0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)

Къртиче, извинявай, ама тоя лигльо мамин, отдавна да съм го разкарала, ако бях на нейно място.

Жаси, съгласна съм с теб. Само не разбирам как се е съгласила да си остави децата  :?

Аз също.
Децата са добре. Малко трудно им идва на свекитата сега да се справят сами с тях...
Просто така са се споразумяли при развода.
Да не повярвам, че аз ще го напиша...предвид колко скачах в една друга тема преди месеци, но...

Вижте сега, докато не поносиш обувките на някого, ама така, че мазоли да ти излезат, да усетиш колко са неудобни и до къде и колко можеш да ходиш с тях, няма защо да се чудиме, защо децата са при мъжа й.
Според мен майката в момента е смазана от психическото бреме на последните години. Трябва да се вземе в ръце, да си намери работа, да се възстанови самата тя. Тогава ще ги вземе. Мисля, че тя знае, че в момента е по-скоро развалина и не може да поеме отговорност за тях. Сигурна съм, че до лятото ще ги вземе при нея.

Съдът какво е постановил ми е интересно? Децата да останат при баща си?
[/url][/url]
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Ами, Жаси, знам ли, мен лично това би ме съсипало още повече.
*
В интерес на истината малко ми е странно, че си е изоставила децата...
Как така ще се съгласиш при развода децата да останат при мъжа ти???
Освен това, ако беше толкова смазана психически, едва ли щеше да иска да се връща отново при стария си мъж.
Ние тук типично по женски защитаваме главно жената.
Моето лично мнение, че има твърде много неизвестни в тази история и не можем никой да съдим! Истината си я знаят само лично засегнатите.

Много си права Танита!
А за децата...аз имам друга една теория, ама е гадничка и ще си я  запазя.
[/url][/url]
Да тя в момента няма собствено жилище и живее под наем в един апартамент самостоятелно без хазяи. Започна работа. Но едва ли ще вземе децата при себе си не че не иска, но както казах понеже развода е по взаимно съгласие мъжът и и родителите му се тръшнаха да остави децата при тях(упрекнаха я ,че е неспособна да ги гледа) и тя се съгласи само мир да е, като в съдебното споразумение е посочено , че може да ги вижда когато пожелае, ама това май е само на книга, защото на практика, не и ги дават - чат пат, когато им е кеф.
Имам чувството, че децата са като разменна монета.
Аз и бях казала, че никога няма да се съглася на такова нещо ако се стигне до там, но тя се примири със всяко едно условие, което и поставиха. Дори се отказа от всякакъв дял от семейната имуществена общност така да се каже, пак по желание на сещате се кого. Едно от нещата, което мен много ме издразни е , че нейните пари бяха на влог на името на мъжа и и сега той не и ги дава. Казва, че тя няма пари и , че те (разбирай тяхното семейство)са я гледали и обличали... Абе не е за приказка... Дай си ми куклите на ти си парцалите...
Навремето я предупредих да не се съгласява нейните пари да са на чуждо име, защото живота крие всякакви изненади и така ставаш зависим от мъжа си(аз съм феминистка и съм за финансовата независимост :P, поне при нас е така всеки си има свои пари и не държи сметка на другия къде, колко и за какво харчи). Премести се в друго населено място близо до предишното, за да е близо да децата и да може все пак когато благоволят да и ги доведат да ги взема.
Оххх извинете за словоизлиянието , но имах нужда да споделя...
« Последна редакция: Януари 21, 2012, 18:22:15 pm от kartiche »
*
Къртиче, как така тази жена се съгласи да си даде децата, бре?
Доброволно и без бой?
Ние в кой век живеем, да не сме в каменната ера? Децата обикновенно и почти винаги ги дават на майката. В изключително редки случай децата се присъждат на бащата ( ако примерно докажат, че майката е невменяема или алкохоличка или нещо подобно..)
Как така тази майка доброволно се съгласи да си даде децата? Как така ще се тръшнат бе родителите му бе?? Нея какво я интересува това? Ми да правят каквото си искат...
Децата обикновенно се присъждат на майката, а заедно с това и правото да ползват семейното жилище до навършване пълнолетие на децата, а бащата го осъждат да плаща издръжка!
Ей, думи нямам!!!
Тази жена според мен не си иска децата! Или и е все едно!
Не мога да стигна до друг извод за съжаление!
Не исках да съм толкова крайна, но не се сдържах...
« Последна редакция: Януари 21, 2012, 23:46:33 pm от Tanitа »
*
На мен също не ми е ясно как майка се отказва от децата си, но Танче, съгласи се, че много неща не знаем в тази история. Не адвокатствам на жената, но допусни, че може да е уморена, изтормозена, физически и психически неспособна да се грижи за децата си в момента.
*
Да де, но при развода децата се присъждат или на единия, или на другия родител и това не е моментно състояние, а е за постоянно.
Ами, Жаси, знам ли, мен лично това би ме съсипало още повече.

Моята психика е същата... Да чукаме на дърво все пак. Знае ли човек какво ще му дойде на главата...

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Егати грозната история. И на мен някакси ми е странно, че тя  се съгласила да си даде децата, само мир да имало. Мисля, че има нещо, за което не знаем, не е просто ей така от добра душа, ха на ти децата ми.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Егати грозната история. И на мен някакси ми е странно, че тя  се съгласила да си даде децата, само мир да имало. Мисля, че има нещо, за което не знаем, не е просто ей така от добра душа, ха на ти децата ми.
И аз така мисля. Също ми е непонятно как така ще си остави децата, само и само мир да има 8O Ако е нормална, здравомислеща жена, трябва да има сериозна причина, за да го направи. Нека не съдим, без да знаем всички факти.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Да де, но при развода децата се присъждат или на единия, или на другия родител и това не е моментно състояние, а е за постоянно.
Ще приемете ли един съвет, съвсем добронамерен...Моля не казвайте "децата се присъждат" - звучи сякаш са вещи. По добре е "родителските права се предоставят" или съвсем разговорния и ясен израз "децата остават да живеят при майката /бащата". Надявам се да ме разберете правилно. :)
*
хоуп-лов, в случая става въпрос за правен термин.

Правният термин е "предоставяне упражняването на родителските права по отношение на децата", а не "децата се присъждат". Като и да е... Може би не трябваше да се намесвам.
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 17:03:04 pm от hope-love »
Не разбирам как така "Мир да има, ще си оставя децата" Има много причини, поради които една жена да води битки в живота си. Първата за която се сещам е не битката, а войната да останеш майка на децата си. Няма причина която да отдели доброволно майката от децата й, та си мисля, че и тази жена има някаква причина, която ние няма да разберем.

И понеже темата е за свекървите  :wink: да ви разкажа за битките на моята свекърва. Преди много години съпруга ми се разболява от вирусен полиомиелит. Той е едно от последните деца, страдащи от тази много тежка болест, една година по-късно вече има ваксина и децата масово се имунизират. След като той се разболява и става ясно, че последствията са тежка инвалидизация за цял живот, всички техни роднини и приятели започват да ги уговарят да оставят детето в детски дом и без това си имали здраво по-голямо момиче... Първата й битка била да се пребори за живота на детето си, втората по-трудната да се пребори за правото си да е майка на детето си през целия му живот; после се борила за правото му на образование; после борбата била за правото му на работа, през това време се борила да възпита сина си като пълноправен гражданин с права, но и много задължения. В момента е на 87 години, вече с добре изразена старческа деменция и "изкристализирани" особено ярко основни качества на характера - тя продължава да е на първо място борец. Тропа с бастуна и ходи да търси от земеделската кооперация каквото там им се полага. Когато селото възстана срещу циганските набези нашата беше първа на площада да протестира. Изобщо силно изградена гражданска позиция, интересува се от новини, политика, миналата седмица ни пита какъв е този газ и защо хората не го искат, наложи се да обясняваме, сигурна съм че ако отиде в селото им човек с петиция срещу шистовия газ тя ще е първата подписала се бабичка.
Разбира се този й характер често ни създава лични неудобства, но за момента предпочитам да я наблюдавам и да се уча от нея, отколкото да й търся за какво да й се сърдя. Разбира се основен плюс е и факта, че не живеем заедно  :D  :wink:

Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
Cofee lungo, за разказът ти за свекървата направо нямам думи,права си че е голям плюс че не живеете заедно, убедена съм че ако живеехте заедно твоята история щеше да е къде къде по - различна, ама да ти кажа честно четейки думите ти си помислих дай боже на всички ни свекървите на 87 г. да са като твоята в смисъл да имат гражданска позиция, да имат хъс за живот както се казва.
Аз още се водя за младоженка тъй да се каже нямаме още деца и кой знае какви сложни проблеми и да ви кажа честно момичета научавам много неща от вас и ако трябва да се обобщи темата : Проблеми имало е има и ще има,но истината е една няма неразрешими проблеми важното е да се проявява търпение и да се дава тъй да се каже малко време, всичко с времето се нарежда нека да сме ,знам за някой от вас нещата вече с нетърпими,ама ако се замислим колко много други неща има по - тежки и непреодолими...
А относно тази майка...Ама моляви се стига с тия розови филми в които ни хвърля тази дама...Аз не съм майка ама съм човек с извинение за израза ама и кучетата не си оставят без сериозна причина децата, за вас не знам ама аз съм обедена,че това момиче крие нещо, да може да и е трудно и т.н. не твърдя че лъже, но не ми се вярва и на мен,че си е оставила децата "за да има мир" за мир човек може да дари нещо или да направи нещо ама да си даде децата?!?
Рени може би си права, че има неясноти в тази история, но явно и аз не и знам откровените тайни.
Разказах това, което знам и видях с очите си.
И аз се чудя как така се съгласи и примири с всички условия безропотно?!?! 8O но е факт, колкото и да е трудно да го повярвате.
Хора всякакви.
Дано не ни се налага да попадаме в такава ситуация.
kartiche, да ти кажа честно и през ум не ми е минавало да твърдя,че изопачаваш нещата или ги представяш погрешно напротив аз мисля, че и ти усещаш, че някак нещата не се връзват логично, аз от малкият ми житейски опит едно от нещата които научих е че не можеш истински да опознаеш един човек докато не си живял с него под един покрив и дето викат стариде докато не изядеш с него един чувал сол , не се познавате. Не ме разбирай погрешно ама аз си мисля,че свекърва ти премълчава някой неща...примерно излезе права че е кръшкала колкото и да не ти се вярва това е факт, за парите си права човек трябва да си има една и малка да е сигурност и самочувствие, ай де разбирам за мир и за децата ти да се откажеш от дялове,пари и т.н. ама защо оставяш децата си на хора, които не са ти разрешавали да видиш родителите си, как човек би се доверил на такива хора? не казвам,че свекърва ти е звяр, ама все пак между тях е имало известни дрязги как след всичко това ей така се оставяш на тяхната воля? ето това е момента в който се убеждавам това момиче крие нещо и това нещо свекърва ти го знае и именно с това нещо и дърпа конците и да ти кажа аз си мисля, че това нещо е свързано с децата или едното дете е от друг мъж и е обещала че ще си седне на задника и ще бъде добра съпруга и майка па пак се е издънила... има нещо ама с времето ще излезе на яве...