0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: как се справяте със свекървата си когато тя се налага
« Отговор #220 -: Февруари 17, 2012, 00:28:25 am »
Джиджи, едно е когато нещо просто те дразни и това са дребни битови неща /всеки си има трески за дялане/ и съвсем друго е, когато става дума за характер. Лошия нрав с разговори не можеш да го промениш, с нищо не можеш да го промениш.
Аз съм споделяла преди, че с моята свекърва нямам проблеми, златна ми е. Обаче свекъра компенсира за 3 свекърви :lol: При него е точно характер - е, ами никакви разговори не помагат там и това е. Обаче, след последния път, когато го поставих на мястото му безапелационно, без много-много да разговарям и да се обяснявам - ела да го видиш сега. Поуплаши се човечеца, видя, че мога да бъда и лоша и знаеш ли как си сви перките :lol: По-нисък е от тревата. С месеци не му говорех и го подминавах буквално, все едно не съм го видяла. Не смееше да гъкне. И когато най-накрая реших да отпусна малко, все пак празници идваха, внучка има, направо лазеше...ахахаахх. И още лази, в очите ме гледа и не смее да каже думичка, без да премисли 100 пъти какво да каже и как да го каже. Направо е станал неузнаваем, помага на свеки вкъщи, чисти, готви, пере 8O 8O 8O Всички са изумени. Викат - не знам какво си му казала или направила, обаче тоя човек стана друг :D Може и да е чудо за три дни, ама колкото продължи - толкова. Ако пак кривне, набързо ще бъде върнат в пътя.
Всъщност, далеч съм от мисълта, че се е променил. Просто е схванал картинката и е разбрал, че ако иска да е добре, да се разбира и вижда със сина си и единствената си внучка, просто трябва да смени поведението, това е. Трябва малко побутване.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #221 -: Февруари 17, 2012, 00:47:04 am »
Моята, при все, че не живеем заедно и не сме зависими материално от тях, не живеем дори в жилище, осигурено от тях, ако има чалъм, ше ми изскочи изпод завивката, когато вечер си лягаме с мъжа. Най-малкото да провери дали го завивам добре.
Ха ха - баба ми е влизала да завива баща ми :-)

*
« Отговор #222 -: Февруари 17, 2012, 00:59:47 am »
Според мен пък е работа на мъжа да не позволи да се държат така с жена му. И да, всичко трябва да се реши с разговор между тримата, но все пак мъжът да е готов да защити жена си.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #223 -: Февруари 17, 2012, 01:02:00 am »
Според мен пък е работа на мъжа да не позволи да се държат така с жена му. И да, всичко трябва да се реши с разговор между тримата, но все пак мъжът да е готов да защити жена си.
Абсолютно! Мъжът е свързващото звено и главно действащо лице! Ако той се прави на луд и си трае - забрави нещо да се постигне :wink:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #224 -: Февруари 17, 2012, 01:13:25 am »
Но и между чука и наковалнята  :lol:

Въпросът е да е ясно, мъжът е оженен, а не цялата рода за момата. ( и обратният вариант съм го виждала. Тва вицовете за тъщите не са се появили от нищото  :lol:)

Другите трябва да стоят настрана - да се радват на внучета и да ни приемат на празници и разни други семейни мероприятия. А също и да си имат личен живот, а не да живеят чрез децата си.

Моята, при все, че не живеем заедно и не сме зависими материално от тях, не живеем дори в жилище, осигурено от тях, ако има чалъм, ше ми изскочи изпод завивката, когато вечер си лягаме с мъжа. Най-малкото да провери дали го завивам добре.
Ха ха - баба ми е влизала да завива баща ми :-)
Бях потресена, когато моя приятелка ми разказа как майка й е влизала нощем в спалнята им, без да почука, колчем проплаче бебето. Обаче твоята баба я бие   :lol:
« Последна редакция: Февруари 17, 2012, 01:39:41 am от Елфи »
« Отговор #225 -: Февруари 17, 2012, 01:58:12 am »
Всъщност, като се замисля може и мен да не ме бива. Дето се казва малко съм си чешит :) Дразнеше ме, че като се роди детето почти всеки ден идваха да го виждат с дядото. Свекървата постоянно си предлагаше услугите да помага, даже като се прибрахме с бебето от болницата пожела да спи в къщи с него, ние да сме си почивали :) Тия работи на мен хич не ми се нравят, не че на сина и са му по сърце де. То добре, че беше така, поне с него да не се разправям.

*
« Отговор #226 -: Февруари 17, 2012, 02:03:57 am »
Бели кахъри са това. И от една дума са разбрали... ех, мечти  :lol:
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #227 -: Февруари 17, 2012, 04:01:21 am »
... добре че мъжът ми не й се връзва......

Тук е чалъма в любовния триъгълник снаха, свекърва, мамин Убавец!

Всичко със знак + или - зависи от безучастието или не на сина...
Ако той седне и поговори с майка си независимо от темата - стерилитет,
домакинство или друго, без конфликтно има шанс...

Казвам има защото познавам и себе си....и аз не обичам
някой да ми се мота в кухнята. Почти три години живя с нас
и оценявам на 100% подкрепата и и това, че никога не направи
и не даде на децата нещо без да ни попита, а е с тежък мАкедонски нрав.
Не съм искала да ми помага в кухнята приготвяла е само шкембе...
защото аз не искам да го готвя, просто не го обичам!
Имали сме спорове, на много теми, но до крайности
не сме стигали и ако съм я помолила за нещо винаги ми е помагала!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #228 -: Февруари 17, 2012, 13:52:56 pm »
Така е, мъжът е между чука и наковалнята. В аналогична ситуация - жената! Има ужасни тъщи. Майка ми не е сред тях, слава богу :mrgreen: Но пък и аз не й цепя басма и на нея. Ако нещо се унесе или ме издразни, директно си й казвам, че да няма после майка ти това, пък онова и т.н. Ама си е трудно, когато някой от родата е с чепат характер :(
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Преди си мислех, че тези ми проблеми с нея са най-големите. Сега направо ми се вие от болка и незнам какво ми идва да направя... Не вярвах, но я признах за цар на и аз незнам на какво, на егоизма може би. Ужасно ми е мъчно, че човек може да постъпва така. Не към мен чуждата, ами към най-милото.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Какво стана, бе Лиде? Нали уж беше влязла в пътя? Помня, че разказваше, че сте пооправили отношенията и сте добре. Много неприятно, ама явно - всяко чудо за три дни. Като видят малко добро отношение и решават, че могат пак да си разиграват коня :? И се пробват, на всичко отгоре..
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
Какво стана, бе Лиде? Нали уж беше влязла в пътя? Помня, че разказваше, че сте пооправили отношенията и сте добре. Много неприятно, ама явно - всяко чудо за три дни. Като видят малко добро отношение и решават, че могат пак да си разиграват коня :? И се пробват, на всичко отгоре..

на 100% е така, аз се ''изнесох'' така да се каже за малко и не искам да се впускам какво намерих като се прибрах, но бях потресена. Няма да се обяснавам, ще кажа само едно - НЕ МОже да ми ползваш личните тоалетни принадлежности.... Не Може и още много други неща, но от това бях потресена!
мисля,че споделям напълно чувствата ти към "НЕЯ"(АЗ Я НАРИЧАМ КОМШИИКАТА ОТ ГОРНИЯ ЕТАЖ)...Аз засега туширах нещата с една мълчалива завеса...просто е поздравявам само служебно и това е.Милото му е мъчно,но си мълчи.За капак на първи март като ни донесе мартениците уж случайно,без да иска донесе три мартеници?!? и ми обърка името....с удоволствие бих в удавила в капка вода...хайде сега Приятен Ден
Николай е на 2г.4м.5д.
Незнам какво да ви кажа момичета.Имам удоволствието да не живея със свекърва.Не че е лош човек, ама гледа да даде съвет какво да давам на малкия.Бях получила и шок на изписването като дойде в къщи и да ми съобщи че нямам кърма,че щяло да ми стане мастит и т.н.И както тогава си бях спокойна, така изведнъж кърмата можеше и да спре.Все тя е правата - малкия ми син е на вече 7 месеца, но непрекъснато ми се дават съвети по телефона какво трябва да му дам, мъжа ми да отидел на лекар и т.н.
Добре че за тези неща им намерих цаката - за малкия доктора така казва, за мъжа ми че той си знае. Не мога да си представя какво ще е ако живеем при нея. Не че не й казвам това което мисля директно, и някак си сме успели да не вярваме на хората ако някой каже нещо за едната.
Пожелавам ви по малко ядове със роднини-независимо дали е свекърва, майка, баща, етърви, и други.Усмихнат ден от мен и успешна седмица
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mimito_ge][/url]
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Не ме разбирайте погрешно, тя с нас се държи добре. Не ми се бърка вече. Майка си не иска да гледа. Вярно, че е на легло жената и 90 гони, ама... Аз се чудя как да облекча състоянието и, защото една 90  годишна жена има много здравословни проблеми и е мъка да я гледаш как се мъчи, тя ми обяснява, че от хапчетата дето и предписва доктора било по зле. Ще и ударя един шамар, честно. От хапчета за кръвно и оросяване, корем боли ли? Не е лоша жена и не иска да умори майка си. Тя си е такава, чака всичко да премине от самосебе си. Звъняла ми е през нощта да ме пита какво да даде на сина си, който беше към 30 годишен, защото е с висока температура. Просто си е такава. Но не мога да гледам 90 годишна жена да стене и реве от корем, а тя да ми обяснява че са и настинали яйчниците и и е направила чай и представете си, щяло да и мине. Онази вечер 1 час по блуза чаках линейка навън, детето ми също по неволя става свидетел на бабешките неволи. Баща и се чудеше през това време при баба си ли да седи или с детето в другата стая. А тя дори не пожела да дойде да види майка си. Коментара беше: То така и става, ще и размине, така ще е! Утре ще съм цял ден при нея. А бабата пита къде е, че не и е добре. Жива и здрава да е жената, тя ме прие с широко отворени ръце в дома си, събра си нещицата в една стайчка и за 6-7 години не видях един път да ме погледне с лошо. Аз много я обичам и съм и много благодарна. Отдавна да съм изгонила дъщеря и и да съм назначила човек да я гледа и разхожда, но това ще я съсипе. Дотегна ми да водя политика и да наливам разум. Много ми дотегна.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Цитат
За капак на първи март като ни донесе мартениците уж случайно,без да иска донесе три мартеници?!?
Дааа,нещо подобно се случва и при нас.Опитва се да прави намеци,но в моя случай иска да ми покаже,че не ме брои мен за човек.Така например,когото носи нещо за ядене,което много рядко се случва или както скоро за Задушница донесе "подавка" или както се казва там винаги носи само 1 брой,за сина си.
*
мерилин, мен това много ще ме обиди. Сигурно няма да й дам да види детето, ако не ме смята за човек.  :x

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Цитат
За капак на първи март като ни донесе мартениците уж случайно,без да иска донесе три мартеници?!?
Дааа,нещо подобно се случва и при нас.Опитва се да прави намеци,но в моя случай иска да ми покаже,че не ме брои мен за човек.Така например,когото носи нещо за ядене,което много рядко се случва или както скоро за Задушница донесе "подавка" или както се казва там винаги носи само 1 брой,за сина си.
Много грозна история.

Здравейте, момичета! От неудобство не писах сигурно 2 месеца, толкова ме беше срам  :( Все пак благодаря, че не ме линчувахте  :D :D :D На свекито й беше адски неудобно след това, сама ми призна, и през половин час ме питаше "Сърдиш ли ми се?". Естествено, че не й се сърдя. Не ми стана приятно, но какво да направя. Тя просто вярва безусловно, че всички хора са добри и не може да съществуват толкова зли същества, каквито доста от вас са описали  :lol: За това е и цялата работа. Истината е, че още преди аз да започна да пиша из този форум, тя беше попадала на тази тема и беше много възмутена, не искаше да повярва, че свекървите могат да бъдат и мнооооого лоши. И аз се пошегувах тогава " И аз ще вляза да напиша нещо за тебе". И от тогава мина много време, и аз в действителност писах, но доста след този разговор. И така... Много съжалявам. Гарантирам, че това повече няма да се случи. Дори не съм казала на мъжа си какви ги свърши майка му  :) Малко се олях в писането, просто исках да обясня. Ако има нещо, извинявайте!  :?
*
Лидия моята свекърва е нещо подобно.Не ни се бърка за сега, проблеми не съм имала, но не ходенето на доктор, страха от белите престилки, отлагането на всичко ни кара до тиха лудост.Брат му на мъжът ми живее с нея.Натравя се с водка, не се звъни на бърза помощ звъни се на нас.В 2-3 часа през ноща.Моя мъж се качва на колата и заминава към тях да види какво става.Вика той бърза помощ.Той му дава активен въглен и седи до него докато се оправи.Сега свекърва ми се преби и си счупи жестоко ръката и аз съм в паника, жива паника как ще се оправи и възстанови.Как да и обясня да не вдига тежко, да не се напряга, като седмица след операцията реши да мие стълбището на блока.И още мога да пиша, как я завлякохме с мъжът ми почти на сила на кардиолог, след като едва не умря на работа, тя има проблеми със сърцето, събира граници, подскача и т.н. Сега на сила ще трябва да я водя и на гинеколог, защото има свличане на матката или нещо подобно по обясненията и.Е та тя е на 50 и кусур години.Аз с нея ли да се разправям, нас ли да гледам?И това цял живот.

Искам само да е отговорна към себе си и здравето си нищо повече, нищо.