0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: как се справяте със свекървата си когато тя се налага
« Отговор #200 -: Февруари 13, 2012, 22:42:06 pm »
това е българският мъж, балканец, така е възпитан, че това е "женска работа"  :x
и моят викаше, че баща му никога не бил простирал, но откакто живеем сами  :lol: ооо сам пуска пералнята и не простира ли  :lol: мъжете трябва да се тренират. ясно е обаче, че докато има кой да го върши те се ослушват  :x

« Отговор #201 -: Февруари 15, 2012, 14:32:19 pm »
Здравейте момичета,
аз вече сьм си в нас (при моите родители) - мъжа ми дойде да ме види и понеже наще ги нямаше, а седнахме да ядем че бях доста гладна, той сложи масата, сипа ми и даже накрая изми чиниите. После оправи леглото без нищо да му казвам и накрая прибра всички мои дрехи. Направо не можах да повярвам. Свекьрва ми разбира се сьщо се ''донесе'' вьпреки че не сме я канили уж под претекст да ме видела как сьм и като видя, че мьжа ми прави всичко това + моята похвала, веднага се изказа, че видиш ли в кьщата нищо не бил помегал тия дни на нея, ама като било за мен нямало проблем да го свьрши. За пьрви пьт видях как мьжа ми побесня - каза и че не е само за мен, а и е за детето което чакаме и че аз имам нужда от помощ и нали уж била дошла да ме види, какво веднага почнала да коментира той какво прави за мен и че от сега нататьк не само той ама и тя трябвало да правят всичко, а не тя да се услушва само и да се чуди кьде да иде вместо да си гледа нещата в кьщи.
Наистина ви казвам не можах да повярвам. Може и да е само временно явление което ще отшуми, но все пак на този етам и на това не сьм се надявала без аз да се скарам с някой.
Та просто исках да си споделя :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #202 -: Февруари 15, 2012, 16:36:27 pm »
Браво Яна, много хубаво. Дано да си продължавате така. Явно като сте отделно нещата са различни и това може само да ме радва.

« Отговор #203 -: Февруари 16, 2012, 13:58:59 pm »
Браво на мъжа ти че е помогнал и че се е строснал на майка си.Значи има надежда ако заживеете отделно от всички някой ден!Пожелавам да не е временно явление Яна!  :D
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mimito_ge][/url]
« Отговор #204 -: Февруари 16, 2012, 15:40:40 pm »
Ох Момичета...и аз съм в същия филм.Живеем в една къща,но на различни етажи(ние сме на приземния).Тя много "мила " женичка,ама само в началото,а и само да Ви кажа със съпруга ми се намерихме късничко,той беше на 44 .Та засега съм я сложила на мястото и,ама много го настройва(така лекичко и из далеко)Оффф толкова се развълнувах,че немога да си събера мислите,аз не говоря с нея и като се срещнем по-стъпалата я поздравявам "служебно"
Николай е на 2г.4м.5д.
« Отговор #205 -: Февруари 16, 2012, 15:50:37 pm »
 И аз живучкам с свеки и нямаме много проблеми само в кухнята и затова гледам да готвя когато я няма .Иначе си е готина,но явно всяка свеки си има лоши моменти.Вчера ми вика когато те взехме беше на 23 сега на 27 колко време имаше да забременееш сега ли ще стане,аз излезнах от стаята и се разревах и така ми мина без караници.

Ако посоката, в която си се запътил ти носи радост, не питай какъв ще е пътят, просто върви!
« Отговор #206 -: Февруари 16, 2012, 16:48:05 pm »
Малко ще оспамя темата,но не можах да се сдържа!
Халичка, аз на твое място щях да поговоря с мъжа си и бих го помолила да поговори с майка си.Защото такива теми за деца и по точно защо нямаме ме дразнят много. Те такива хора за мен са супер не тактични.
Добре че моята пред мен не ми намекваше когато имах проблем със забременяване и дете, казала е на моя мъж и той й обяснил и от тогава не е споменавала нищо. Не че сега не ми се бърка и не дава съвети за малкия, но знае че само ми дава съвет а азц си правя каквото реша.А и мога винаги да й кажа какво ми е и какво ме притеснява.
Извинявам се че се намесвам и не искам да се бъркам в на никоя от вас семейните отношения.
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mimito_ge][/url]
« Отговор #207 -: Февруари 16, 2012, 17:33:20 pm »
Няма проблем нали сме тук зада си помагаме  :)Лошото при нас е че той е едно дете на Мама и не иска да я разочарова като и каже ,че той има проблем и аз го разбирам и не се сърдя, иначе когато имаме проблеми в други отношения той винаги е на моя страна и много ме подкрепя,затова и все още живеем всички заедно.

Ако посоката, в която си се запътил ти носи радост, не питай какъв ще е пътят, просто върви!
*
« Отговор #208 -: Февруари 16, 2012, 18:12:02 pm »
Искаш да кажеш, че проблемът е в него, но  миличкият, подкрепящ съпруг няма нищо против само ти да го отнасяш от майка му (и не само от нея), затова, че не си забременяла досега?
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #209 -: Февруари 16, 2012, 18:27:39 pm »
Няма проблем нали сме тук зада си помагаме  :)Лошото при нас е че той е едно дете на Мама и не иска да я разочарова като и каже ,че той има проблем и аз го разбирам и не се сърдя, иначе когато имаме проблеми в други отношения той винаги е на моя страна и много ме подкрепя,затова и все още живеем всички заедно.
Според мен не е нейна работа кой има проблем, ама като се е стигнало до там, аз бих и казала, че да ме остави на мира.

*
« Отговор #210 -: Февруари 16, 2012, 18:30:44 pm »
Поговори сериозно с мъжа си да сложи майка си на мястото й!

« Отговор #211 -: Февруари 16, 2012, 19:08:37 pm »
Халичка,и аз съм на това мнение, постави свекито на мястото й.Имах една позната,чийто мъж също е 1 дете, живеят в различни блокове, но тя седна и си поговори с нея/вярно не става въпрос за трудно забременяване, но си изясниха нещата/.
Та като не може мъжа ти да я разочарова, поговори с нея без да се караш и й кажи това което на теб ти тежи спрямо отношението ти към теб.Защото така ти си го таиш в себе си и ти пречи.Повярвай ми ще ти олекне.
« Отговор #212 -: Февруари 16, 2012, 19:16:57 pm »
Мерси много още тази вечер ще седнем на кръглата маса и ще се разберем и няма вече да стиска само зъби ще избухна- osi_7

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #213 -: Февруари 16, 2012, 21:57:54 pm »
Искаш да кажеш, че проблемът е в него, но  миличкият, подкрепящ съпруг няма нищо против само ти да го отнасяш от майка му (и не само от нея), затова, че не си забременяла досега?
И аз това щях да напиша 8O 8O 8O Откъде накъде? Не че има значение в кого е проблема, той все пак е на двамата, но да го отнасяш ти по този грозен начин, аз не бих търпяла! Че това си е брутално, бе? на колко години те били взели, пък сега на колко си, пък за кога ще раждаш 8O Те за разплод ли са те взели? И всъщност тя ли те е взела или мъжа ти? Абе, направо изумявам какви екземпляри има....
Извинявай, Халичка, дано не ми се обидиш нещо :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #214 -: Февруари 16, 2012, 23:37:51 pm »
За разплод, ама нали трябва и оплодителят да даде своя дан ...  :lol:

« Отговор #215 -: Февруари 16, 2012, 23:47:33 pm »
Не настройвате така момичето към свекърва си. Все пак ще продължават да живеят заедно и трябва поне да се понасят взаимно. По-добре да седнат да си поговорят спокойно и всеки "да си каже мъката". Едва ли е чак такава вещица, че да не разбира от дума. Ако всеки си мълчи и само трупа нерви, ще стане още по-зле.
Това си е мое мнение все пак. Никого не задължавам да се съобразява с него.

*
« Отговор #216 -: Февруари 16, 2012, 23:56:53 pm »
Разбира се, че става въпрос за разговор. Не виждам някой да я настройва да ходи на война  :lol:

Лично аз съм на мнение, че свекърви с разговори не се променят, пък и не трябва. Това, което трябва да се направи, е да се живее отделно от тях.
Ами, да, взели са я hali4ka85 - живее в дома им - отглеждат и мъжа й, и нея (сори, ама си е така).
Като не искаш свекърва (тъща) да ти се бърка и мърмори, ще се оправяш сам в живота. Което си е редно, де, според моите разбирания.

Познавам хора, които, не стига, че са навряни при родителите си, не плащат тоци, води и пр., една лютеница не се сещат да купят, ама плюят по възрастните - свекървата (тъщата) това, онова. Пък ако не иска и детето да гледа...
« Последна редакция: Февруари 16, 2012, 23:59:47 pm от Елфи »
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #217 -: Февруари 17, 2012, 00:06:54 am »
Джиджи, то няма нужда ние да я настройваме, тя свекървата съвсем успешно и сама се справя с това :lol:
Елфи, права си. Аз имах предвид, че все пак тя не е крава, която са купили/взели за разплод.  Малко гадничко звучи това - взехме те, па дори и в дома им да живееш :? Сигурно има и по-деликатни начини да се каже, особено пък в смисъла, който е вложен в случая :wink:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #218 -: Февруари 17, 2012, 00:08:18 am »
Не знам, на мен така ми "прозвучаха" някои постове.
Но си много права, че на който не му изнася трябва да се стегне малко и да се устройва както му харесва. Ясно е че две поколения трудно ще мелят брашно на едно място. Те на две едва успяват  :lol:

П.С: Ама не си права за разговорите със свекървите :) Не че моята е била някаква непоносима, но имаше неща които ме дразнеха и си ги казах право в очите. Жената от първия път ме разбра :)
« Последна редакция: Февруари 17, 2012, 00:10:46 am от джиджи »

*
« Отговор #219 -: Февруари 17, 2012, 00:24:03 am »
Ами, Джиджи, жива и здрава да си и все такава късметлийка!
Моята, при все, че не живеем заедно и не сме зависими материално от тях, не живеем дори в жилище, осигурено от тях, ако има чалъм, ше ми изскочи изпод завивката, когато вечер си лягаме с мъжа. Най-малкото да провери дали го завивам добре.

Срещу това се борих с безброй разговори, а аз не съм човек, който не се изразява ясно и никога не тръгвам първа с рогата напред. Нищо! Никакъв ефект.

Пробвах с караници - макар и не в пълния смисъл - аз не обичам скандали. Но по-категорично, така да се каже я резнах. Пак никакъв ефект.

Върхът на всичко беше, че от безсилие, започна да лъже (ей от това аз много се страхувам) и за малко да ме забърка в нейните филми, добре че мъжът ми не й се връзва. Е, дадох й червен картон. Това е положението.