0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
Re: как се справяте със свекървата си когато тя се налага
« Отговор #100 -: Септември 24, 2011, 22:32:09 pm »
МИНА, много се радвам за теб! Но моята свекърва беше същата, като твоята ...една супер жена ... една майка, на която можехме да разчитаме също така, както и на своята родна майчица! Нооо в един момент нещо се счупи и ТЯ, се обърна срещу нас ... Аз, по-напред из темата споделих, как и защо започна вс при нас  :? Иска ми се много това да се окаже един сън и вс да е както преди, но едва ли е възможно!  meduna1 Благодаря ти за съвета, аз точно и това поведение се опитвам да спазвам! ;)
Пожелавам ти, да получиш такова предложение и ти, защото знам, за тези 9 месеца, какво и как го преживях и как вс това се отрази на мен и моят съпруг и на здравето ми ...

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #101 -: Септември 25, 2011, 01:35:53 am »
Мина, не звучи смешно никак. Моята свекърва също е чудесна жена, много тактична, съобразителна и деликатна. Много помага и никога не се меси, държи се с мен като с дъщеря. Страшно я уважавам и обичам. За жалост, не мога да кажа същото за свекър ми. Той е абсолютна противоположност, имаме ужасни проблеми с него - всички. След последната му простотия вече теглих чертата и казах - стига, аз излишни нерви за трошене нямам. От тук нататък аз с този човек не желая да комуникирам по никакъв начин. От близо 4 месеца не разговарям с него, ако се случи да се видим изобщо не го отразявам и ми е мноооого добре. Той се усети, че прекрачи всички граници и е като напикано мушкато, гък не казва, по-нисък от тревата. Обаче на мен хич не ми пука и не смятам да променям отношението си на този етап. Защото знам, че подам ли пръст, всичко ще започне отначало, с нова сила и ще е още по-зле, защото ще разбере, че за пореден път му се е разминало и ще му се разминава и занапред. Случвало се е нееднократно и вече сме му яли попарата, та смятам да прекратя тази практика. Време е да разбере, че действията му си имат последици. С такива хора няма друг начин на действие. Видят ли, че им се разминава, всеки следващ път отиват още по-далеч. Предупредих, че ако не се вземат мерки, ще стане зле, не ме послушаха, продължиха да го толерират и дондуркат. Е, стана по-зле, сега да си сърба попарата и да се благодари, че поне му давам да вижда единственото си внуче /мъжът ми е единствено дете/. Ако пак си позволи някоя простотия и този достъп ще му отрежа, не желая детето ми да има такива "примери" около себе си. Може и да звуча крайно, но повярвайте, имам абсолютно основание. Не ми се навлиза в подробности, но този човек е отровил живота на свекърва ми и мъжа ми, не желая аз да съм следващата, а още по-малко - детето ми.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #102 -: Ноември 02, 2011, 09:59:29 am »
все още не мога да разбера защо тези жени -свекървите не приемат,че жената до техния син е там да кажем завинаги и е по-добре да са  в добри отношения.аз също имам проблеми с моята свекърва,тя иска всичко да става по нейната и така е научила мъжа ми,че ,ако не и се угоди му се сърди и се муси и той се чувства зле .много пъти сме си казвали с нея доста остри неща и е имало периоди да не си говорим.проблем е обаче и това,че тя има двама сина и единия и е любимец,а другия-моя мъж е излишен .от каккто я познавам тя се опитва да ни дресира да изпълняваме заповедите на нея на любимеца и, на жена му ,а сега и да отглеждаме детето им.от всичко това произлезе една омраза между синовете и и ние не обичаме тяхното разглезено дете
правила съм много опити да и обясня ,че така няма да стане ,а според нея или ще сме такива кавито тя иска ,или да ни няма
не знам какво да направя  8O
« Отговор #103 -: Ноември 02, 2011, 13:01:15 pm »
Какво значи, че "ви няма"?!  8O Вие при нея ли живеете?

« Отговор #104 -: Ноември 02, 2011, 14:01:28 pm »
Да се оплача и аз от моето свеки. Само да уточня, че с мъжо нямаме сключен брак, но живеем заедно от много години. Тази жена се преобрази сто пъти. В началото се държеше прекрасно, казваше, че ме приема като своя дъщеря. От както й казах, че ако сключим брак аз не мога да я наричам " майко", тя се назъби срещу мен и за всичко съм виновна аз. Както бях " моята снаха", така станах " приятелката на детето ми!" Толкова лицемерен човек, нямам думи!
А мъжа ми винаги застава на нейна страна, просто сам си гори мостовете  osi_7
Ако има несемейни момичета тук, един съвет : когато избирате мъжа си, проучете първо майка му.
*
« Отговор #105 -: Ноември 02, 2011, 14:57:27 pm »
 oф,тия свекърви. Нашата края на месеца идва при нас за зимата. До сега три, четири пъти е идвала да ни види и някак я респектирам, но зимъска ще е страшно. Ей, непрекъснато ми се повтаря, как ръчичките и крачетата са студено на Калоян.Аз съответно отговарям, че нищо му няма, но мине се не мине, метва му одеялце отгоре. Как да и обясня, че да и стане ясно, че не желая да изнежва детето и най-вече, че ръцете не са критерия, по който се решава дали му е студено или топло на детето
« Отговор #106 -: Ноември 02, 2011, 16:28:55 pm »
все още не мога да разбера защо тези жени -свекървите не приемат,че жената до техния син е там да кажем завинаги и е по-добре да са  в добри отношения.аз също имам проблеми с моята свекърва,тя иска всичко да става по нейната и така е научила мъжа ми,че ,ако не и се угоди му се сърди и се муси и той се чувства зле .много пъти сме си казвали с нея доста остри неща и е имало периоди да не си говорим.проблем е обаче и това,че тя има двама сина и единия и е любимец,а другия-моя мъж е излишен .от каккто я познавам тя се опитва да ни дресира да изпълняваме заповедите на нея на любимеца и, на жена му ,а сега и да отглеждаме детето им.от всичко това произлезе една омраза между синовете и и ние не обичаме тяхното разглезено дете
правила съм много опити да и обясня ,че така няма да стане ,а според нея или ще сме такива кавито тя иска ,или да ни няма
не знам какво да направя  8O
:bighug: :bonk: :lol: ох незнам да се смея ли, да плача ли... и ние сме същите... майка на две мъжки създания... другият любимец... и детето ако ми кажеш, че е момче  8O ще падна, точно в същата ситуация сме... нямам думи... въпреки, че не живеем вече 4 години почти заедно  :lol:

« Отговор #107 -: Ноември 02, 2011, 17:04:51 pm »
да детето е момче ,а и за второ се готвят ,то е едва на 2 . не не живеем заедно ,това беше едно от основните ми условия за да остана с моя мъж .
да ви кажа момичета и тя се надяваше да и викам майко,но така си остана с голи надежди  :lol:,сега си прави устата да си кръстим детето на нея,понеже златната снахичка си го кръсти на себе си  :P
аз обаче не и оставам длъжна   и често и казвам нещата в очите,поне това ми остава  :lol:
*
« Отговор #108 -: Ноември 02, 2011, 19:01:13 pm »
Недоумявам как една майка може да има любимец сред децата си 8O

« Отговор #109 -: Ноември 02, 2011, 19:12:33 pm »
 :lol: може, може... за съжаление  :x

*
« Отговор #110 -: Ноември 02, 2011, 19:47:54 pm »

Ще се изненадаш в колко семейства ги има тези емоции.
Мъжът ми открай време е по-малко любимото дете, наблюдавам го и при много приятели в отношенията им с родителите. Дори баща ми имаше предпочитание спрямо брат ми. Но това ми се вижда нормално и съм го приела.

Най-грозно обаче е да се очаква и изисква едното дете да помага, издържа и тика другото, сякаш е длъжно да поеме ролята, която родителят предава като щафета. Любимецът винаги да е обгрижван и да добрува, а другият вечно да се жертва и да бъхти и заради брата или сестрата, защото по-може, по има и прочие. Ето това не го приемам.
*
« Отговор #111 -: Ноември 02, 2011, 19:52:03 pm »

Ще се изненадаш в колко семейства ги има тези емоции.
Мъжът ми открай време е по-малко любимото дете, наблюдавам го и при много приятели в отношенията им с родителите. Дори баща ми имаше предпочитание спрямо брат ми. Но това ми се вижда нормално и съм го приела.

Най-грозно обаче е да се очаква и изисква едното дете да помага, издържа и тика другото, сякаш е длъжно да поеме ролята, която родителят предава като щафета. Любимецът винаги да е обгрижван и да добрува, а другият вечно да се жертва и да бъхти и заради брата или сестрата, защото по-може, по има и прочие. Ето това не го приемам.
Съгласна съм с Цигу,че на много места го има това "деление" на децата.При нас със брат ми например той е любимеца и до ден днешен.Вече не ми прави впечатление,но едно време като дете много страдах.Макар че майка ми никога не би си признала :?.
При мъжа ми е същото-те са двама братя близнаци и трето момче.Другият близнак е помазаният 8O.

« Отговор #112 -: Ноември 02, 2011, 20:46:48 pm »
мнението на цигу ми хареса

според мен любимците един ден си понасят последствията,когато техните благодетели са вече слаби или даже не са живи
такива деца не са научини да се справят с нищо в живота и техните родители не осъзнават,че им правят много лоша услуга
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: как се справяте със свекървата си когато т
« Отговор #113 -: Ноември 03, 2011, 11:26:24 am »
Скоро четох изследване, че всички родители имат едно любимо дете. Просто за определени неща или в определени периоди от живота, това се сменя т.е. не винаги същото е любимо. Но това не значи, че ги делят, а и ставаше дума за съвсем малки разлики в отношението, не това, която е описано тук, коетo ми се струва доста крайно. Моята свекърва например любимецът и е мъжът ми, но никога не си е делила децата за едното повече, а за другото по-малко. Но иначе си личи, че и е слабост, въпреки че тя се кълне, че няма такова нещо.

Дидон, на мен в един момент ми дойде до гуша да обяснявам и простo казах, че нещата ще се правят както аз искам и няма да споря с никого за това. Тя обаче ме чакаше да тръгна за работа, за да сложи на Ивана чорапи:-). Разбрах го, когато един ден се върнах след 5 минути, защото бях забравила нещо .
« Последна редакция: Ноември 03, 2011, 11:32:08 am от Bobbie »

*
« Отговор #114 -: Ноември 03, 2011, 13:16:34 pm »

Абсолютно съм съгласна!

на мен в един момент ми дойде до гуша да обяснявам и простo казах, че нещата ще се правят както аз искам и няма да споря с никого за това. Тя обаче ме чакаше да тръгна за работа, за да сложи на Ивана чорапи:-). Разбрах го, когато един ден се върнах след 5 минути, защото бях забравила нещо .
Повтори ли се случката, или разреши въпроса веднъж завинаги?

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: как се справяте със свекървата си когато т
« Отговор #115 -: Ноември 03, 2011, 14:45:05 pm »
Повтори ли се случката, или разреши въпроса веднъж завинаги?
Хе хе - усещам лека ирония :-). Имаше ефект с това, че на мен престана да ми прави забележки. Иначе вероятно като е сама си е правела каквото си иска, но поне мен остави на мира. До толкова съм я стеснала, че сега по Скайп като се видим и свекъра каже нещо от сорта „-На това дете не му ли е студено на тези плочки?“ и тя го потбутва да не ни правел забележки, че ние много добре сме знаели как да си гледаме детето :-).
« Последна редакция: Ноември 03, 2011, 14:53:04 pm от Bobbie »

*
« Отговор #116 -: Ноември 03, 2011, 14:50:35 pm »
Хе хе - усещам лека ирония :-). На мен престана да ми прави забележки, а иначе вероятно като е сама си е правела каквото си иска, но поне мен остави на мира.
Ирония никаква :) Съвсем сериозно приемам изпитани методи, за да парирам подобни опити за в бъдеще :)

« Отговор #117 -: Ноември 04, 2011, 09:39:59 am »
Етърва ми живее при свеки и в момента е ад под небето там.
Следят я къде ходи, с кого се среща, вадят и разпечатка на телефона за разговирите - с кого говори и т.н.
Тоя народ нещо изтрещя.Тя ако иска да кръшне ще го направи и без те да разберат, ама те на.
Защо се обличала с бодита, защо с тесни дънки та и се видел г...а, защо и е толкова голямо диколтето(това лятото)...
Абе тя като си е надарена и е млада да се замонаши ли?
Оффффф яд ме хваща като гледам какво става там, ама не мога с нищо да и помогна...
Да кажа, че в момента мъжът и е в Германия и тя е сама там и няма кой да я защити.
Оооооо дори не и разрешават да ходи да се види със сестра си от съседен град и с майка си!
Но пък тя оставила едното дете и взела другото и напук беше отишла за няколко дни.
Колко помия се изля по нейн адрес като отиде, прото не е истина...
Спирам, че нямам думи просто... :x
« Отговор #118 -: Ноември 04, 2011, 10:03:45 am »
Мъжа, мъжа е за бой...

« Отговор #119 -: Ноември 04, 2011, 10:09:29 am »
Мъжа, мъжа е за бой...
Даааа и аз мисля така.
Ама забравих да кажа, че той е мамино детенце и каквото каже мама и тати това е. Той не взима отношение по никакъв въпрос. :x
Дори при последната разправия защо се е лензила с някого по телефона, свекитата са се нахвърлили върху етърва ми с обидни думи и ругатни наричайки я к...а, а той си е стоял най-безучастно и не се е обадил въобще. Дори майка и са нарекли така!
После когато са останали на саме и се е карал и и счупил телефона. :x
Като тръгнал за чужбина и взел всичките пари и  и оставил колкото за 3 месеца докато се върне за Коледа. :x
Горкото момиче се сцепи да реве и да ми се оплаква...А е само на 26.
« Последна редакция: Ноември 04, 2011, 10:11:27 am от kartiche »