0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: как се справяте със свекървата си когато тя се налага
« Отговор #120 -: Ноември 04, 2011, 11:41:57 am »
Добре де, при това положение тя какво прави там?
Не го разбирам аз това...
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #121 -: Ноември 04, 2011, 11:46:44 am »
Оооооо дори не и разрешават да ходи да се види със сестра си от съседен град и с майка си!
Как така на голям човек някой ще му разрешава да прави каквото и да е?

« Отговор #122 -: Ноември 04, 2011, 11:51:15 am »
Добре де, при това положение тя какво прави там?
Не го разбирам аз това...
Ами няма къде да отиде. Тя е от многодетно семейство и у тях не могат да се поберат всички + децата.
Мъжът и я заплашва, че няма да и даде децата ако тя иска да си тръгне.
Тя предлага да се изнесат отделно от неговите родители, но пък той не иска и да чуе за такъв вариянт.
Работата намирисва на развод, макар че на този етап все още не се коментира този вариянт, но като гледам май е неизбежно.
Аз тайничко и помогам с каквото мога, защото и моят мъж е на страната на брат си и дето се казва влизаме в конфликт на интереси.
*
« Отговор #123 -: Ноември 04, 2011, 11:53:35 am »
Няма как мъжа и да не и даде децата при положение, че той въобще не е в страната. А и стигне ли се до заплахи...
Всеки си има предел на търпимост, но това което описваш, не мисля че нормален човек може да го търпи.
« Отговор #124 -: Ноември 04, 2011, 11:58:56 am »
Боби за съжаление е така.
Ето аз си ходя и си правя каквото си искам, но тя понеже е при тях и не може да мръдне на 2 крачки сама извън населеното място.
Аргумента им е, че децата се стресирали. 8O 8O 8O
Ами те дори не пускаха децата да идват у нас с етърва ми. Аргумент- щели да ни пречат. 8O
Лятото с триста зора извоювахме по-голямото дете , което е на 5г. да дойде САМО без майка си у нас.
Ние сме в друг град! Свекито мрънкаше, че няма да се спрява, защото нямам деца и не знам как се гледат 8O 8O 8O. Та аз съм на 39г.!!!
Свекървата до последно мрънкаше, но мъжът ми така я отряза, че повече не се обади. :lol:
Той за разлика от брат си е пълна противоположност и винаги е опозиция на родителите си, затова те не ни се бъркат.
« Отговор #125 -: Ноември 04, 2011, 13:51:13 pm »
На това момиче спешно му трябва помощ!
Лошо е, че няма къде да се изнесе, лошо е, че цялото семейство оствен теб са против нея, обаче това не е живот!
Ще има развод, тя е млада и каквато и любов да е имало, вече е погребана от това следене.

Прощавай, че ще го кажа,ама това твоето свеки когато и да я osi_7 osi_7, все ще е късно.
Обаче и мъжа на момичето заедно с нея!

[/url][/url]
« Отговор #126 -: Ноември 04, 2011, 14:05:42 pm »
Права си Вени.
Но всичко идва от мъжа и, защото той си мълчи и няма смелост да се противопостави на родителите си.
А свеки още от едно време не я харесваше за снаха, защото проучила семейството и чула лоши работи за майка и. И едва ли не то и момичето такова. Но дълго време си мълчаха, не се обаждаха.
Но сега като че ли нещо ги взриви така да се каже. И вече открито си казват, че не я искат в къщата си.
Като ходим при свеки внимавам да не се издам, на коя страна съм, че да не ме подберат и мене.
Макар че ако се стигне до там знам как да се отдумам. То пък нали проблема при нас е, че нямаме деца, ама гледам за сега нищо не ми подмята.
*
« Отговор #127 -: Ноември 04, 2011, 14:07:43 pm »
а защо не отиде с децата при мъжа си в Германия?
*
« Отговор #128 -: Ноември 04, 2011, 14:13:52 pm »
Добре, де. Може ли децата да са отговорни за деянията на родителите си?  :x

« Отговор #129 -: Ноември 04, 2011, 15:37:02 pm »
а защо не отиде с децата при мъжа си в Германия?

И аз тъкмо това си мислех да попитам.... Никога не съм разбирала подобни връзки, особено когато има и деца. Винаги съм си мислела, че ако някой ден се наложи /дано не се налага/ половинката да работи в друго населено място /особено пък далече в чужбина/, ако трябва хляб и сол ще ядем, но ще сме всички заедно.

Колкото до свекървата и свекъра, мисля че за по-възрастното поколение е нормално да се държат така и да имат други разбирания. Не че ги оправдавам, но се поставете на тяхно място. Любимото синче опъва каиша в чужбина, пък изгората се кипри по разни кафенца с циците отвънка  :lol: :lol: :lol:

« Отговор #130 -: Ноември 04, 2011, 15:53:58 pm »
 8O :( ау къртиче, тая история е направо за филм на алфред хичкок...  :? етърва ти е млада  :( ... пак стигам до извода, че всичко в българската народопсихология опира до криворазбраното уважение  :x да майкосваш и таткосваш, какосваш и баткосваш родата... в някои семейства родата тровят (даже е меко казано) другите около себе си. да, старите поколения така биха приели нещата, мъжът е за бой и за лекар  :x

« Отговор #131 -: Ноември 04, 2011, 16:54:20 pm »
като чета тази история и си мисля,че на тази жена и е взет страха ,обаче тя трябва да напусне това семейство и така наречения и мъж с една главна цел да спаси децата си !

а това за дрехите аз го реших сравнително лесно -купих си боди с мрежа отпред  8O,а моята свеки ми купила някакъв блузн-поло  :lol: за въпросното боди,аз в отговор нося този "блузон" като рокля  :wink:,а бодито си го нося както си му е реда  :witch:
*
« Отговор #132 -: Ноември 04, 2011, 17:11:05 pm »
Добре, че моята няма мераци да ми избира дрехите.  :lol:

Аз не останах с впечатлението, че мъжът много държи жена му и децата да са с него, докато той е в чужбина. Друго си мисля аз за свекъра и свекървата. Добре, де, не искат момичето, ама то им е родило две внучета. Какво ще правят с тях, дори и тя да си тръгне? Друг е въпросът, че никой съд няма да даде децата на мъжа. Имам една приятелка, която има две деца. Когато напусна мъжа си, той просто не й върна едното дете след едно посещение при него. Отне й няколко месеца, докато съдът постанови, че децата трябва да са при нея и тя си го взе. Дано тази случка не му остави траен белег! Все пак бабите и дядовците не мислят, че като искат да тормозят родителите, така тормозят и собствените си внуци. А и не вярвам, че хора на по 60-65 г. изгарят от желание тепърва да гледат и възпитават малки деца, при положение, че тези деца си имат живи и нормални родители.
« Последна редакция: Ноември 04, 2011, 17:59:43 pm от blue_sky »

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #133 -: Ноември 04, 2011, 18:11:40 pm »
8O :( ау къртиче, тая история е направо за филм на алфред хичкок...  :? етърва ти е млада  :( ... пак стигам до извода, че всичко в българската народопсихология опира до криворазбраното уважение  :x да майкосваш и таткосваш, какосваш и баткосваш родата...
забрави криворазбраната и слугинска роля на жената, която за съжаление много жени в България си я смятат за нещо нормално. Няма как да те уважават другите, ако сам не се уважаваш.

Б.

« Отговор #134 -: Ноември 04, 2011, 18:49:57 pm »
8O :( ау къртиче, тая история е направо за филм на алфред хичкок...  :? етърва ти е млада  :( ... пак стигам до извода, че всичко в българската народопсихология опира до криворазбраното уважение  :x да майкосваш и таткосваш, какосваш и баткосваш родата...
забрави криворазбраната и слугинска роля на жената, която за съжаление много жени в България си я смятат за нещо нормално. Няма как да те уважават другите, ако сам не се уважаваш.

Б.
освен това - мъжът може да ходи... (ще се сетите къде, но той може и не е лош), жената не може, мъжът може да пие, да бие...
това, което сам си прави човек друг не може да му стори...  :?
в някои градове и села времето все едно е спряло от векове  8O

*
« Отговор #135 -: Ноември 04, 2011, 19:13:46 pm »
Къртиче, тия твои свекъри нещо много са се увлекли по турските сериали май  :lol: Майтапът настрана, но етърва ти не трябва да позволява този тормоз да продължава.

Деси, на простия и злобен човек му е все тая дали натоварва и тормози собствените си внуци.

Не знам дали сте чели в нета, но наскоро ме ужаси една история. Възрастна жена ( българка, живееща във Франция, ако не се лъжа)се е опитала да отрови собствения си внук, тъй като много мразела снаха си  8O 8O 8O  Какво ще кажете, колко ли злоба трябва да има човек в себе си, за да се опита да направи това нещо!
« Отговор #136 -: Ноември 04, 2011, 22:52:15 pm »
Къртиче, имай едно на ум, защото ще им писне снахата след година - две и теб ще те погнат. Тая порода ми е ясна - ако няма кой да тормози ще умре.
[/url][/url]
*
« Отговор #137 -: Ноември 19, 2011, 17:15:33 pm »
Оф чета и направо се хващам за главата 8O. То тя и моята не е цвете за мерисане ама поне сега е в друга държава и просто не и вдигам скайпа когато искам. Ние с мъжа ми също нямаме сключен брак но сме  заедно вече от 8 години. В началото и моята се държа изключително добре, даже се хвалех на майка ми "колко е мила и добричка", а майка ми все ме препупреждаваше и ми казваше "имай си едно на ум, българските свекърви са си еднакви всичките, а пък ако са от Македонския край, още по-зле "  :D И то така и стана естествено, само дето първо изяде дървото момичето което се омъжи за брата на мъжа ми...то не бяха скандали, простотии, ревове, сълзи докато не ги разведе и не остави 6 месечно бебе без баща и то горкото още не говори, а се чуди къде го влачат уикенда и при кой ходи...да не говорим то самото колко е нервно и истерясяло от всичките тези простотии. Та от както се почнаха истериите покрай брат му, тя не спря да звъни на мъжа ми по телефона и да му реве колко е зле, колко е болна, колко е нещастна и как никой не я обича. Опита се да се присламчва по празниците при нас, аз директно отказах и тя съвсем истеряса. Още ми е пресен спомена от миналата нова година когато отидохме на романтична почивка двамата в Италия и тя 2ч преди нова година реши да звънне да пореве малко колко е самотна и отчаяна, а да не говорим че тя е толкова истерясала, че ако и кажеш нещо на въпреки и тряска телефона и обидено не ти говори със седмици. Та мъжа ми и се скара и и каза че не може така да ни звъни за глупости и тя само това чакаше за да си разиграе драматичния спектакъл...Естествено си изпълни мислията и мъжа ми прекара нова година на телефона от притеснения че е сама и реве и как "щяла да се самоубива"....И така..с две дума, моята е най-голямата DRAMA QUEEN която някъде може да същесвува....Заболи я сърцето, веднага вика линейка, сподели на всички че тръгва за болиница (нито в коя нито нищо) и не вдига 2 дена докато не започнеш да звъниш по моргите...оказва се че нищо и е нямало, дали и 1 успокоително и я пуснали, ама тя не може да не ни скъса нервите и звъни след 2 дена и разказва как имала масивен инфаркт...Абе ненормална работа, на мен мъжа ми не дава да ни се меси, ама и той горкия нищо не може да направи като почне да му реве по телефона...
Стана малко дълго  :oops:

*
« Отговор #138 -: Ноември 19, 2011, 17:27:40 pm »
Моята свекърва обича така да преувеличава и все да е зле, като малко дете е.Веднъж след като ни направи на луди двамата с мъжът ми преди години седнах и поговорих с нея доста сериозно.Не съм викала и не съм се карала макар че тон повишавам много лесно, но и казах, че ако иска децата и да са здрави и да гледа внуци, трябва да се съобразява с тях, да не прави драми и да звъни само когато нещата наистина отиват на зле.Не знам дали заради разговора или заради бившето гадже на девер ми, но тя се промени от тогава.За глупости не звъни, обажда ми се предимно на мен ако нещо не е наред от там аз вече я свързвам с лекари и говоря с моя мъж и девер ми.Сега да чукна на дърво ми е спокойно и с нея си говорим и се разбираме добре.Но ми е ясно, че това се дължи най-вече на факта, че сме отделно и че моя мъж е толкова отвеян, че може да не и се обади 2-3 седмици и тя оценява това, че аз я търся и си приказваме.
До сега сме имали два сериозни разговора помежду си и е имало резултат, дано да продължаваме в същия дух, макар че един ден като имаме дете всичко ще се промени повече от ясно ми е това.

« Отговор #139 -: Ноември 22, 2011, 08:37:45 am »
Къртиче, здравей!

Оставам с впечатление, че ти пука за момичето и искаш да й помогнеш. Единственият начин нещо в живота й да се подобри в тази ситуация е да убедиш твоя мъж да говори с родителите си като ясно заяви позицията си в нейна полза, а след това да говори и с брат си. Но много е важно да разбереш преди това какво всъщност мисли твоя мъж за тази ситуация. Ако ти сама застанеш на нейна страна директно може да ги постресне в началото, но после да ви подберат и двете, затова ако не се намеси някой от синовете нищо няма да се промени. Желая ви късмет и чудо което да промени отношенията ви и да живеете спокойно в разбирателство и трите семейства.