Мина, не звучи смешно никак. Моята свекърва също е чудесна жена, много тактична, съобразителна и деликатна. Много помага и никога не се меси, държи се с мен като с дъщеря. Страшно я уважавам и обичам. За жалост, не мога да кажа същото за свекър ми. Той е абсолютна противоположност, имаме ужасни проблеми с него - всички. След последната му простотия вече теглих чертата и казах - стига, аз излишни нерви за трошене нямам. От тук нататък аз с този човек не желая да комуникирам по никакъв начин. От близо 4 месеца не разговарям с него, ако се случи да се видим изобщо не го отразявам и ми е мноооого добре. Той се усети, че прекрачи всички граници и е като напикано мушкато, гък не казва, по-нисък от тревата. Обаче на мен хич не ми пука и не смятам да променям отношението си на този етап. Защото знам, че подам ли пръст, всичко ще започне отначало, с нова сила и ще е още по-зле, защото ще разбере, че за пореден път му се е разминало и ще му се разминава и занапред. Случвало се е нееднократно и вече сме му яли попарата, та смятам да прекратя тази практика. Време е да разбере, че действията му си имат последици. С такива хора няма друг начин на действие. Видят ли, че им се разминава, всеки следващ път отиват още по-далеч. Предупредих, че ако не се вземат мерки, ще стане зле, не ме послушаха, продължиха да го толерират и дондуркат. Е, стана по-зле, сега да си сърба попарата и да се благодари, че поне му давам да вижда единственото си внуче /мъжът ми е единствено дете/. Ако пак си позволи някоя простотия и този достъп ще му отрежа, не желая детето ми да има такива "примери" около себе си. Може и да звуча крайно, но повярвайте, имам абсолютно основание. Не ми се навлиза в подробности, но този човек е отровил живота на свекърва ми и мъжа ми, не желая аз да съм следващата, а още по-малко - детето ми.