На мен и ръцете започнаха да ми с еподуват от преди около 2 седмици, но понеже всичко друго ми е в норма и нямам високо кръвно и лекарите не се притесняват. Обаче напълно споделям , че при тези подувания трябва да се мери често кръвносот за всеки случай, да развиеш случайно переклампсия, защото и тя се свързва с задържане на вода.
Аз се вкарах в притеснения от много четене. Значи аз си имам разкритие обаче бебето не е напълно слезнало да лежи на костите и казват, че е в поциция -2. Когато стане 0, тогава е върху коситте. Това се случвало по-често при втори бременности даимашп разкритие а бебеот да е все още по-високо. При това положение, ако тръгнат да ми предизвикват раждане, може пъпната връв да провисне и това е смъртоносно и налага цезарово сечение. А какво става, ако ми изтекат водите в къщи? Направо съм умряла от страх това да не се случи. Вече съм дала подробни указания на мъжа ми какво да прави, в случай че стане нещо, защото толкова подобни случаи има дет не стигнали до болницата, че ме е страх. Моя приятелка преди няколко години родила така на количката точно като я вкарвали в болницата - въобще не стигнали до стаята. А живее на 10 минути от болницата. И това при положение, че първото и раждане беше 36 часа. Оффф, може би се шашкaм прекалено много, но аз ако не се чувствам подготвена за всичко, не мога да съм спокойна.
Боби