0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Майка ми винаги ме е учила, че 'майка, баща - до време'. Създадеш ли семейство, ти се отдаваш на 100% на него, така, както са направили твоите родители. Това е естествения ход на нещата. Не можеш да си 100% част от живота на децата си след като си хванат пътя....

Странно е Мимс, и моята майка това казва. Абсолютно съм съгласна. И оттам идват проблемите - когато мъжът (в случая, тъй като става въпрос за свекърви) не го е осъзнал и не е направил този избор. Защото, колкото и да не ни харесва, настъпва такъв момент - в който мъжът (или жената) трябва да изберат - своето семейство и щастие, или това на родителите.

*
Пък и изобщо, каквоп означава 100% отдаден на семеството, човек има и собствени нужди, примерно да отделиш време за себе си, за собсвеното си усъвършенстване, та дори и удоволствия..., в крайна сметка семейство, семейство, но всеки си е индивидуална личност и има собствени потребности, които ако ти самата не го направиш, няма кой друг;-)
Божеее, досега вече няколко месеца се чувствах като тотално чудовище, дори само помечтавайки за време за мен си, без съпруг и малчо! Много самотно чудовище при това; хубаво е да се види, че може би не си толкова зелен, колкото си си мислел..... Благодаря за което!
*
много стотици има в постинга ти, Мимке. надявам се, че годините ще поомекотят цифрите...
в реалния живот стотици няма.

Мисля, че в това е чарът на живота и различните му периоди. Та кога ако не на млади години сме пламенни идеалисти, решени да построим бъдещето си според мечтите си?! Времето е неумолим коректив, но без младостта и стремежа й всичко да е различно, няма революции, няма промяна.

Аз лично вече се забавлявам наблюдавайки как сама доброволно опровергавам и нарушавам предишните си обети. На 17 бях знаех абсолютно всичко за живота и хората. Колкото повече одъртявам, толкова по-малко знам. :lol:
*
Re: как се справяте със свекървата си когато т
« Отговор #303 -: Юни 20, 2012, 17:18:28 pm »
Извинете, но не ме изкарвайте някакво малоумно 17 годишно, което витае из облаците...На 31 съм, много неща са минали през главата, имам поглед над адски много неща.
Относно 'реалния живот' - не помня някога да съм живяла в Страната на Чудесата...
*
Прощавай, много криво си ме разбрала. Дори не ми е хрумнало, че може така да изтълкуваш думите ми.

Не е редно jam да се надява цифрите ти да се променят.
Напротив, всеки така трябва да започва, а времето да покаже кой каква математика смята после. Аз ти пожелавам твоята да не се промени!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #305 -: Юни 20, 2012, 17:26:13 pm »
Извинете, но не ме изкарвайте някакво малоумно 17 годишно, което витае из облаците...На 31 съм

точно туй си мислех, де. макар че лично аз на 31 си бех точно толкова незряла, колкото и на 21, а в много отношения и сега съм така, но това е частен случай.

ти, на 31 годии, нали не предполагаш, че човек изхвърля от живота си своите роднини, когато се ожени/омъжи и си роди деца? няма такова нещо като "майка и баща до време, а после 100% само семейството"!

семейството включва и други хора, освен партньора и децата. може да са в разширения кръг, но ги включва. и чувството, и ангажиментите към този разширен кръг не изчезват, нито отпадат. лошо мисля аз за всеки, койго ще загърби "на 100%" майка си и баща си в полза на партньора си.

разбира се, тия неща, които описваш с видеонаблюдението, за мен са някакви малоумни абсурди и моят мироглед изобщо не проумява как е възможно някой да допусне такова нещо. но разликата между такива екстремни случаи и поддържането на връзка със семейството и роднините е от земята до небето.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Разбирам те Мимс, просто на 31 бих написала абсолютно същото като теб, а днес на 40 вече не . Спирам, да не стане безмислено
В очакване ....
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #307 -: Юни 20, 2012, 18:34:51 pm »

точно туй си мислех, де. макар че лично аз на 31 си бех точно толкова незряла, колкото и на 21, а в много отношения и сега съм така, но това е частен случай.

ти, на 31 годии, нали не предполагаш, че човек изхвърля от живота си своите роднини, когато се ожени/омъжи и си роди деца? няма такова нещо като "майка и баща до време, а после 100% само семейството"!

семейството включва и други хора, освен партньора и децата. може да са в разширения кръг, но ги включва. и чувството, и ангажиментите към този разширен кръг не изчезват, нито отпадат. лошо мисля аз за всеки, койго ще загърби "на 100%" майка си и баща си в полза на партньора си.

разбира се, тия неща, които описваш с видеонаблюдението, за мен са някакви малоумни абсурди и моят мироглед изобщо не проумява как е възможно някой да допусне такова нещо. но разликата между такива екстремни случаи и поддържането на връзка със семейството и роднините е от земята до небето.

Точно това исках да напиша и аз одеве... :)Семейството не се състои само от двама партньори и децата им. Семейството е общност, чиято функция освен всичко друго е да предава опита и мъдростта си на последващото поколение. Понякога, те ни дразнят. Не винаги постъпват както на НАС ни се иска. Но малко или повече толерантност, търпение, дипломация дори не е навредила никому..
С много малки разлики, Мимка и се надявам да не подксочиш пак, аз лично не виждам нищо толкова противоестествено в поведението на свекърва ти. Идея си нямаш, на какво можеше да попаднеш..И ако ми скочиш веднага, че веднага би прекратила такова семейство, то помисли, дали това не е в противовес със 100 ти процента  :)В някой отношения си прекалено темпераментна и крайна, струва ми се ,че е много важно за теб, да наложиш волята си... :wink: Абсолютно приятелски го казвам, без да искам да те обидя или поучавам. Просто така ми изглежда отстрани. И повярвай ми, наборки сме, но съм научила едно /тъй като ми приличаш на мене преди няколко години/ - не си ли ошлайфаш малко ръбовете....няма начин, да не задереш стената  :wink: :bighug:
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 18:43:01 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #308 -: Юни 20, 2012, 19:03:12 pm »
Не става въпрос за тотално прекратяване на взаимоотношения – аз лично не мисля че мога да направя това с моите родители, не мога и да изискам това от съпруга си.

Но трябва да има някакви граници - особено когато отношенията между роднини не са нормални – като например примерът с камерата. Има и родители, които считат, че притежават монопол над решенията на децата си (например свекървата ☺), и се възползват от насаденото у сина си чувство за дълг, за да се месят в личния му живот. Стигало се е до стресови ситуации, в които нуждите на нашето дете не са взимани под внимание. (Подобна намеса доведе семейството на дъщерята до развод.)

Тогава, се питам аз, къде е границата на разумното и кога мъжът решава, че на първо място е баща, а после син?
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 19:33:15 pm от vaci »

Преди време водих категоричен спор с Танита и й скачах на веждите да й доказвам, че не е права. Два месеца по-късно й се извиних, защото видях, че е е права.
Много мъдрост има в думите й, ама да не се почувства сега дърта :lol:

Относно 100% - затова пуснах тук тема за Какво направих за себе си днес :) Не съм се записвала от време, но гледам да си обръщам внимание.

Не скачайте на Мимка сега, има време, ще говорим пак. Сега най-многода й се разбеснеят бременните хормони.

Но съм съгласна, че трябва да има ИНТИМНОСТ в семейството. Мама няма място под чаршафите и етървата в скоро време я виждам как си тръгва, въпреки, че италианките са силно религиозни.

Я по-умните да дадат съвет, как да отуча бабата от лигавото говорене, че Ники прихваща?
[/url][/url]
*
« Отговор #310 -: Юни 20, 2012, 20:40:25 pm »
точно туй си мислех, де.

Ирина, прощавай, но това, че съм на мнение, различно от твоето не ме прави луда пуберка! Прави ме човек с различно мнение, това е!

Да си отдаден на семейството си не значи да прекратиш връзка с околните - абсурд! Но семейството е преди всичко. Свекървата (майката) остава вече на заден план. Против съм тоталното ограничаване на бабите (както казах аз съм расла без, но не по вина на майка ми, а защото и двете ми 'баби' бяха млади и предпочитаха да си гледат живота вместо бебето - едната е била на 37, другата на 40...). Но те са допълнение към живота, а не основна част от него. Така съм възпитавана и за мен това е правилното. Не знам как ще мисля след 10 години, но днес мисля така и заставам зад мнението си. И ако трябва да реша с кого да се съобразя - себе си, свободното си време и като цяло себе си, определено ще бъде семейството ми. Всички останали са на заден план. 

Както казах - ние сме различни, нормално е мненията ни да са различни. С малката разлика, че аз не се опитвам да променя вашето мнение и да ви казвам - "нищо не разбирате" - приемам го. Защо ви е толкова трудно да приемете моето? Напомня ми темата за месото - ние с мъжа ми не ядем от години, почти всички наши приятели ядат и за нас не е проблем. Събираме се, ние си ядем постното, те си ядат блажното - ок, обичат го, ядат си го. Не си налагаме мнението. Но почти всички се чувстват длъжни да ни убеждават колко голяма грешка правим с това... И сега същата работа!

Спирам с този глупав спор и повече няма да отговарям на постове от типа - оо, млада си, нищо не разбираш!

Вени, защо не и обясниш, че детето няма нужда от това? В повечето случаи (изключаю моята свеки) говоренето по интелигентен начин има ефект :)
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 20:43:28 pm от Змимка »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #311 -: Юни 20, 2012, 23:15:46 pm »
Ирина, прощавай, но това, че съм на мнение, различно от твоето не ме прави луда пуберка! Прави ме човек с различно мнение, това е!

Мария, прощавай и ти, но не виждам някъде да съм написала такова нещо. Друго съм написала, но нейсе. То и умението да разбираме думите отсреща също се развива.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
За мен пък родителите не могат да бъдат до време,това са ми най-близките хора.Те мислят само най-доброто за мен.Мъже има много,но родителите ми са едни.Аз поне не мога да сложа мъжа ми ,пред родителите ми .
Аз с майка ми се чувам поне по 3 пъти на ден и все за по поне половин час,а живеем при нашите в момента.Тя самата се чува всеки ден с баба ми ,вуйчо ми също така.За нас това са супер нормални неща.Когато бяхме в Белгия и аз всяка вечер бях на скайпа с камерата и бебето.Виж чак с часове някой да ме наблюдава си е луда работа и не бих го допуснала ,независимо майка или свекърва.

Много често свекървите и тъщите са си много добри даже,но младите си мислят,че света се вътри около тях,да не говорим,че нямат угодия.
Моите родители са слънца направо.Свекърите пък никога не са ни се месили.Живяли сме с тях ,когато Жоро беше бебе и веднъж не са ми казали "защо не давам вода ,сок ,попара и т.н.Не са ми се месили за нищо.Ама аз пак намерих да се подразня - Жоро се будеше доста рано и свекървата всеки ден в продължение на поне 2 месеца(после явно осъзна,че няма да го бъде) ме питаше да го вземе,че да се наспя и аз все отказвах.Ей направо със свито сърце ходех да правя млякото,защото знаех,че ще ме пита.Тя жената просто искаше да ми помогне,да си почина,а мен това в здравето ми бъркаше направо,все едно някой иска да ме отдели от детето ми.
Моята приятека пък,едва чакаше да дойде я майка и ,я свекървата,че да им остави бебето и да и го носят само да го кърми.Тя пък се дразнеше,че нейната свеки не се сещала веднъж да го вземе ,за да вечерят нормално с мъжа и.Та така -угодия нямаме и ние. :lol:
<br />
*
Зори, ти си за завиждане тогава :)

А че мъже много - вярно е. Но децата и те ли са под път и над път? След като се съобразявате наполовина с децата, наполовина с родителите - колко от вас са отишли на рожденния ден на майка си, когато детето им е болно и има нужда от тях? Аз съм расла с баща-изрод (буквално) и съм имала само майка си. Адски близки сме. Не можех да си представя, че един ден ще си хвана пътя и ще има нещо по-важно в живота ми от нея. Виждах от какво се лишаваше тя заради мен. Тя все ми казваше, че един ден контактът ни ще е веднъж дневно по телефона, аз обаче... Един ден, вече бях започнала опитите за бебе, т.е. милеех за свое дете и пак говорихме на тази тема. Тя ми каза - Всичко е в реда на нещата. Ако аз падна на единия тротоар, а детето на другия - при кого ще отидеш? Това е смисълът на 'майка-баща до време'. Появят ли се децата - няма по-важно нещо от тях (като дете на разведени родители и преживяла един развод съм далеч от мисълта, че мъжът е неразделна част от семейството - децата!Децата имам предвид!). Но всеки го разбира по различен начин. Майка ми не живее в града, чуваме се по веднъж на ден (някой път и през ден), ходим да ги видим когато можем....Но майка ми НИКОГА няма да ме подложи на такъв Биг Брадър тормоз, няма да ми звъни по 5-6 пъти на ден, няма да ме излага на центъра с викове - ехооо, тук съм ма мамооо, нито пък ще ми се меси в отглеждането на децата.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Зори, ти си за завиждане тогава :)

А че мъже много - вярно е. Но децата и те ли са под път и над път? След като се съобразявате наполовина с децата, наполовина с родителите - колко от вас са отишли на рожденния ден на майка си, когато детето им е болно и има нужда от тях? Аз съм расла с баща-изрод (буквално) и съм имала само майка си. Адски близки сме. Не можех да си представя, че един ден ще си хвана пътя и ще има нещо по-важно в живота ми от нея. Виждах от какво се лишаваше тя заради мен. Тя все ми казваше, че един ден контактът ни ще е веднъж дневно по телефона, аз обаче...
Горката ти и жална майчица, ако един ден се нуждае от обслужващи грижи, ама дечицата ти няма къде да се ширят... :? Ще се наложи да минаваш по другия тротоар! :? Да сме се съобразявали наполовина с родителите си и наполовина с децата.... 8O 8O А какво, да отрежа жената, която ми е дала живот напълно ли? Тази, която при същия като твоя баща изрод, работеше на 2 места за да учим със сестра ми..Лъжеше, че не е гладна, за да има за нас...Айде моля ти се! Твоята я прави каквото искаш, с моята ще се съобразявам до живот! Винаги ще е неразделна част от моето семейство, ще участва активно в него, ще бъде обичана!
А ти...тя историята се повтаря казват...тези си съждения ще предадеш и на децата си. Така ,че те ще разсъждават по същия начин някой ден... :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Вени, няма да се обидя за "дъртост", споко!;-)
Хайде и аз да пак да се изкажа.
Аз също съм израстнала само с майка, много сме близки, нямам деца, но не мога да си представя, че един ден ще ми се налага да избирам кое е по-важно - ми и двете предполагам, че ще са ми еднакво важни.
Лек ден на всички!;-)
Не се сдържах да не се включа, но донякъде подкрепям Мимс, защото когато имаме свое семейство - съпруг и деца, ние се ангажирани с техните грижи, проблеми, болести и т.н., но връзската с родителите не се разрушава, просто те остават вече само родители. Не може да се срежи с ножица отношенията с родните родители и да се започне на чисто с новия човек. Все пак сме социални животни, които имат ценности и приоритети. Това са напълно нормални неща. Майка ми, например, беше свикнала всяка събота да сме на кафепиене със сестра ми, но откакто се отделих с мъжа ми кафепиенето се разреди доста  :lol:
Хм, аз съм била горе-долу в ситуацията на Мимка, обаче мен майка ми каза, че не може да ме гледа и ме остави на баба и дядо. Чуваме се рядко, кактои с баща ми. Връзка дълбока нямаме, но когато имаме нужда една от друга се чуваме и по няколко пъти на ден.

Аз лично ще градя модел на семейство различен от моя.
[/url][/url]
Връзка дълбока нямаме, но когато имаме нужда една от друга се чуваме и по няколко пъти на ден.
При нас е обратното, имаме силна връзска както със сетра ми, така и с майка. Винаги усещаме ако има нещо станало с другата. Всеки ден се чуваме и си приказваме, но рядко се виждаме. С брат ми се чуваме около 2-пъти в седмица, както и с татко. Държа да се поддържа тази връзска, това е семейна ценност.
Може, ама не е възпитана в мен. Беше само към хората които бяха за мен майка и баща.
[/url][/url]