0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не исках да  натоварвам темата за щитовидната жлеза  с моите "запечени" проблеми. Но  не ми  се беше случвало подобно дискомфортно "нещо".
С Хашимото съм(хипофункция).След  контролата преди седмица  минах  от 25 на 50мгр л-тироксин и....ужас.Не мога  да ходя  до 00 дори след   дуфалак и прочие меки  сиропчета с лаксативно действие.Пих гореща вода на  гладно, ядох сливи ,круши, млека с литри....Закусвам с  кисело мляко с   ленено семе...
Не съм сменила режима на хранене и на живот- храня се 3-4 пъти, тренирам редовно.
Моя логичен отговор клони към заболяването и хапчето.И ме плаши неефективността на джогинга, коремния масаж, дори сутршеното кафе не ми влияе.
Имали ли сте подобни терзания, чувствам се като натровена, подута и  смачкана.
И моля за   координати на добър гастроентеролог.
(след 3 дни суша се насилих и пих английска сол, болките  в корема бяха ужасни,но имаше някакъв ефект, но не мога да  вкарам подобно разхлабително  в менюто си)

*
Re: Гастроентеролог,София, запек, Хашимото
« Отговор #1 -: Юни 06, 2011, 19:12:36 pm »
Гастроентерологът на Клиника "Малинов" е д-р Петрова. За мен тя е много добър специалист, а и е много мила. Повече гаранции не мога да ти дам.
Дано проблемите ти отшумят скоро.
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #2 -: Юни 06, 2011, 19:48:10 pm »
Пробвай да заложиш на повече пресни зеленчуци и плодове. Богати са на фибри. Избирай листни зеленчуци за салата, много помагат. Ако ядеш люто, пробвай с люти чушки, чувала съм че помага.
С гастроентеролог не мога да помогна.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #3 -: Юни 07, 2011, 19:29:52 pm »
д-р Татяна Захариева работи в болница Доверие, аз лично съм страшно доволна от нея. Успех и бързо решаване на проблема.
*
« Отговор #4 -: Юни 07, 2011, 21:09:39 pm »
И от мен!
За тези прочетох отзиви че са едни от най-добрите!

УМБАЛ „Александровска”
ул.”Св. Георги Софийски” 1
Катедра по Пропедевтика на Вътрешните Болести
проф. Константин Чернев
тел. за връзка: 0888/514860; 02/9230-223
02/9230-228; 02/9280-228
02/9280-223
Прием на проф.Чернев – ул.”Неофит Рилски”23
Телефон за записване 02/9879810

УМБАЛ „Св.Иван Рилски”
бул.” Акад.Иван Гешов” 15
Клиника по Гастроентерология
тел. за връзка: 02/952 37 25 - клиника по гастроентерология;
02/952 12 97 - канцелария
02/852 69 30 – записване на час с направление

УМБАЛ "Царица Йоанна"
ул.”Бяло море” 8
тел. за връзка: 02/943 25 90; 02/943 23 23; 02/943 23 05

ВОЕННО МЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ
ул.”Св.Георги Софийски” 3
доц. Крум Кацаров,
тел. за връзка: 02/22 56 83; 02/922 54 35
Телефон за записване за консултации с доц. Кацаров – 02/9225001

МБАЛ Токуда
бул. „Никола Вапцаров” №51Б,
Отделение по Гастроентерология
тел. за връзка: 02/403 41 63; 02/403 49 50

Медицински институт на МВР,
бул. "Скобелев" 79
доц. Диана Николовска
тел. за връзка: 02/982 15 67

« Отговор #5 -: Юни 07, 2011, 21:26:13 pm »
minie_mouse  - колко вода пиеш на ден? Пробвай с около 2 - 3 литра на ден, на мен специално водата + сутрешното кафе + ставането всеки ден в един и същи час много ми помага.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #6 -: Юни 07, 2011, 21:37:23 pm »
Благодаря ви много! Ще се ориентирам към  специалист,от тук написаните.
(Рали, пия 3-5л вода на ден. Нямам индикация за тривиалния  запек от суха храна, дехидратация или залежаване,затова освен,че ми е дискомфортно,е и нервно-къде може да  е причината)
*
« Отговор #7 -: Юни 07, 2011, 22:17:42 pm »
Благодаря ви много! Ще се ориентирам към  специалист,от тук написаните.
(Рали, пия 3-5л вода на ден. Нямам индикация за тривиалния  запек от суха храна, дехидратация или залежаване,затова освен,че ми е дискомфортно,е и нервно-къде може да  е причината)

Така, 3-5 л. вода си е много. Не искам да те плаша, но трябва да обърнеш внимаине на това. Диабет, безвкусов диабет, диуреза правила ли си някога?
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
« Отговор #8 -: Юни 07, 2011, 23:19:02 pm »
Правила съм:) Аз не пия,защото съм жадна, а за да  залъгвам глада и заради тренировките.
( и да вметна една формула за  ориентировъчния прием на вода- теглото се умножава по 35;)
« Последна редакция: Юни 07, 2011, 23:34:59 pm от minie_mouse »
*
« Отговор #9 -: Юни 07, 2011, 23:35:37 pm »
Правила съм:) Аз не пия,защото съм жадна, а за да  залъгвам глада и заради тренировките.
:D Разбрах! Исках само да бъда полезна  :wink:
Все пак, извинявай ако съм досадна, но следите за водно-електролитния баланс при тези количества течност, които поемаш?
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #10 -: Юни 08, 2011, 00:46:13 am »
Аз горещо ти препоръчвам овесени трици с кисело мляко. всяка сутрин упорито. В продължение поне на две седмици. Половин кофичка мляко с предварително накиснати за 5 мин. овесени трици в гореща вода. Отцеждаш ги, слагаш в млякото, добавяш сладост ако обичаш, малко захар и папаш.
Аз след като родих така се бях запекла, че щях да се гръмна, такова нещо не бях преживявала. Ужасни болки, ужасни. Страшно нещо. Месеци наред!
И се оправих с триците.
Пробвай!!! Нищо не пречи да опиташ.

п.п. овесени трици, но по едро смлени. 
« Последна редакция: Юни 08, 2011, 00:48:20 am от Nina »
« Отговор #11 -: Юли 29, 2011, 17:19:02 pm »
Не мога да  не споделя разочарованието си.Доц.Владимиров,ИСУЛ.Хвален, хвален....В нета  само суперлативи.Отивам аз, навънка чака народ от цяла България, кълнат се,че е най-добрия.Чакам.
Влизам, изопва се срещу мене, почти не ме слуша.А аз се сдържам да не ревна-колит,гастрит,който след като забременях ме убиват-подуване,къркорене, болки от всякакъв типаж,запек...И съм само в трети месец, как ли ще е занапред като понаедрея,няма храна от която да не ме боли корем.
Накрая пише да си взема някакви свещички,да си правя клизми.Няма  преглед,само си говорим един срешу друг, плащам 50лв и ме изпраща с думите:"МА ти си много дърта първескиня".
« Отговор #12 -: Септември 17, 2011, 16:51:04 pm »
Minie_mouse, малко късно се включвам с мнение, но от личен опит бих ти препоръчала др Панко Станчев, мед. център Пансанус.
 http://www.pansanus.com/bg/index.php?m=profilesbg&q=2&p=_c
Много добър специалист и по-важното - винаги точен в диагнозите!! Успех.
« Отговор #13 -: Септември 18, 2011, 16:47:30 pm »
С цялата си отговорност и сърце препоръчвам д-р Асен Алексиев клиника по гастроентерология, Университетска болница св. Иван Рилски. Аз имах камани в жлъчката, току що родила кърмачка с бебе на 1,5 мес. Хем ме оправи хем не спрях да кърмя, много отговорен и съвестен.
*
« Отговор #14 -: Септември 18, 2011, 18:56:35 pm »
Пих гореща вода на  гладно, ядох сливи ,круши, млека с литри....

minie_mouse, майка ми има хроничен колит и гастрит и от нея знам, че прясното мляко винаги й предизвиква запек. Друга смислена информация нямам, но не при всеки ефектът на млякото е разхлабващ.
« Отговор #15 -: Септември 20, 2011, 16:22:09 pm »
Цигу, така е, няма универсално разхлабващо, дори някои са  с обратен ефект.(А от прясно мляко аз се присвивам със страшни  болки и газове)
Аз тамън мислех да се похваля как в края на 4ти месец  запек няма, ама на- завръща се:(
 А в съвсем начална  бременност си беше от дуфастона, спрях го в края на 3ти месец и нещата веднага се нормализираха.До днес...
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #16 -: Септември 20, 2011, 22:33:03 pm »
Аз винаги съм била с този проблем (запек), та нищо ново и в момента :?. Лекарят ми ми препоръча по време на бремеността по 1 чаена лъжичка сладко от рози. Мислех, че няма да действа, но точно обратното. Много съм доволна :wink:.