0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
нещото което няма да и простя е че когато почина баща им, тя не беше до тях, не физически, а психически.Тя потъна в скръбта си и ги забрави, забрави, че има деца, защото те бяха деца(моя мъж на 18, брат му на 15).Тя не беше адекватна за нищо и се наложи моя мъж да порасне за една нощ.Да това го направи много отговорен човек, но му и взе много.Ние я извадихме от скръбта, ние и помогнахме на нея.Слаб характер просто, знам го и си имам винаги едно на ум с нея.

оооо Маги недей така ... Когато моя баща почина, това извади мама от равновесие напълно. Беше много страшно. Майка ми ИЗОБЩО не е слаб характер, напротив, винаги тя е била стълба на семейството, но смъртта на баща ми я съсипа за дълго време.

За свекървите ще кажа само едно - плюйте с в пазвите какви ще бъдем ние на тяхната възраст. И никога не забравяйте, че добра, лоша, луда, нормална тя е възпитала мъжа който обичате.

Към моята не само, че нямам забележки, но съм и вечно благодарна за много неща. Да ми е жива и здрава!
В очакване ....
*
Фуси, когато имаш подрастващ тийн, който се възползва на 100% от смърта на баща си, когато големия ти син трябва да се откаже от всичките си мечти, а да започне да работи и то като идиот нанископлатена работа, защото ти не можеш да си стъпиш на краката.

Не сикам да се връщам в тогава и там.Беше адски трудно, само се моля никога да не съм на нейното място, защото не искам децата ми да са без баща.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
прочетете внимателно цитата, драги снахи, и си го набийте в главите. доброто му осъзнаване много помага за запазване на душевното равновесие и отношенията в семейството.
Зарежи ти тая работа. Не става дума за превъзпитаване, става дума да се сложи чертата до къде може да се меси.  Не мисля, че е редно жената да се примири с всичко, понеже видиш ли свеки си била такава, отгледала го била и сега вече е късно за превъзпитаване.  Да, обича си я, тя му е майка, но не значи да я остави да си прави каквото си иска.

*
Четох и се смях през сълзи :lol: :lol: :lol: Представих си как на Мимка свекито пуска в 18 часа лаптопа, със специално инсталиран софтуер - екранът разделен на три прозореца и във всеки се излъчва картина от дома на един от синовете й. Тя "гледа малките", а на снахите им е едно такова мииило на душиците... Да живеят модерните баби, ползващи модерни технологии :D
Обаче у Мимката ще трябва да бъдат инсталирани повече камери, защото обектите ще станат много и все по-шавливи и трудни за улавяне. :D
А на тия камери не може ли да върви стар запис? Толкова филми сме изгледали за обир на банки...  :wink:
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
прочетете внимателно цитата, драги снахи, и си го набийте в главите. доброто му осъзнаване много помага за запазване на душевното равновесие и отношенията в семейството.
Зарежи ти тая работа. Не става дума за превъзпитаване, става дума да се сложи чертата до къде може да се меси.  Не мисля, че е редно жената да се примири с всичко, понеже видиш ли свеки си била такава, отгледала го била и сега вече е късно за превъзпитаване.  Да, обича си я, тя му е майка, но не значи да я остави да си прави каквото си иска.

ооооо, отново не се разбираме. аз съм последният човек, дето ще толерира описаното от теб поведение. ставаше дума да не опитваме да превъзпитаваме мъжа си в отношението му към мама и да не му натякваме постоянно каква е мама - той това много добре го вижда. също така - и да не се тюхкаме ние защо тя е такава, а просто да я турим на игнор, както се казваше едно време в чатовете.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Bobbie

• *
  • 5701

ооооо, отново не се разбираме. аз съм последният човек, дето ще толерира описаното от теб поведение. ставаше дума да не опитваме да превъзпитаваме мъжа си в отношението му към мама и да не му натякваме постоянно каква е мама - той това много добре го вижда. също така - и да не се тюхкаме ние защо тя е такава, а просто да я турим на игнор, както се казваше едно време в чатовете.

А да, той ако не дава да им се качва на главата, тогава естествено няма смисъл да се повтаря.

*
Оооо, аз в това отношение съм случила на мъж. Умее да слага чертата, но когато види, че аз се дразня. Друг е въпросът, че мен ми писва да го показвам всеки път. Но си му е майка. Ако не беше тя, аз нямаше да го срещна. Не искам да превъзпитавам него, нито нея. Искам да превъзпитам себе си, че да се науча да "пускам покрай ушите"  :lol: :lol: :lol: Говорили сме, той ми обеща нито веднъж тя да не дойде у дома без аз изрично да съм я поканила (това като се родят децата) и му вярвам. Каквото е обещал го е изпълнил.
А камера така или иначе ще сложим, хаха, в леглото на децата, а ние в другата стая ще вечеряме и ще ги гледаме на компа :)) Но ние, не тя :) Моят мъж не е брат си :)
Я, каква хубава темичка за свекърви имало тук!  :D Историята с камерите е направо потресаваща! :lol: Но при нея са за бой трима души - свекървата, че нахалства; деверът, защото я подкрепя; но и етървата, защото го допуска изобщо!  Я да видим какво ще стане, ако мъжът ми каже, че компютърът трябва да е включен, докато сме в леглото, за да може майка му да ни гледа!  8O Това никога няма да го допусна!

Иначе по темата, аз засега проблеми с моята свекърва не съм имала. Като цяло е свястна жена и е доста разбрана. Старае се да не ни се меси и помага с каквото може. Преди няколко дни обаче доста се издразних от нещо, което каза. Предисторията - с мъжа ми от няколко години опитваме да имаме дете. С мъжки фактор сме. Повечето показатели на мъжа ми са под нормата, за съжаление и с голям процент на ДНК фрагментация, която засега почти не се е повлияла от опитите ни за лечение. Имаме и две неуспешни инсеминации зад гърба си, а трета не правихме, защото ни беше директно казано, че с тези показатели няма почти никакъв шанс да стане с инсеминация. И така, мъжът ми бил споделил по телефона с майка си, че ни предстои инвитро. Онзи ден бяхме при нея на гости и тя започна: "Разбрах, че ще правите инвитро. Аз, да ви кажа, мисля че след инвитрото вие и по естествен път ще си имате детенце. Ти (тук се обърна към мен) доста мислиш по въпроса и не се получава, но мисля, че нямате нужда от ивитро. Можеше да почакате още малко. Като се поуспокоиш и ще забременееш. Но като сте решили... лошото е само, че може две наведнъж да станат"  :BangHead: Направо се ококорих насреща й, но нищо не казах! Какво можеш да кажеш на такова нещо! В какви илюзии и заблуди живее тази жена! Слага розовите очила и всичко със сина й става перфектно, разбира се снахата е виновна за липсата на внуци, понеже има наглостта да мисли по въпроса. Идеше ми да й кажа "Да, така е. Даже от фонда ни отпускат финансиране до 5 хил. лв. за да направим инвитро, като диагнозата не е мъжки фактор, а много мислене от страна на жената!" А докато аз се моля поне едничко да стане и се притеснявам, че е много вероятно и нито едно да не се получи, тя се затюхкала, че може да имаме близнаци! Затраях си, защото не искам да си влошаваме взаимоотношенията, а и както споменах, по принцип не е лоша жената и си е направо златна свекърва, в сравнение с други.
*
Pamela5, повечето хора от поколението на свекърва ти са неграмотни по темата ин витро. Не се ядосвай, а се опитай да й обясниш всичко по темата или поне общите неща.
Моята свекърва също знаеше, че щом се прави ин витро, то задължително се раждат близнаци, даже се чудеше как така бях бременна с  1 дете  :lol: Е, аз й разказах вкратце какво представлява процедурата - за стимулациите, пункциите, трансфера. На жената й стана интересно и поне се запозна  що е туй ин витро  :wink:

« Последна редакция: Юни 19, 2012, 15:28:36 pm от Мецани »
*
Мимка, и майка ми и свекърва ми постоянно ни търсят по скайп, за да ни видят и да се порадват на Жорко. Първоначално се дразнех, но след това си дадох сметка, че не е правилно. Нека не забравяме, че това са бабите и дядовците на нашите деца, които са далече и които искат по някакъв начин да са близо до нас.

Когато станем и ние баби, ще ни е много мъчно и болно, ако младите ни дистанцират от внуците.
*
Ооо, въобще не ме интересува на кой ще му е мъчно, нямам намерение да превръщам живота си в някакъв Биг Брадър. Един-два пъти седмично, ок, ще го преживея, но всяка вечер да живея живота си от 18 до 24 часа пред камерата, няма как да стане, пък нека съм най-лошата и злобна снаха!
Етървата не е за бой. Тя много пъти се кара с девера за това. Просто той си е такъв, супер е твърд като стане въпрос за жена му и мек като масло като стане въпрос за мама....
Слава на Бога, моят мъж си е друг тертип - аз за такова обсебване, протичащо с пълното одобрение на мъжа си, сигурно бих си развалила и семейството, не знам (заради напрежението, което щеше да се натрупа с годините). Дребния шрифт "в комплект с мама' не минава в моя договор...
Моята свекърва също знаеше, че щом се прави ин витро, то задължително се раждат близнаци, даже се чудеше как така бях бременна с  1 дете  :lol:

:lol: Да, изглежда в масовото съзнание инвитрото се свързва само с близнаците! Мецани, аз разбирам, че свекърва ми не е запозната задълбочено с тези методи. Дори не е само въпрос на поколение. Предполагам, че и аз нямаше да съм наясно с подробностите, ако бях забременяла през първите няколко месеца опити. Аз и не очаквам от нея да знае какви медикаменти се използват за стимулация или как точно се извършва пункцията на яйцеклетки. Но тя знае, че сме с мъжки фактор, знае колко време вече правим безуспешни опити и въпреки това се намесва компетентно да казва имаме ли нужда от инвитро или нямаме, да ни съветва да сме чакали още, както и да изтъква, че причината да не ставало бебето е в това, че съм била мислела по въпроса. Най-малкото, дори и да не знае много, може да потърси информация или да попита. Не си я представяй като баба, която излиза единствено да си побъбри със съседките на пейката - напротив, тя е модерна и интелигентна жена с доста добро обществено положение, която ползва Интернет ежедневно. Ако не е сигурна за нещо, може да прочете или поне да не се намесва със съвети по въпроси, по които не е информирана. Тя звучеше убедена, че инвитрото ще е успешно, изглежда защото искрено си вярва, че проблем при сина й няма. Още повече, че по този начин с нищо не помага да имаме по-скоро деца, а даже вреди. Аз говоря на мъжа ми, че трябва да не пуши, да не употребява алкохол, да пие антиоксиданти и витамини, да живее здравословно. В същото време тя му обяснява, как на мама любимото синче си е съвсем здраво и нищо му няма, а единствената причина да не става бебето е в жена му, която много мисли по въпроса. И той, въпреки че теоретично знае, че не е така, вътрешно предпочита да вярва на майка си. Кой мъж не би предпочел да е здрав и да не се налага да се ограничава в нищо? И очевидно тя често му ги говори тези неща по телефона, когато аз не мога да чуя, защото още миналата година той каза на няколко пъти, че аз съм виновна за липсата на дете, защото само за това съм мислела. Стана ми болно, защото аз никога не съм търсила вина у него. Можеше при мен да има проблем, а при него не. Така или иначе, ние двамата имаме проблем, защото двамата нямаме дете. Но когато ми каза така, се ядосах, защото по-лесно му е да ме набеди мен еднолично за проблема. После ми стана смешно и отговорих "Добре, само не ми е ясно как става така, че от това, че аз мисля твърде много, на теб ти се влоши спермограмата?" Хората много се влияят от това, което им говорят майките им. Това е нормално, защото майката винаги си остава авторитет в техните очи.

Мимка, аз също това имах предвид като казах за етърва ти, че е също за бой - така, както ти не би го допуснала, така и аз не бих. Тя се кара с него, но ефект няма. Трябва да му постави някакъв ултиматум. Все пак тя му е жена, трябва да се съобрази с нея. Иначе да си събира багажа и да си ходи при мама, след като тя е по-важна. Няма нищо лошо бабата да вижда внучето, дори и всяка вечер за 10-15 минутки може да си говорят по скайп. Но да нямат личен живот и свекърва им да им наднича под чаршафите - това е прекалено!
« Последна редакция: Юни 19, 2012, 16:52:59 pm от Pamela5 »
Pamela5, аз затова поставих ултиматум на мъжа ми- не искам никой да знае какво ще правим, не искам да се коментира. Това са си наши проблеми в нашето семейство.
Той първо се опитваше да ми обясни как това са ни най-близките хора (родителите от двете страни), но по този въпрос не отстъпих. Хора, които не са наясно с много неща по темата не желая да коментират и да разсъждават върху моето здравословно състояние САМО И ЕДИНСТВЕНО.  Защото въпреки, че бяхме поделили "вината" да нямаме дете по естествен път, бях сигурна, че по-голямата вина щеше да се стовари върху мен именно защото на синчетата никога нищо им няма,  и защото не са им ясни никак нещата.  Пък майка ми просто я пожалих да не се притеснява излишно, защото нейния коментар по темата се изчерпва с "това много боли и не е нужно, трябва да се успокоиш" . Тя така и не разбра, че ме "боля".
Аз това с камерата не бих могла да изтърпя. Мен телефона ме влудява, камо ли камера. 

*
Никой не казва, че животът ви трябва да минава пред камерата. Казвам, че не е редно да се ограничават бабите и по-точно свекървите да виждат внуците си.

Мимка, скоро ще станеш майка и като пораснат трите ти момичета и се задомят, дали няма да искаш да ги виждаш и да се радваш на децата им? И дали няма да ти е болно ако зетьовете кажат - йок, бабата да не се обажда по телефон и скайп?

Трябва толерантност и от двете страни, това е истината.

*
Чаааакай сега! За ограничаване не става въпрос! Аз съм расла без баби и дядовци, само и единствено с майка ми (а и съм само дете)- знам какво е. Тук не говорим за ограничаване, става въпрос за това обсебване и липса на личен живот. Това аз никога няма да го причиня на дъщерите си! Майка ми винаги ме е учила, че 'майка, баща - до време'. Създадеш ли семейство, ти се отдаваш на 100% на него, така, както са направили твоите родители. Това е естествения ход на нещата. Не можеш да си 100% част от живота на децата си след като си хванат пътя....
*

Bobbie

• *
  • 5701
Аз не виждам проблем всеки ден да се чуват. Защо само 1-2 пъти в седмицата? Но наистина това дето местят компютъра навсякъде с тях, това и аз не бих го издържала. Аз моя лаптоп го слагам на масата и закусват заедно с баба си. Това си е моя идея, не на мъжа ми, а и той почти никога не е там и без това. Но това е един път в седмицата и като кажа, че отивам някъде и приключваме.   

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Ние сме с противоположен "проблем"  :lol:. Ако госпожа Баба благоволи да звънне, казва: "Чакай баба да пусне камерата да ви види!" след което я пуска и започва да наблюдава собствения си образ  :lol:. Пускам нашта, за да покажа децата /все пак Тереза дори не са я виждали още/, а тя :"Ама я спри камерата, че нещо не те чувам!"  :mrgreen:...
*
И мен ме дразни мълчаливото наблюдение през скайп. Мъжът ми отдавна жонглира сам с бебе и таблет, аз категорично отказах да участвам в схемата. Не разбирам защо не можем да си говорим, докато се гледаме. Значи щом изчерпим разговора, и видео наблюдението е редно да спре.
Да не говорим, че това са моментите, когато свекърите се вдъхновяват да съветват как да храним и отглеждаме детето, или да измислят животозастрашаващи ситуации и да питат как ги предотвратяваме. Мерси за такова радване.
elle22, оправи ми настроението!  :lol: :lol: :lol:
За мамите в чужбина вероятно мога да го разбера, но в България да се включва камерата.... все повече чета какво пишете и се опитвам да си го представя и леко започвам да припалвам сама  :lol: Но всичко трябва да е умерено и да е приятно за всички. Има ли някой, който се дразни, това трябва да спре, независимо от мама, синко и пр.

*
Цигу, как така не си говорите? Само се гледате тъпо ли?