦ.
Принципно пикът на хормона, който се улавя от тези тестове настъпва към 15ч.
denis е много веща по тези въпроси в Дайте да ви видя графиката.

Да си кажа и аз мнението за фолиевата киселина.
Т.к.  фолиевата киселина не се задържа в организма е необходим приемът й преди и по време на бременността да става всеки ден. И от тук моя извод че не е необходимо да правиш почивки от нея. Вярно бях прочела че предозирането би могло да има някаквиси /не помня точно/ странични ефекти /както при всяко друго нещо в живота и медицината/, но в случая става въпрос за предозиране /препоръчителната дневна доза мисля е 400мг/, т.е. много повече от тези 400 на ден- да речем 4000. Та мен ако питаш не пречи. Аз я пих може би от година преди да забременея :wink: Ама да не те объркам - да кажат и другите- не претендирам за знания във всяка област
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
« Отговор #12 -: Юни 10, 2011, 12:41:12 pm »
Благодаря ви момичета! Страхотни сте  :youwoman:
« Отговор #13 -: Юни 18, 2011, 13:20:25 pm »
Здравейте момичета.  :)
Имам въпрос за теста за овулация. Показва ми втора чертичка, но е по бледа от контролната. На самия тест пише, че ако не е ярка пак е отрицателен, но аз много не им вярвам на написаното вече. Вие какво мислите???? Иначе си отбелязвам в графиката, че е отрицателен, но ?????????
*
« Отговор #14 -: Юни 18, 2011, 13:22:53 pm »
Каква марка ти е тестът? По принцип тестовете за овулация трябва да имат втора черта толкова наситена или повече от контролната.

« Отговор #15 -: Юни 18, 2011, 13:37:08 pm »
Теста е OVIEW. Е на мен втората черта не ми се вижда толкова наситена. Значи е отрицателен все още. Благодаря ти много :)
*
« Отговор #16 -: Юни 18, 2011, 13:50:01 pm »
Щом не е наситена поне колкото контролната, значи е отрицателен. Виж какво намерих в нета: http://www.oview.info/how_to_test_myself,en

Успех! И аз тествам, но май е повече, за да спонсорирам производителите на тестове.  :lol:

« Отговор #17 -: Юни 18, 2011, 13:59:00 pm »
ООО ние тука всички сме спонсори на какви ли не производители.  :lol: Благодаря ти много за информацията!!!!
« Отговор #18 -: Юни 19, 2011, 15:54:20 pm »
Момичета това с БТ, която се повишава по време на овулация задължително ли е??? Защото аз като я гледам моята тя спада вместо да се покачва, а уж трябва вече да ми настъпи овулацията. Пък и тестовете за ову като гледам още са отрицателни??? Май тия хапчета нещо не ми помагат. :?
« Отговор #19 -: Юни 19, 2011, 21:27:39 pm »
Мила,БТ преди О се понижава.Прочети тук http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=797&Itemid=39При теб О може би ще е тези дни.Слагайте сърчица и им се наслаждавай ;) Ето малко вирусчета за късмет :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1:
[/url]