0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #960 -: Юли 25, 2011, 15:51:28 pm »
Малкавещица при моя позната бяха изобирани Е коли, а нямаше сиптоматика. Бяха доста упорити в лечението, но антибиотика орално не помогна и минаха на венозен антибиотик. Неприятна история, но трябва упоритост и ще се излекуват.
*
« Отговор #961 -: Юли 25, 2011, 16:53:27 pm »
Боби наистина все още нямам никакви признаци и дано до утре да е така  :D
Катрин_сл, ако пиеш кафе (аз си пих през цялата бременност, защото по принцип съм си кафеджийка) - сутрин като станеш едно кафенце, след това едно киви и резултата е налице. Ако пък това не те устройва като вариант, може да пиеш Дуфалак.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #962 -: Юли 25, 2011, 17:30:58 pm »
Момичета , наистина  сега имате време и си отделете такова за козметик , маникюр , фризьор -да се поглезите и оправите каквото искате по вас  :balk_95: :balk_96: :balk_100:
После няма да имате такова време  -с бебчетата забравете за подобни екстри -поне в началото .
Аз направих грешката  да не се възползвам през бременността  и сега съжалявам :oops: че ще си ходя с черни точки по лицето  :oops:

За запека- при мен , когато започнах прием  на желязо, направо  до разстроиство я докарах.
Иначе - свещички Ева Кю са позволени и поне според мен се понасят по -добре от дуфалака.Другото момичетата са го казали-  топла вода  на гладно , сушени плодове, киви ,овесени ядки ...Сладкото от рози майка ми го оупотребява за тази цел  :wink:

malkave6tiza , за Е коли- сигурна ли си ,че стерилната урина е дадена качествено. Обръщам внимание , защото ако пробата е замръсена, може да излязат Е коли .За това  е добра идея да я повториш за по-сигурно.
На мъжа ми в микробиологията така стана- втората проба излезе чиста.

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #963 -: Юли 25, 2011, 17:45:03 pm »
Това, което описва  Nimika се случи и при мен. При престоя ми в болницата ми взеха цервикален секрет и се изолираха ентерококи. Искаха да ми изпишат антибиотик, аз отказах преди да се консултирам с моя лекар. По негова препоръка след седмица повторих изследването и нямаше нищо. Не знам дали това е оказало влияние, но в болницата ни държаха без топла вода и съответно некъпани 8O.
Но ако пак се изолират сигурно не са за подценяване.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #964 -: Юли 25, 2011, 18:21:46 pm »
И сега не знам какво да правя ,според мен не е безобидно да си стоя така и нищо да не правя ,но как да се свържа с док. Може пък тел. номер да е сгрешен .Ако някоя от вас го има моля да ми го прати на ЛС.Утре смятам да пусна нова стерилна урина в друга лаборатория ,че нещо на тази й нямам вяра ,мъжа ми също ще пусне.
Не е толкова страшно, че 1-2 дена няма да започнеш антибиотика докато намериш лекаря. Те нямат никава връзка с плода, след като са в урината ( ако въобще е наситина стерилна). Имаш ли парене при уриниране или други симптоми? Това са бактерии в пикочния мехур, а не във влагалището, така че защо и мъжът ти ще пуска?
Като пускаш стерилна урина нали знаеш -изчистваш хубаво отвън, пишкаш малко отвън и чак след това хващаш струята по средата. И в стерилна чашка естествено.

Боби

« Отговор #965 -: Юли 25, 2011, 18:48:30 pm »
Краси ти секцио ли мислиш да раждаш? И странно аз съм 1 ден след теб пък на мен доктора от ЖК от 20.07 ми каза да отида чак на 10-ти  osi_10
Като влезем в 9-я месец колко често трябва да се прегледите?
Мисля нормално да раждам.Док и той не е казвал нищо за секцио.Но ако тоновете се запазят добри,на 20.08. ще предизвикаме раждането.Док обясни,че щом плацентата ми не храни бебка както трябва,няма смисъл да я мъчим повече.То и за това,че сме започнали да изоставаме и да не изтървем нещо,сега по-често ще следим тоновете.По принцип се следят на две седмици.То и мен ЖК от 14.07. ме вика чак на 01.08.,ама според явно няма проблем.Явно на жената не й стига акъла да види,че малката се е движела добре и от около месец насам е започнала да изостава,ама както и да е.Добре,че не им се доверявам на нашите некадърници.Пък и те тук не правят запис на тоновете.Слушат ме с една слушалка от преди втората световна война :lol: Даже на знам как да го опиша това нещо.

Катрин,те момичетата са ти отговорили,но аз се сещам и още нещо,което поне при мен действаше-студен айрян.Но което и да си избереш,приемай много течности.
« Последна редакция: Юли 25, 2011, 18:52:44 pm от krasi(ahiito) »
[/url]
*
« Отговор #966 -: Юли 25, 2011, 19:45:04 pm »
 :lol: :lol:
Краси и мен тук ме слушат със същата слушалка та знам много добре за какво говориш.УЖАС направо. В петък съм на преглед в пловдив та там вече ще видим наистина какво става с бебчо. Аз мисля там да раждам само дано да устискаме по пътя че си са около 100-на км

« Отговор #967 -: Юли 25, 2011, 22:05:29 pm »
Иванита,аз съм решила в Стара Загора да раждам,но и при нас разстоянието е там някъде,че и нашия тати май не иска много да ме кара като тръгна да раждам,защото щял да се паникьоса,ама все ще го измислим ;)
[/url]
« Отговор #968 -: Юли 25, 2011, 23:32:04 pm »
Благодаря ви за отговорите! :)
Аз утре пак ще пусна стерилна урина,но на друго място,щото там където я пуснах не я изизработвали и я пращали на друго място и имам само един лист с подпис и име.Никъде не е посочено в коя лаборатория е изработен резултата в Бургас ли другаде ли ,нито име на лаборатория има ,абе изобщо да се чуди човек.
Иначе утре сутрин ще започна приема на Зината,така или иначе си закупих една опаковка ,която ще ми стигне за 5 дни .
Боби,нямам нито парене ,нито някакви други симптоми,а мъжа ми той сам изяви желание и той да пуска но аз му казах че няма нужда.Той просто си е такъв -иска да се презастрахова.
А и друго ми направи впечатление на изследванията на обикновенната урина - на първото имах 10-15 левкоцита,а на второто 6-8 левкоцита ,и чуденката ми е ако има такава упорита Е.Коли то не би ли следвало левкоцитите да се увеличават ,вместо да намалят? :ask:
Нимика незнам колко качествено съм взела пробата-док. каза вземам душ но само с вода без миещи средства и после пишкам малко ,след това в контейнерчето ,и крайната част от урината отново извън контейнерчето.
Аз след душа се позабърсах,а не трябвало,после пък не трябвало да спираш да пишкаш ,а направо слагаш контейнерчето под средната струйка урина пък аз точно обратното направих .Може и да е смешно ,но аз досега не съм давала стерилна урина ,никога не съм имала проблеми и просто незнаех.Утре ще направя всичко по правилата.Някъде обаче четох че при душа трябва да се употребяват миещи средства -дали интимен гел или сапун,а на мен доки ми каза без такива неща само с вода?
*
« Отговор #969 -: Юли 25, 2011, 23:43:52 pm »
Малкавещица, измиваш се без сапун.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #970 -: Юли 25, 2011, 23:50:14 pm »
Малкавещица и аз имах Е коли в урината без симптоми .Пусни си втора стерилна и ако пак се появи тогава лечение.На мен ми изписаха антибиотик и после беше всичко наред.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #971 -: Юли 26, 2011, 00:44:11 am »
Някъде обаче четох че при душа трябва да се употребяват миещи средства -дали интимен гел или сапун,а на мен доки ми каза без такива неща само с вода?
Не е вярно това. Не само че се мие, ами дори най-стерилна урина се взима с катетър и чистене с йоден разтвор наоколо( ама това е в болница).

В твоя случай се измиваш със сапун  отвън по срамните устни и около уретрата( или с каквото там се къпеш) и после самият сапун го измиваш много добре, че да не попадне пък той в урината. Идеята е наоколо да няма бактерии, които да попаднат в урината.  Не се мие със сапун когато се взима от влагалището ( то там по принцип не се мие със сапун вътре). Ти взимаш урина,а не влагалищен секрет - не искаш да имаш микрооганизми от никъде другаде, освен от пикочния мехур. След това следваш стъпките от лекаря - пишкаш малко и хващаш средната струя в стерилна чашка, която веднага затваряш, че да не се замърси. Внимаваш да не допираш чашката до себе си. Най-добре цялата процедура по миенето и пишкането да я свършиш в банята права ,а ако имаш подвижен душ още по-добре.

Боби

http://www.whcenter.org/body.cfm?id=556894
« Последна редакция: Юли 26, 2011, 00:47:50 am от Bobbie »

*
« Отговор #972 -: Юли 26, 2011, 01:33:52 am »
Момичета, имате ли проблем със запека. Това с ходенето става мисия невъзможна. Дайте ми съвет, моля ви!
Катрин, аз и преди и сега имам проблеми със запека, но докато лежах в болницата докторът ми каза, че едно от ефикасните и безвредни решения е по 1 лъжичка сладко от рози. Мислех, че няма да действа, но действа безотказно и вече нямам проблеми :wink:.
Аз сладко от рози не знам дори къде да намеря тук.. Този запек направо ме съсипва, да не говорим, че ми се ходи до тоалетната понякога и не мога..Трябва да напъвам като луда, а не смея, и направо се измъчвам..
Лекарката ми предписа stool softener, уж поне да не е толкова твърдо, (извинете  :oops: TMI) но изобщо няма разлика отпреди! Последно ще пробвам с Milk of Magnesia(или както се нарича от повечето бременни мами тук, МОМ) Ако и това не помогне - направо не знам!!! От вчера си хапвам сушени сини сливи.. да видим от тях ще има ли резултат!  :?

*
« Отговор #973 -: Юли 26, 2011, 03:57:27 am »
Гале, дай си ден-два със сушените сливи - те действат безотказно.
И пробвай Metamusil, препарат с диетични фибри, по аптеките без рецепта.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #974 -: Юли 26, 2011, 04:59:06 am »
Лекарката ми предписа stool softener, уж поне да не е толкова твърдо, (извинете  :oops: TMI) но изобщо няма разлика отпреди! Последно ще пробвам с Milk of Magnesia(или както се нарича от повечето бременни мами тук, МОМ) Ако и това не помогне - направо не знам!!! От вчера си хапвам сушени сини сливи.. да видим от тях ще има ли резултат!  :?
Dulcolax ли ти предписа? Знам, че той помага. Ако не, пробвай и с глицериновите свещички, но не спирай Dulcolax-a.

Защо сушени, а не пресни сливи?

Б.

*
« Отговор #975 -: Юли 26, 2011, 08:06:35 am »
Гальонди, съжалявам и съчувствам за дискомфорта ти. Тукашните лекари и гинеколози препоръчват срещу запек магнезий на прахчета или разтворими таблетки - има ги достъпни навсякъде из аптеките и дрогериите. Най-напред се почва с 100мг. (което е малко) и ако не се усети подобрение, се увеличава. Обикновено с 300мг на ден няма повече проблеми с дефекацията. Само разтворимият магнезий действа пряко върху мускулите на чревната перисталтика. Mg чрез орален прием не може да се предозира, ненужното се изхвърля отчасти чрез урината, отчасти чрез екстрементите! За по-голяма от нужната доза Mg (ако настъпи такава) се съди по консистенцията на изходеното т.е. ако се попрекали - става течно  :wink: Но не е опасно, тъй като не се съпровожда с болка или раздразване на червата.
............................Тайната на нашата вечеря............................
*
« Отговор #976 -: Юли 26, 2011, 08:41:18 am »
Гальонди, сладко от рози бях купувала от Карфур. Аз понеже съм си с такъв хроничен проблем (добре бях единствено като пих Магнерота), много ми помага бозата. Прасковите също разхлабват.
*
« Отговор #977 -: Юли 26, 2011, 08:57:15 am »
Момичета сушени сини сливи ги слагате в чашка с вода, колкото да покрие.престояват една нощ, на сутринта изяждате сливите и изпивате водата.Малко е гадна водата но действа 100% и бързо.Аз си имам този проблем по принцип и това ме е спасявало когато съм много зле.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #978 -: Юли 26, 2011, 09:32:37 am »
Я аз пък да се оплача. Цяла нощ съм с менструални болки, но понеже нямам контракции, които да мога да отделя точно и да премеря от кога до кога са и затова още си седя тук. Това вече сериозно ме е изнервило, защото все мисля, че всеки момент ще тръгне и вече няколко дена съм под напрежение. А и като незнам колко ми е разкритието вече и всякакви ужасни сценарии ми се въртят в главата.

Ей, сега като видях списъка на бременнит е- Брейв   е родила вчера ( видях, че си има  темичка), а днес пък е миркас - стискам палци всичко да мине леко.

preggo

Юли
mirkas – 26.07.2011 - секцио
Август
IOLII – 07.08.211
Bobbie – 19.08.2011
ivaleta – 24.08.2011
krasi(ahiito) – 27.08.2011
ivanita – 28.08.2011
azalea – 30.08.2011

Лека полека отпадаме от списъчето. Някой друг няма ли да си даде термина, за да го включа? А и скоро ще търся доброволец да поддържа списъчето, че като родя в първият месец сигурно няма да съм тук толкова често - ще видим как ще стане.

« Последна редакция: Юли 26, 2011, 09:42:53 am от Bobbie »

« Отговор #979 -: Юли 26, 2011, 09:56:55 am »
Благодаря на всички ви за съветите! Вчера започнах със сушени сини сливи, които много обичам, но явно трябва да се хапват повече дни. С тах си докарах болки в корема и страшни газове - май не са добър вариант.Ще потърся това сладко от рози и ще опитам с него. До преди да забременея си пуших по 2-3 цигари дневно и нямаше проблем с тоалетната. Още сутринта всичко приключваше благополучно. Аз си мисля, че съм свикнала по лесния начин и май не мога и да се напъна като хората. Малко ме е срам, но не издържах и запалих една цигара. Мисията я изпълних до третото дръпване и ми олекна, но днес пак проблема е налице. Не смятам да пуша заради едното...ходене. Ще търся сладкото.