0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #940 -: Юли 23, 2011, 10:35:19 am »
Момичета, още не съм зараждала. Сега отивам да лягам, че пак е посред нощ, пък ще видим утре дали ще стане нещо.
Мерси за пожеланията.

Б.

*
« Отговор #941 -: Юли 23, 2011, 11:08:23 am »
Боби леко раждане и от мен !
Краси и на теб пожелавам страхотна среща с малкото същество (в случай ,че пропусна де )
Понеже нямам много време да попрочитам тук - виждам ,че има много нови попълнения ,което е супер !
Леко бременеене на всички !Аз имах много вълнения и по време на бременността и на самото раждане и сега  пак си ги имам де !
Аз не повръщах и не ми се гадеше ,но пък все бях с болки някъде :)
[/url]
« Отговор #942 -: Юли 23, 2011, 11:52:57 am »
Това с болките ми е тема "Х". На коя болка трябва да обръщам внимание и на коя не? Може ли да ми помогнете?
« Отговор #943 -: Юли 23, 2011, 12:44:03 pm »
Боби, леко раждане и от мен. Да имате прекрасна среща с бебка и после да разкажеш  :P
Katrin_sl, По-долу момичетата бяха написали, че болка която прилича на менструална е опасна (така каза и моя доктор), тогава пиеш но шпа - 1 или 2, докато те отпусне. Всяка друга болка аз я отдавам на особеностите на бременността  :wink:
Аз пък днес се събудих с подути пръсти на ръцете  8O едвам ги сгънах.
Хубав и слънчев ден!
*
« Отговор #944 -: Юли 23, 2011, 13:06:34 pm »
 Tonitka,наблюдавай подуването,не трябва да ти се подуват ръцете и лицето постоянно.Сега от жегите, а може да си задържала вода в ставие...задържи ли се обаче, споделяш с доктора
« Отговор #945 -: Юли 23, 2011, 17:30:35 pm »
Боби, леко раждане ти пожелавам, че рядко чета, да не пропусна!  :D

Tonita80 да те подсетя, ако още си с пръстени, да ги махаш, че на сестра ми един го рязаха. Не е лошо да си проверяваш кръвното, на мен ми се подуваха ръцете и краката в комбинация с високо кръвно.
*
« Отговор #946 -: Юли 23, 2011, 18:43:53 pm »
Ех, Боби, дано устискаш още 1 седмица, ако ли не, леко раждане и незабравима среща с бебка!

Знаете ли  :D, сега когато съм накрая на бременността си, и с нетърпение чакам срещата с детенце, чета как се оплакваме че тук ни боли , там ни боли :D, включително и аз, си мисля за момичетата, които продължават трудната борба за да заченат  :(, как биха дали всичко, и да ги боли, и да им е лошо, само и само да забременеят. Поне така бях аз. :)

Ооо,krasi, а накрая съвсем неможеш да ядеш, хем на бебето му е тясно, хем и на теб ти е тежко :)

Tonitka, ако подуването продължава трябва дати пуснат кръв и урина. При мен подуването беше от жегите.
« Последна редакция: Юли 23, 2011, 18:45:30 pm от Breiv »
*
« Отговор #947 -: Юли 23, 2011, 19:02:20 pm »
как се оплакваме че тук ни боли , там ни боли :D, включително и аз, си мисля за момичетата, които продължават трудната борба за да заченат  :(, как биха дали всичко, и да ги боли, и да им е лошо, само и само да забременеят. Поне така бях аз.
И аз бях така.. Сега, когато най-после съм бременна, само се притеснявам защо имам болки, от какво ли са? Да не е нещо сериозно? Иначе да си боли! Не се става лесно майка  :biglove:
Боби, леко раждане и от мен! Дано устискаш още една седмица  :)
За яденето и подутия корем.. Аз не мога да ям още отсега! Става ми тежко, едвам се нося! Хапвам на почивки, по малко.. понякога дори и хич не ми се яде. НЕ знам какво ще го бъде по-натам  osi_8

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #948 -: Юли 24, 2011, 17:19:35 pm »
На мен и ръцете започнаха да ми с еподуват от преди около 2 седмици, но понеже всичко друго ми е в норма и нямам високо кръвно и лекарите не се притесняват. Обаче напълно споделям , че при тези  подувания трябва да се мери често кръвносот за всеки случай, да развиеш случайно переклампсия, защото и тя се свързва с задържане на вода.

Аз се вкарах в притеснения от много четене. Значи аз си имам разкритие обаче бебето не е напълно слезнало да лежи на костите и казват, че е в поциция -2. Когато стане 0, тогава е върху коситте. Това се случвало по-често при втори бременности даимашп разкритие а бебеот да е все още по-високо. При това положение, ако тръгнат да ми предизвикват раждане, може пъпната връв да провисне и това е смъртоносно и налага цезарово сечение. А какво става, ако ми изтекат водите в къщи? Направо съм умряла от страх това да не се случи. Вече съм дала подробни указания на мъжа ми какво да прави, в случай че стане нещо, защото толкова подобни случаи има дет не стигнали до болницата, че ме е страх. Моя приятелка преди няколко години родила така на количката точно като я вкарвали в болницата - въобще не стигнали до стаята. А живее на 10 минути от болницата. И това при положение, че първото и раждане беше 36 часа.  Оффф, може би се шашкaм прекалено много, но аз ако не се чувствам подготвена за всичко, не мога да съм спокойна.

Боби
« Последна редакция: Юли 24, 2011, 19:20:40 pm от Bobbie »

*
« Отговор #949 -: Юли 24, 2011, 18:23:21 pm »
Боби, не бой се, всичко ще бъде наред! Напълно ми е ясно, че ти като мед лице се страхуваш от всичко, защото знаеш много неща. Най-лекото раждане на света ти желая! Не мисли за усложнения  :)!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #950 -: Юли 24, 2011, 20:14:41 pm »
Оф Боби, какво да кажа - нормално е човек да се притеснява, щеше да е ненормално да не се :D А моите притеснения са по отношение на устискването до секциото. Не, че остана, но историята помни какви ли не случаи........Инъче мога да кажа, че съм подготвена - багажът е стегнат, тази седмица минах и през маникюри, козметици и тем подобни.....
В къщи пък постоянно ми е горещо и подлудявам мъжо с климатиците - на мен ми е горещо, той пък вика "ще ме простудиш". Снощи даже много се смяхме, когато каза, че ще си търси палто и ушанка - като Стив Мартин в "Бащата на булката 2". Ама какво да прави милия ще ме изтрае такава крива още малко. :D
« Отговор #951 -: Юли 25, 2011, 00:36:27 am »
Днес ни беше първия запис на тоновете-поне те са добре.С док се разбрахме да ги следим веднъж седмично и ако всичко е наред с тоновете,ще се израждаме на 20.08.Дано си дочакаме датата.Но общо взето,трябва да сме готови вече,защото ако се влошат нещо тоновете,ще се изродим и по-рано.Това е от нас за сега,лека вечер.
[/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #952 -: Юли 25, 2011, 01:03:37 am »
Mirkas, ти имаш 2 дена само. Ще устискаш - нали нямаш някакви признаци, че ше раждаш скоро?
За климатиците сме се разбрали още преди години - температурата в къщи се прави на най-ниската, която един от нас иска, а другият се облича. В крайна сметка като ти е топло не можеш да си излезнеш от кожата, а като ти е студено има дрехи. Аз и детето си седим на хладно, а мъжът ми се завива като луд :-) - все му духало, все има някакви проблеми, пък аз вече дори и с чаршаф не се завививам, а Ивана по принцип спи без нищо за завиване в леглото.
Добре си направила с козметиците, че после въобще няма да ти е до това.

« Отговор #953 -: Юли 25, 2011, 11:38:08 am »
И аз да докладвам, за моите болки- като предменструални.
Ходих в четвъртък на лекар, шийката си е добре, но пия но-шпа 3х2, магнерич- 3х2 и утрогестан 2х2. Вчера бях добре, но днес отново имам болки. Дали ще се наложи да вляза за малко в болница? Чудя се, но дано не се стигне до там.
« Отговор #954 -: Юли 25, 2011, 12:05:13 pm »
Момичета, имате ли проблем със запека. Това с ходенето става мисия невъзможна. Дайте ми съвет, моля ви!
« Отговор #955 -: Юли 25, 2011, 12:10:14 pm »
Момичета, имате ли проблем със запека. Това с ходенето става мисия невъзможна. Дайте ми съвет, моля ви!

Да, аз през цялото време имах проблеми със запека  :? Само малко преди да родя стана обратното  8O...Иначе ядях сушени сини сливи като станеше много зле и се оправях. Кураж  8)
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #956 -: Юли 25, 2011, 12:20:52 pm »
Ако не искаш да взимаш лекарства, пробваш с повече вода, сини сливи и ако и това не помогне, глицеринови свещички ( те не са лекарство).
А има и лекарства, които може да се взимат от бременни, ама трбява да питаш лекаря си.

Боби

*
« Отговор #957 -: Юли 25, 2011, 12:46:35 pm »
Като сме почнали с притесненията да си кажа и аз мойте :-) не съм взела още да се шашкам, ама може и това да стане скоро.
Нещо бебчо май взех да го усещам по-малко - или имам най-мързеливото бебе на света, или му е станало много тясно за да мърда(което ме съмнява, тъй като по принцип вървим малко назад). В същото време пък нямам никакви болки. Даже през цялата бременност нямах никакви болежки.
Друго което ме притеснява оради не знам какви причини е дали раждането ще мине добре и дали бебо ще е наред.  :? И при двамата доктори които ходя казват че бебето (осшен че малко по малко) е добре и нищо му няма, ама аз на - притенявам се.
Все се мъча да не съм толкова черногледа и да мисля позитивно ама не винаги се получава.
Днес ни беше първия запис на тоновете-поне те са добре.С док се разбрахме да ги следим веднъж седмично и ако всичко е наред с тоновете,ще се израждаме на 20.08.Дано си дочакаме датата.Но общо взето,трябва да сме готови вече,защото ако се влошат нещо тоновете,ще се изродим и по-рано.Това е от нас за сега,лека вечер.

Краси ти секцио ли мислиш да раждаш? И странно аз съм 1 ден след теб пък на мен доктора от ЖК от 20.07 ми каза да отида чак на 10-ти  osi_10
Като влезем в 9-я месец колко често трябва да се прегледите?

« Отговор #958 -: Юли 25, 2011, 13:17:55 pm »
Здравейте ,мамчета! :)
Имам нужда от помощ и съвет .
В началото на юли АГ-то от ЖК ми пусна изследванията и от обикновенната урина се открояваха Белтък-опал (което значело нещо но неможах да разбера какво точно от д-р Сигридов)и 10-15 левкоцита на зрително поле(което ,пък означава чи има някаква инфекция),Но АГ-то ми каза че всичко с изследванията ми е наред и чак ,когато отидох на преглед при д-р Сигридов на 16.07. той ми каза че проблем определено има и трябват нови изследвания.Каза ми да пусна нова обикновена и стерилна урина и да отида да си проверя бъбреците да не би да имам проблем със тях.При новата обик. урина белтъка беше отр. ,а левкоцитите бяха вече 6-8 бр.,но при седимента -чести бактерии,проблем с бъбреците не се установи от прегледа.В събота ми излезе и стерилната урина и от нея се изолира Е.Коли-съответно звънях на Сигридов няколко пъти -не вдига,пуснах СМС и чаках да ми се обади но не,по-късно пак звънях но пак никой .
И сега не знам какво да правя ,според мен не е безобидно да си стоя така и нищо да не правя ,но как да се свържа с док. Може пък тел. номер да е сгрешен .Ако някоя от вас го има моля да ми го прати на ЛС.Утре смятам да пусна нова стерилна урина в друга лаборатория ,че нещо на тази й нямам вяра ,мъжа ми също ще пусне.
Някоя от вас сблъсквала ли се е със същия проблем и колко дълго продължи лечението ?Четох че е доста упорита тази бактерия Е.Коли .
Благодаря ви предварително.
И още нещо-нормално ли е да нямам никакви симптоми -нито парене ,нито сърбежи,нищо не ме боли .
Докато пишех д-р Сигридов ми изпрати СМС да му звънна за лечението - Ще пия Зинат 500мг 2*1т. на 12 часа за 7 дни .
И все пак ще се радвам ако някоя от вас е имала същия проблем да сподели подробности.
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #959 -: Юли 25, 2011, 15:30:24 pm »
Катрин, аз и преди и сега имам проблеми със запека, но докато лежах в болницата докторът ми каза, че едно от ефикасните и безвредни решения е по 1 лъжичка сладко от рози. Мислех, че няма да действа, но действа безотказно и вече нямам проблеми :wink:.