0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

как се справяте със свекървата си когато ви налага мнението си и ви се бърка в семейният живот
« Последна редакция: Юни 05, 2011, 16:19:22 pm от vikinceto »
Според мен трябва да се справиш единствено с мъжа си :) Ако с него нямате проблеми, свекървата спокойно можеш да си я отсвириш.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
разделното живеене много помага.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

С моята живеем разделено и нямаме проблеми!Виждаме се често-събота и неделя, но тя знае, че не може някой да ми се налага и не го прави.Естествено, понякога сме имали спор за нещо, но всичко е в рамките на добрият тон и аз си правя както си знам!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Говоря и обяснявам и говоря и пак обяснявам...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)

Определено! А когато помежду ни има цял океан - още по-добре  :lol:!
*

Определено! А когато помежду ни има цял океан - още по-добре  :lol:!

Е това вече са екстри!  :wink: :lol: :lol: :lol:
*
Говоря и обяснявам и говоря и пак обяснявам...
И аз опитвам така вече близо 7 години - нищо не помага... При все, че живеем на "голямо" разстояние от цели 9 стъпала  :? и на мен ще са ми полезни идеи.

*
Свеждам комуникацията с нея до минимум - и най-често чрез мъжа ми. Колкото по-малко знае какво мисля, толкова по-малко поводи има да критикува. А детето си рядко критикува :) Преди да споделим нещо, винаги го обсъждаме с мъжа ми, за да има консенсус - защото усеща когато има разделение и се възползва. Така че - винаги единен фронт!  Но, и дистанцията наистина помага.

*
Ако съпругът ви допуска мама да се меси в семейните ви отношения, разстояния, ако ще и океани да са, няма да ви помогнат. Аз не съм живяла със свекърва, но съм снаха на много обсебваща такава, която не се спира пред нищо. На друга планета да бЕхме отишли, пак щеше да ми звънне да ми иска отчет за какво ли не  :lol:

Зная, че няма да се промени - не съм се и опитвала да го правя, не го правете и вие. Пробвах с дипломация, много време изгубих в такива усилия - не става. Раздадох червените картони, мъжът ми ме подкрепи и сега на фронта е тихо. Разбира се, не позволявам на тези ни отношения да влияят на общуването на свеки с детето ни - тя е нейна баба, обичат си се много, а аз никога не съм си позволявала да попреча на това.

Тук не трябва да подценяваме и фигурата на тъщата, защото нещата могат да са идентични и в обратния вариант  :lol: Никога не съм позволявала на моята майка да си въобрази, че може да свири първа цигулка в семейството ми ( аз, мъжът ми и детето) - тя се радва, че е в оркестъра  :lol: и така трябва да е.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Ако съпругът ви допуска мама да се меси в семейните ви отношения, разстояния, ако ще и океани да са, няма да ви помогнат. Аз не съм живяла със свекърва, но съм снаха на много обсебваща такава, която не се спира пред нищо. На друга планета да бЕхме отишли, пак щеше да ми звънне да ми иска отчет за какво ли не  :lol:

Зная, че няма да се промени - не съм се и опитвала да го правя, не го правете и вие. Пробвах с дипломация, много време изгубих в такива усилия - не става. Раздадох червените картони, мъжът ми ме подкрепи и сега на фронта е тихо. Разбира се, не позволявам на тези ни отношения да влияят на общуването на свеки с детето ни - тя е нейна баба, обичат си се много, а аз никога не съм си позволявала да попреча на това.

Тук не трябва да подценяваме и фигурата на тъщата, защото нещата могат да са идентични и в обратния вариант  :lol: Никога не съм позволявала на моята майка да си въобрази, че може да свири първа цигулка в семейството ми ( аз, мъжът ми и детето) - тя се радва, че е в оркестъра  :lol: и така трябва да е.

Подкрепям и последователсвам!Ще си го сложа в подписа...
Бяла, красива и умна жена е  :flower: Елфа!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Точно когато се оженихме реши,че ще започне да си налага мнението за всичко.Имахме много дълъг и сериозен разговор и...о,чудо-взе че се получи.Оттогава и досега сме по-близки отколкото сме с майка ми :).

:lol: най-добрата свекърва е умрялата! това е в рамките на шегата, но и на истината.
моят опит е около 8 годишен... отпърво и аз мислех, че като се отделиме нещата ще се оправят. и разговори съм водила,  :? и съм се свивала понеже тя си е в къщи жената, а аз така и не се почувствах така там. после като се отделихме, това е вече 3 години и малко госпожата почна нервно всеки ден да звъни, да се моли на сина си да идеме, да се върнеме... къде бяха молби, къде бяха разправии и закани, че ще му отнемат апартамента и разни други...  :? опитвах се да не го притискам и него, родители са му все пак, но аз не издържах. може да е било грешка, че понякога е ходел сам при тях. каквито и разговори да сме имали все аз е трябвало с нещо и с някой да се съобразя.  :x сега все още ме ядосва като отидеме и като почне да разпитва - какво сме си готвели, къде сме ходили... разни е такива битови въпроси, които не я касаят, защото не споделяме вече едно домакинство, но  :lol: тя се тревожи за детето си, малкото момченце...  :oops: ох да не говоря така, че незнам утре и аз каква ще стана.
стигнах обаче до няколко извода: ние, жените към свекървите донякъде трябва да сме лицемерни, поздравяваш я на празници, но като й идеш в къщата /в случай, че не живеете заедно/ се дръж като гостенка  :wink: а не сервитьорка или готвачка. моята е с диагноза "свекърва", т.е. майка само на мъжки създания. ние за такива майки не сме хора, и те са най-измъчените и добри същества, а нас никога нищо не трябва да ни боли. в никакъв случай не трябва нищо да се споделя с такива майки - дори и зъб да те заболи, няма да те разбере, винаги има едно - айде не се превземай...  :( колко глупости съм се наслушала, защото съм астматичка, но вместо да се съобразяват с това, получавах само - хайде да не те мързи, не се превземай... ако с нещо не си съгласна, или те дразни - по-добре веднага реагирай, дори и с остър тон, за да стане ясно на другата страна, че не трябва да се качват на главата ти, защото и ти си личност. ако чакаш мъжа ти да се оправя с майка си  :wink: това е само в 20-30% от случаите. моят мечок не може да се пребори с госпожата в повечето случаи  :x и затова се случва да се скараме, знам че е грешка, в повечето случаи гледам да мине бързо, само казвам, че не съм съгласна, или го санкционирам по някакъв начин. но каквото и да кажа или направя пак аз съм лошата  :lol: нейното дете не е.
 :lol: колко съм й била насъбрала на моето свеки та изписах цял роман.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
Ох и аз да ви излея мъката си ...
Моята свеки "уж" беше на ниво, казвам уж, защото от както загря на тема ФБ и нещо и стана  8Oдо такава степен, че си науми, че ние двамата с мъжа ми страшно завиждаме на другият и син (ама имат и сестра с две деца, но на нея странно, но не завиждаме 8O),по този повод, че имат дете, а ние, все още се борим със зъби и нокти да си го направим, ама иди и обяснявай 8O :x
Та всичко започна в един прекрасен ден в който свеки ни обвини, че сме писали гнусотии във ФБ по адрес на нейната снаха  8O
Най-странното в цялата тази история е всъщност, че по него време ние не си бяхме във Варна и нямахме съответно и достъп до нет!  :?
Ей, как ли, не се опитвахме да и обясним, еееее не и не! НИЕ сме и това е! Та много ми е мъчно и болно, че една жена, която приемах като 2 майка (втора защото аз си имам моя си)изведнъж така се обърна и ни взе здравето ...
Оттогава  :oops: не съм на себе си  :oops:и старите проблеми с ЩЗ изскочиха, та сега и нея оправям, а бях тръгнала да правя 3 си опит ...

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Dess-dess, раздавай червените картони и не се занимавай с простотии. Хич не ти и трябва да си докарваш допълнително здравословни и емоционални проблеми, твоите си ти стигат. Да се спасява женицата като й е толкова акъла. И това ми било майка...
Аз проблеми със свекървата нямам, слава богу. Де да можех да кажа същото и за свекъра, обаче :? Отвратително същество е тоя човек, по-зле и от две дърти свекърви накуп. След поредната му простотия, просто казах стоп! От този момент нататък с него няма да комуникирам по никакъв повод и начин. Не желая нито да ми се меси в семейството, нито в живота. Не искам ни да го виждам, ни да го чувам. И възнамерявам да си стоя на позицията, който иска - да ходи да му търпи идиотиите.
Извинете, че се намесих в темата :oops: То дали свекърви или свекъри - все тая. Ама му бях насъбрала и .....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Преди два три дни загледах една серия на филма: сексът и града.
Тази с черната коса и мъжа и Трей май беше, се преместиха в един апартамент, обзаведен по вкуса на мама. Девойката търпя и реши най-накрая да попромени малко интериора, та да се почувства в свои води. Обаче последва сблъсък. Беше смешно, но за съжаление ужасно реално. Докато един ден майка му не го хвана един върху друг в спалнята и така приключиха посещенията без предупреждение...Чудя се обаче, трябва ли да яхнем мъжете си, когато влизат и дали това би ги накарало да почукат следващия път.  :lol: Шегувам се, разбира се.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Преди два три дни загледах една серия на филма: сексът и града.
Тази с черната коса и мъжа и Трей май беше, се преместиха в един апартамент, обзаведен по вкуса на мама. Девойката търпя и реши най-накрая да попромени малко интериора, та да се почувства в свои води. Обаче последва сблъсък. Беше смешно, но за съжаление ужасно реално. Докато един ден майка му не го хвана един върху друг в спалнята и така приключиха посещенията без предупреждение...Чудя се обаче, трябва ли да яхнем мъжете си, когато влизат и дали това би ги накарало да почукат следващия път.  :lol: Шегувам се, разбира се.

И аз я гледах и помислих, че това е супер вариант за да се отървеш от нежелани посещения :lol:
[/url][/url]
*
И аз в момента съм в конфликт със свеки. Откакто родих няма отърване. Само акъл се дава как се гледа дете  osi_7 То какви ли реплики не бяха, намеци, разправии е знае си своето и това е! Казах й че скоро ще вижда малката само на снимка, но не виждам особен ефект!
И аз май ще раздавам червени картони като Елфи, кофтито в случая е че от цялата работа мъжа ми се чувства най-зле  :?
*
как се справяте със свекървата си когато ви налага мнението си и ви се бърка в семейният живот

Налагам си моето мнение. :) Безпрекословно.  :lol: Понякога, като не става с културен диалог и обяснения цивилизовани и човешки - става само с "мерене на рога". Важното е аз и МОЕТО семейство да сме ОК, пък какво и защо не изнасяло на тъщи, свекърви и пр. рода - много им здраве.
Съжалявам единствено, че като доста по-млада - не ми е стискало да скръцна със зъби, както сега го правя, ами с години съм трошила нерви за хора, които не разбират от дума. Ако се бях светнала по-рано, че в някои ситуаци "с лошото е по-добре", сега щях да съм с доста по-малък разход за боя за коса ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!