0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Така. Ние говорим на детето, храним го, преобличаме го, играем с него, а те мълчат и гледат с часове, ако ги оставим.
На тоя феномен ще му туря име Биг бабас енд дядос.

Оф и онлайн все са ни били трудни разговорите, но скайп конференциите заради бебето съвсем затормозиха общуването. Просто трябва да умеем да кажем стига на видеото, когато раговорът се изчерпи.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)

:lol:

Къде ги намирате такива "грижовни" люде  :lol:... Наште не могат ни изтраят и 5 минутки. Не знаят кога са празниците на децата, но пък редовно се обаждат да рапортуват какво са купили и направили за другите си внуци... Колкото и да ми е криво, че никак не са загрижени, толкова им се радвам, като чета вашите оплаквания  :D.
*
Re: как се справяте със свекървата си когато т
« Отговор #282 -: Юни 20, 2012, 07:20:53 am »
Така. Ние говорим на детето, храним го, преобличаме го, играем с него, а те мълчат и гледат с часове, ако ги оставим.

Долу горе за това иде реч ..Седи ухилена и гледа, слуша, девера и етървата си говорят на италиански (етървата не е българка), тя седи, слуша умно и ако започнат да се смеят и тя почва да се хили и вика- "Какво, какво, мамо?" (на това съм ставала свидетел докато бяхме в Италия на гости). Съжалявам, но за мен не е нормално! Нито звъненето по 5-6 пъти на ден (живееем на 300 м, но сега като се замисля предпочитам 5-6 пъти звънене по телефона, отколкото на вратата, тогава вече показвам червения картон). Забравих да спомена и фикс идеята децата и на тримата братя да са кръстени на тях. Племенницата е кръстена с нейното име (изцяло), доста тежко приеха, че големия девер кръсти бебето Божидара (чакаха го почти 10 години все пак, за тях си е Божи дар), при мен удариха на камък - аз категорично заявих, че нито едно от децата ми няма да е кръстено на баби и дядовци (в интерес на истината мислех едното на майка ми, едното на баща му, едното на мъжа ми, но тази тяхна фикс идея ми идва в повече и заради това вдигнах червените картони) и сега тормозят средната етърва второто (което ще се роди август) да е кръстено на баща му...Моят мъж каза, че за него не е проблем, ще ги кръстим както решим ние, но девера е категоричен, че бебето ще носи буквата на свекъра....въпреки категоричния отказ на етървата. Абе като цяло, съжалявам, нека съм лошата снаха, но за мен семейството е на първо място, родителите остават на заден план. Евала на майка ми в това отношение. Просто тях е нямало кой да научи.
Забравих да кажа, че по отношение разговорите по Скайп, аз съм на принципа - вдигам, говорим нещо конкретно и айде чао. Случвало се е често с приятели, с брат му. Дори се е случвало етървата да звъни на нас и да иска да ни държи пред камерата по-дълго, за да намали после времето на свекървата. И въпреки, че знам причината, в един момент вече за почвам да имам нужда да говоря с мъжа ми или да свърша нещо друго и ...  :?
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 07:35:59 am от Змимка »
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Тея баби много напред с компютърните технологии... :lol:

Шегувам се, важно е това когато са в различни държави,
но не е нормален такъв дългосрочен видео обмен!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #284 -: Юни 20, 2012, 09:37:55 am »
Змимка, твоя девер е егати парчето. Как така ще кръстят детето срещу желанието на майка му?
 В нашето семейство никога никой не е натискал децата да са кръстени на някого, обаче на девера първородният син като се роди и майката на жена му искаше да го кръстили на нея. Е да, ама тя беше Ели . Намало било проблем, че бил момче, пак можели да го кръстят Ели...тя била чувала  8O. И си настояваше нашата и това си е. В крайна сметка го кръстиха на дядото.
А майка ми имаше колежка, чийто мъж не я беше взел от родилния дом, понеже не кръстила детето там на когото той искал. Баси хората.

*
« Отговор #285 -: Юни 20, 2012, 09:52:03 am »
Боби, сега ще ти кажа откъде съм намразила аз това параноично кръщаване.
Родила съм се в 8мия месец, когато за 80-та година, провинциална болница без нужната апаратура и специалисти - сещай се. 8 (осем!) дни не са давали на майка ми да ме запише, защото не се е знаело дали ще оживея. Тя е била 18 годишна, никой не и е давал обяснение - защо аджеба??? Вика - цялата беше надупчена от системи, накрая започнали в главичката да ми слагат, защото петичките и ръчичките вече нямали здраво място. Когато дръзнала да попита какво ми е, някаква се е обърнала и казала "Млада си, ще си родиш друго". И тогава е имало сцена с 18 годишно побесняло момиче, което е прескочило две легла и е започнало да души медицинска сестра, но няма да навлизам в повече подробности. И на целия този фон, свекървата на майка ми (не желая дори да я наричам 'баба') всеки Божи ден е ходила под прозореца да пита дали са ме кръстили вече! Не е питала как съм, ще оживея ли, а само дали са ме кръстили (защото първо дете се кръщавало на свекърва...) Името ми е дословно нейното, за съжаление и трите ми имена са буквално като нейните... Затова съм противник на това досаждане с цел да се кръсти бебето на някой. Ако е човек и аз преценя САМА, няма проблем - както бях решила преди. Но да ми се натяква и да ми се подхвърля постоянно. ..... сори, нема начин. Така и моята майка го отнася, но тя по принцип винаги ми е казвала, че името не прави човека и че тя няма да обича детето ми по-малко ако се казва Мехмед примерно...
*
При нас е доста по различно - говорим си около 30 мин. Свекърите са с голямо чувство за хумор и се получават весели и непринудени разговори. Радват се на детето, а той като ги види надава боен вик и изпада във възторг. Когато ми писне, просто ставам и отивам да си върша нещо.
Като си идваха миналата година да видят Жорко, плакаха на тръгване, особено свекъра. Просто им липсваме.
За мен е нормално да виждат детето няколко пъти в седмицата и това не ми пречи.

Намесата как да кръстиш детето си е просто отвратителна. Слава Богу на нас никой не ни се е налагал и никой не е правил физиономии.
*
Мицани, ако ставаше въпрос за такъв вид общуване, приятно и за двете страни и най-вече за детето, супер. Аз в началото се чудех защо етървата се нерви като това си е вид занималня - тя оставя малката пред камерата и те я занимават докато тя си върши работата из дома. Когато обаче отидохме в Италия и видях с очите си за какво иде реч доста се изумих...Малката се сърди, нарочно започва да плаче и да се крие под масата, а ТЯ решава, че детето играе на криеница с баба...Абе какво да ти говоря....
*
Това вече е патологично.

Като стана дума на кого си кръстена, познай и аз на кого съм кръстена  :lol: Скандали, удари по масата, делегации до родилния дом, заявления... и майка ми се пречупва и ме кръщава на баба ми Мичка(лека й пръст). Дълги години си мразех името( не обичах баба си, а и тя мен) и си казах, че един ден като имам дете ще се боря със зъби и нокти, за да го кръстя така, както на нас с баща му ни харесва.
*
OFF ние със сестра ми сме взели само първите букви.Слава болу и на двете ни имената са хубави, но е учудващо как дядо ми на който е кръстена сестра ми я слушаше повече от мен и и даваше повече глупости да прави.За сметка на това двете баби(все Марии), ме обожават и глезят и до ден днешен.А сме сестри бе, една кръв  8O

Е не.... италиянката е за бой! :x А и как може малко дете да го принуждаваш да стои толкова време пред компютъра? 8O Никой няма глава на раменете се май там...извинявай змимка, че така се изказвам, ама освен досадно е и вредно.

*
Ох, това с имената, наистина е голяма БГ идиотия.
Родителите сами трябва да решат, всички пределно добре знаем какви са традициите в тази област, няма никаква нужда от намеци и натърти, всеки трябва да си прецени.
Да не говорим, че понякога кръщаването на някой носи и съответната енергия (положителна или отрицателна) и това си е вид обременяване за детето.
Дет се вика, ако е готин човек - си заслужава да го кръстиш, ама е някой катил, откъде на къде?
Понякога и самото дете си идва с името и е добре родителите да се съобразят с това.
(примерно на Димитровден за Змимс...;-)))))
Не е хубаво и на въпреки да се върви, заради нещо си, добре е обективно да се преценят нещата без излишни емоции;-)
Бъдете по-мъдри от свекървите си и не им позволявайте да ви тровят живота, не че аз съм го постигнала, но се стремя всячески!
Както каза и Jam, дайте ги на "игнор", усмихвайте им се и си правете каквото си знаете.
*
Това с наблюдението през камера граничи с извратеност, без извинение.
Един път бих обсъдила с мъжа ми, на следващия път камерата се спира без предупреждение, а той ако иска да си избере опция да се жалва на мама - през скайпа или на живо, барабар с багажа.
Това е, което бих направила аз, де. Никой не е длъжен да се съгласява с мен.

Иначе, децата имат нужда да си общуват с бабите - това е неоспорим факт. Аз, въпреки че съм дала на моята червен картон, никога не съм ограничавала общуването с внучето ѝ. Но да ме следи с камера... просто няма начин да ѝ прожектирам такива филми  :lol:
На всичко отгоре през лятото ходя по гащи из къщи, може да се гътне от възмущение. Да, да, загрижена съм за здравето ѝ  :lol:
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 11:58:01 am от Елфи »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Майка ми винаги ме е учила, че 'майка, баща - до време'. Създадеш ли семейство, ти се отдаваш на 100% на него, така, както са направили твоите родители. Това е естествения ход на нещата. Не можеш да си 100% част от живота на децата си след като си хванат пътя....

много стотици има в постинга ти, Мимке. надявам се, че годините ще поомекотят цифрите...
в реалния живот стотици няма.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Всеки има мнение и собствено разбиране на нещата :) Аз заставам за точно това, което си цитирала - пак със стотици - на 100%  :lol: Ако няма да се отдам на 100% на семейството си, за какво да го създавам изобщо?
*
Мимс, аз те разбирам, но тези 100% са твърде категорични, в смисъл, в живота има всякакви ситуации и тези 100% може и да се наложи да се променят.
Примерно - разболява се (недай си Боже) родител. Трябва някой да го гледа, а ти понеже си отдадена 100% на семейството няма да отидеш да го гледаш ли?
Има разбира се и много други примери, смятам, че това имаше пред вид Джам.
Или  друг пример - имате спешна работа в офиса, няма кой да я свърши, освен теб, пренебрегваш семейството си и оставаш извънредно, няма как...
Въобще свят шарен, ситуации всякакви, аз съм на принципа - никога не казвай НИКОГА;-)
Пък и изобщо, каквоп означава 100% отдаден на семеството, човек има и собствени нужди, примерно да отделиш време за себе си, за собсвеното си усъвършенстване, та дори и удоволствия..., в крайна сметка семейство, семейство, но всеки си е индивидуална личност и има собствени потребности, които ако ти самата не го направиш, няма кой друг;-)
Моето мнение, че нещата трябва да са балансирани в едни нормални граници, без крайности.;-)
Ние като по-улегнали с Джам ;-) вече сме го осъзнали.
« Отговор #296 -: Юни 20, 2012, 13:10:23 pm »

Оф и онлайн все са ни били трудни разговорите, но скайп конференциите заради бебето съвсем затормозиха общуването. Просто трябва да умеем да кажем стига на видеото, когато раговорът се изчерпи.
И ние сме така за съжаление  :?  Разговорите обикновено се свеждат до "защо е бос ? обуй му чорапи" "защо хълца ? много го тъпчеш, издул му се е корема" или коментар "тц, тц, тц това дете пак кашля, не може така, все е болно" и така...Обикновено затварям скайпа след максимум 15 мин. гледане от този вид. Налага ми се често да му сменям памперса, да го къпя, да го слагам да ляга и т.н. все извинения да затворя.  То малко извън темата се получи, защото това се случва с майка ми, а не със свекито. Свекървата е на 200 км и вижда детето веднъж на 2-3 месеца. Майка ми е на 2000 км и звъни през ден по скайпа  8O
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 13:27:16 pm от loriane »
*
« Отговор #297 -: Юни 20, 2012, 13:17:44 pm »
По този повод точно вчера етървата бесня пак, защото оставила лаптопа до 'игралното поле' на малката да я гледат, а тя готвела, когато нещо се задавила и се закашляла. ТЯ веднага почнала да я вика по име и като се показала викала - ама ти защо кашляш? Ауу, не е хубаво така, пий нещо, пий еди какво си, аз сега ще пратя по камиона еди какво си... (етървата не е българка, но води свободен разговор и разбира. Иначе с девера и с малката си говорят на италиански). Помня малката нещо я беше лепнал някакъв вирус и ТЯ беше откачила, само даваше акъли и през деня понеже няма как на Скайпа беше напълнила стената на девера във Фейса с ОТДЕЛНИ постове - Дай на Нинка компот, Дай на Нинка вода от преварен ориз, Дай на Нинка еди какво си... Накрая моя мъж не издържа и и резна крилцата, вика-Абе не са малоумници, знаят какво да дават на малката, имат и в Италия доктори, представи си, а също и аптеки! Спри да дразниш само жената!
Нормално е бабите да се притесняват, то и аз се притеснявам, дето ми е племенничка, но чак патологичното държание и даване на акъли нон стоп....Моят беше прав - брат му и етървата не падат от Марс, минали са стотици заболявания на малката за тези 4 години, знаят кога какво да дават....
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 13:19:40 pm от Змимка »
*
много стотици има в постинга ти, Мимке. надявам се, че годините ще поомекотят цифрите...
в реалния живот стотици няма.

:balk_21: така е Джам ... ама това е прозрението на 40те :wink:, а Мимс е още в началото на 30те

Аз поне го осъзнах ей сега, малко преди 40тия ми РД
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 14:33:14 pm от Fussii »
В очакване ....
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!

:balk_21: така е Джам ... ама това е прозрението на 40те :wink:, а Мимс е още в началото на 30те

Аз също, но прекрасно разбрах чудесния смисъл в думите на Джам и напълно ги подкрепям  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"