0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Да споделя и аз. Живея със свекърва малко повече от година. Знам, че не е кой знае какво, но все пак какво разбрах за тази една година. В началото нищо не ми правеше впечатление, защото бях твърде заета да се карам с мъжа ми  :D докато си напаснем характерите беше много трудно, все пак два остри камъка брашно не мелят. Пък и бях финансово зависима (за жалост все още съм), така че нямах право да настоявам нещата да стават по моята. Отпосле разбрах, че може би така е трябвало. Сигурно щяхме да се изпокараме на първата минута, а това не е добре. Все пак трябва да се съгласим, че различни хора сме. Нужни са търпимост и толерантност. Тя е била домакинята на този дом 30 години и не е толкова лесно да се оттеглиш в първия миг, в който влезе снаха в къщата. Напълно я разбирам. Много си говорим с нея, тя е изключително разбрана, не се меси в отношенията ни. Естествено има си и кусури. Но кой няма? И аз имам, даже моите сигурно са повече, но в името на обичта ни към един мъж, сядаме и разговаряме винаги когато нещо не не допада. Например имахме голям проблем с викането на "майко". Е все още не сме го преодолели напълно, но се надявам с времето да стане. Малко дългичко стана, но това е към момичетата, които живеят със свекърви и няма изгледи това да се промени. Разговорите са му майката. Говорете с тях, колкото се може повече, споделяйте, станете приятелки. Все пак тези жени са родили мъжете ни  :)  :balk_128:
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
greenlady  ще говориш когато насреща ти човека чува поне една дума на ден и е склонен на поне един компромис на месец. Когато все ти се натяква, че си чужд, нежелан и пречиш на тях и синът им да живеят, тогава е друго. Да превъзпиташ подобен народ викат било трудна работа. Така е, но не и непостижива. Не се отказах, превъзпитах. Сега си знаят мястото, аз си знам на каква цена! И колкото и да не вярвах до сега, има хора които ако ги уважаваш, те тъпчат и мислят за буклук. Ако настъпиш и срежеш жестоко, започват много да те уважават.  8O Не съм вярвала ама ей на. Сега не ми пука и кастря и за най-малкото пък съм най-добрата снаха...преди им се кланях и треперех всичко да е наред, правеха ни луди. Компромиси има и от двете страни, нооо се живее нормално.

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
lidia съгласна съм - все пак свят като цвят. Не исках да слагам всички под един знаменател, има хора и хора. Говорех за конкретния случай и такива близки до него. Понякога се получава, понякога не. Нужен е късмет за да попаднеш на свекърва като моята. Аз също имам кофти случай със зла жена, която не ми стана свекърва СЛАВА НА БОГ! Но тази жена, с която съжителствам днес ме вдъхнови и ми показа, че можело и иначе.
 :) грийнлейди, явно и свекито ти е младичка като теб, моята е от по-дъртото поколение, там разбиранията са други  :lol: аз ще подкрепя лидия,  :lol: взехме да се уважаваме откакто не живеем заедно, и шич не ми пука колко съм добра  :lol: родила сина си не значи да го кърми до гроб, ще ме извините за грубия израз, но е така.

Момичета, моля ви...Недейте... Трудно е съжителството, нека бъдем добри, та животът е толкова кратък ! Не си струва за дребни битовизми да си тровим взаимоотношенията ! Говорете, споделяйте, търсете в разговора истината, настроението, скритите помисли !Всички сме грешни, и всички търсим правдата, но тя е различна за всеки от нас. Гледните ни точки са различни... И все пак нещата са поправими, ако искаме и търсим добронамерено решенията. И не забравяйте, сега може да сте майки, но в следващия момент...свекърви !!! Бъдете здрави !
Е сега вече я оплескахме! Това горенаписаното е от мен "майката по закон" на greenlady. Тя милата ми сподели, че е чела и писала по темата за свекървите и къде го е правила и аз, ах аз... увлякох се и започнах да пиша, и публикувах...леле,леле, леле. Гаф !!! Но все пак, държа на думите си ! Трудно е, деликатно е, сложно е, но... решимо е с добро.
 8O свекърва ти влиза от твое име?!?!?  :o
хайде ще си говорим след някоя друга година, дали ще имаш търпение за преговори  :lol:

*
хайде ще си говорим след някоя друга година, дали ще имаш търпение за преговори  :lol:
:good_post:

*
greenlady, смени си паролата при първа възможност и не ползвай (ако ползваш) автоматично запаметяване на пароли от браузъра.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Здравейте момичета, по въпроса как да се справим със свекървата...Да ви кажа честно аз преди да се задомим с половинката ходихме 7 години до сватбата бях убедена,че съм опознала семейството му и бях 100% сигурна,че отношенията ни ще са на 6 ама още около сватбата свекървата  взе да си показва рогата,дигнахме сватба и изведнъж тази жена се промени коренно де да знам реши че вече няма връщане назад ли? Аз обаче проявявах желязно търпение бях твърдо решила - няма да я приемам като свекърва,а като майка и знаете ли какво стана?Всички покрай мен ми се чудеха от къде го вадя това безкрайно разбиране и търпение само един човек не го оцени и това беше свекървата ама то всичко си има граници и аз издържах до 2-рата година и накрая ми падна пердето дръпнах я насреща и и обясних крайно спокойно и на разбран за нея език,че нито тя нито някой друг има право да демонстрира това отношение към мен особено ако преглъщам това и това и това и ако проявявам разбиране за всичко и и намекнах че хората както се женят тъй и могат да се разведат,че както за синчето и жените са бол така и за  мен мъжете са бол и едно време е било табу темата за разводите а сега е нещо нормално...обясних и на мъжа ми,че трябва да се вземе в ръце и да покаже, че е мъж който си тежи на мястото и ако държи на съпругата си да го покаже по цивилизован начин...И да ви кажа честно всичко се промени и отношението и държанието и сега като и отидем на гости ме посреща все едно сам царска дъщеря, целувки милувки разликата не може в думи да се побере. Та момичета моя съвет е(от опит знам) първо известно време проявете търпение опитайте се да се разберете цивилизовано за да може нещата като загрубеят,той да е видял,че все пак сте вложили някакви усилия,така той ще може да ви подкрепи с чиста съвест,нали знаете,когато доказателствата говорят и боговете мълчат.Ако почнете както се казва с рогата напред и вие да сте прави повярвайте ми вие ще оберете пешкира и никой няма да ви жали.
*
:good_post: :good_post:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: как се справяте със свекървата си когато т
« Отговор #151 -: Януари 19, 2012, 20:33:44 pm »
Момичета, дайте по-спокойно. Ако ползват един компютър, сигурно не е разбрала, че е включена с нейното име и след като е написала да е видяла, че е от чуждо име, а не гост примерно. Момичето сама и е казала къде да ходи да прочете какво е писала и жената е решила да направи коментар. Очевидно е, че не се е опитала да се представи за нея. Аз също съм запаметила Зачатие и ако някой дойде тук от моят компютър, ще пише от мое име и може и да не разбере.

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Подкрепям Боби. Жената нищо лошо не е казала, дори напротив. Жалко, че повече свекърви не мислят по този начин.
« Отговор #153 -: Януари 19, 2012, 21:33:59 pm »
Момичета, дайте по-спокойно. Ако ползват един компютър, сигурно не е разбрала, че е включена с нейното име и след като е написала да е видяла, че е от чуждо име, а не гост примерно. Момичето сама и е казала къде да ходи да прочете какво е писала и жената е решила да направи коментар. Очевидно е, че не се е опитала да се представи за нея. Аз също съм запаметила Зачатие и ако някой дойде тук от моят компютър, ще пише от мое име и може и да не разбере.
:lol: вярваш ли го наистина

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #154 -: Януари 19, 2012, 21:41:12 pm »
:lol: вярваш ли го наистина
Разбира се, че го вярвам. Това тук не е електронна поща,а свободен форум, всеки може да влезне и да прочете какво е писано. Единственото различно е, че е писала под чуждо име, което сама си е казала иначе нямаше да го знаем. Няма сега какво да измисляме нови теории на конспирацията.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #155 -: Януари 19, 2012, 23:06:07 pm »

Разбира се, че го вярвам. Това тук не е електронна поща,а свободен форум, всеки може да влезне и да прочете какво е писано. Единственото различно е, че е писала под чуждо име, което сама си е казала иначе нямаше да го знаем. Няма сега какво да измисляме нови теории на конспирацията.

Така де.
Аз преди време ви разказах историята на моята етърва.
Ами от 11 дни са вече разведени с мъжа си.
Ама да ви кажа то каква била работата. Накрая се оказа, че в цялата тази работа е замесен друг мъж - тя си имала така да се каже "увлечение"...
Още не мога да повярвам.
Отначало тя твърдо искаше развод, но след 2 седмици смени плочата и вече искаше да се сдобряват с мъжа си. Но тогава той беше непреклонен.
Децата останаха при мъжа и.
Сега се чуваме от време на време, но като че ли няма какво да си кажем.
И аз се чувствам малко използвана, защото се оказа, че го познавам този човек с когото си е имала работа, дори тримата сме били заедно на кафе... Аз още първият път си помислих да не би да има нещо между тях, но категорично отхвърлих тази мисъл в себе си и не казах на никой а то се оказа, че наистина си е било така...
Сега като стана  така я питах да ми каже лично на мен, но тя все още отрича.
но аз си мисля че когато тя категорично искаше развод явно той и е обещал закрила може би, но сигурно после се е отдръпнал, защото тя искаше пак са се сдобрят с мъжа си...
Абе странна работа...
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
Аз преди време ви разказах историята на моята етърва.
Ами от 11 дни са вече разведени с мъжа си.
Ама да ви кажа то каква била работата. Накрая се оказа, че в цялата тази работа е замесен друг мъж - тя си имала така да се каже "увлечение"...
Още не мога да повярвам.
Отначало тя твърдо искаше развод, но след 2 седмици смени плочата и вече искаше да се сдобряват с мъжа си. Но тогава той беше непреклонен.
Децата останаха при мъжа и.
Сега се чуваме от време на време, но като че ли няма какво да си кажем.
И аз се чувствам малко използвана, защото се оказа, че го познавам този човек с когото си е имала работа, дори тримата сме били заедно на кафе... Аз още първият път си помислих да не би да има нещо между тях, но категорично отхвърлих тази мисъл в себе си и не казах на никой а то се оказа, че наистина си е било така...
Сега като стана  така я питах да ми каже лично на мен, но тя все още отрича.
но аз си мисля че когато тя категорично искаше развод явно той и е обещал закрила може би, но сигурно после се е отдръпнал, защото тя искаше пак са се сдобрят с мъжа си...
Абе странна работа...

Странна и супер неприятна, от която най-страдат децата за жалост ...

с риск да ме изядете с парцалите - браво на момичето, че се разведе.
Страничната връзка, в случая за мен няма значение.
Ако не е бил този, друг щеше да изплува.
Млада е, хубавка, доколкото разбрах, ще си намери истински мъж.
Къртиче, извинявай, ама тоя лигльо мамин, отдавна да съм го разкарала, ако бях на нейно място.
Не я изоставяй обаче, моля те. Ще има нужда от приятел сега, докато си изграи живота.
Дечицата как са?
[/url][/url]
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!

Къртиче, извинявай, ама тоя лигльо мамин, отдавна да съм го разкарала, ако бях на нейно място.

Жаси, съгласна съм с теб. Само не разбирам как се е съгласила да си остави децата  :?