Моята свекърва обича така да преувеличава и все да е зле, като малко дете е.Веднъж след като ни направи на луди двамата с мъжът ми преди години седнах и поговорих с нея доста сериозно.Не съм викала и не съм се карала макар че тон повишавам много лесно, но и казах, че ако иска децата и да са здрави и да гледа внуци, трябва да се съобразява с тях, да не прави драми и да звъни само когато нещата наистина отиват на зле.Не знам дали заради разговора или заради бившето гадже на девер ми, но тя се промени от тогава.За глупости не звъни, обажда ми се предимно на мен ако нещо не е наред от там аз вече я свързвам с лекари и говоря с моя мъж и девер ми.Сега да чукна на дърво ми е спокойно и с нея си говорим и се разбираме добре.Но ми е ясно, че това се дължи най-вече на факта, че сме отделно и че моя мъж е толкова отвеян, че може да не и се обади 2-3 седмици и тя оценява това, че аз я търся и си приказваме.
До сега сме имали два сериозни разговора помежду си и е имало резултат, дано да продължаваме в същия дух, макар че един ден като имаме дете всичко ще се промени повече от ясно ми е това.