Снимките са ужасни. За себе си съм убедена, че неконтролируемото ядене в ранна възраст води до тези проблеми после. Не съм сигурна дали има анорексичка / булимичка, която да е била с нормално тегло, преди да залитне в другата крайност.
Като цяло смятам, че няма нищо лошо в обичането и яденето на сладко, дори от малки деца (не бебета, а деца). Никога не съм била ограничавана в това отношение, баба ми правеше много вкусни и различни сладкиши, шоколади и бонбони също са внасяни вкъщи. Не помня някога да съм искала и, съответно, да ми е било забранявано да изям нещо. Но ми се даваше порция, определено количество и точка - яде се това, което ти е сложено в чинията, не си дослагаш, не се взима допълнително. Проблеми имаше с яденето на хляб - не обичах и само ме тормозеха с тоя хляб. Иначе съм си склонна към определена пухкавост, но не е драма да поддържам приличен вид, като не прекалявам с въглехидратите.
Когато нещата се консумират с мярка, не мисля, че има нужда от забрани и строги правила. Говоря обаче за нормалната храна, не за чипс, зрънчо, че дори и някои бисквити. По отношение на сладките неща - ако не е шоколад и сладолед, предпочитам да са домашно приготвени.