0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #780 -: Юли 14, 2011, 20:23:28 pm »
Боби, благодаря ти за бързия и изчерпателен отговор. Звучи логично и ще си карам по препоръките на моя док, пък да видим.

То всъщност нейното твърдение касаеше не моите кости, а тези на бебето и че едва ли не бебето било по-гъвкаво и по-лесно минавало през родов канал и т.н. Но твоето обяснение е логично и приложимо както за майката, така и за бебето (не виждам защо да има разлика).
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #781 -: Юли 14, 2011, 20:40:23 pm »
То всъщност нейното твърдение касаеше не моите кости, а тези на бебето и че едва ли не бебето било по-гъвкаво и по-лесно минавало през родов канал и т.н.

Това за "меките" кости са врели-некипели. Бебето се нагажда анатомично и функционално според формата на родовия канал: чрез двете фонтанели главата, най-голямата част от бебето, се удължава, за да премине през най-тесните места, а после бебето се извърта като тирбушон, вървейки надолу, за да преминат раменете. Пише го по всички дебели книги.

И аз ходя на женска консултация в Щатите и още от инвитрото та до ден днешен на всяко посещение религиозно ме питат пия ли си витамините - де що доктор и лекарска или сестринска асоциация има, смятат пренаталните витамини за задължителни. Това независимо от дохода, образованието или диетата на бременната - демек колкото и добре да се храниш, застраховай се с витамини, че и ти, и бебето ще си набавите всичко необходимо.
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #782 -: Юли 14, 2011, 21:32:19 pm »
Здравейте,момичета!
Аз от доста време не съм писала,ама комп-а ми се скапа,пък и работата и тези жеги много взеха да ме морят.То и хемоглобина ми май нисичък.От 6-тия месец е 104,но бившето ми ЖК твърдеше,че е идеален и не предприе нищо.Миналата седмица се записах другаде на ЖК,пуснахме кръв и урина,хемоглобина ми пак беше 104,днес повторихме изследванията и беше паднал още малко-101 и естествено ми изписа желязо.А,и вече съм в болничен по майчинство :) А утре сме при моя док да се видим с малката побойница ;)
А сега се врещам да ви изчета,че много омам да наваксвам.
[/url]
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #783 -: Юли 14, 2011, 23:03:08 pm »
Мда, няма да спирам витамините до раждането. А как процедирате след това? За Пренатал пише, че били за бременност и кърмене?
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #784 -: Юли 14, 2011, 23:59:04 pm »
Аз взимах витамини и по време на кърменето.

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #785 -: Юли 15, 2011, 00:30:16 am »
Моят доктор не е фен на витамините по време на бременност и изобщо не ги препоръчва. Не съм пила изобщо витамини за бременни без това да ми се отрази по някакъв начин. Счита се, че синтетичните витамини помпат излишно бебоците. Костите на бебетата наистина са по-меки, ако мога така да се изразя, именно за това се внимава за луксации и прочие затова не е препоръчително допълнителното им втвърдяване с предозиране на калций и т.н.т. Сами сте написали за двете фонтанели, които са отворени, за да премине безпрепятствено по родовия канал.
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #786 -: Юли 15, 2011, 00:50:27 am »
За съжаление - не се храним добре и оттам идва нуждата от витамини основно. Не е до пари, социален статус, възможност да си купиш "най-добрите и полезни храни", защото и да си ги купиш - те просто не са това, което ти обещава етикетчето им. :( И тези неща си личат най-ясно в изследванията, които пускате регулярно.
Приемането, или неприемането на витамини - няма да се отрази пряко на бебето ви и неговото развитие /изключвам супер тежки състояния на майката/. Дали ще ги пиете, или не - влияе предимно на вашия статус по време на бременност и особено след раждане.
Това - лично мнение и коментирано с лекари, но аз не съм лекар и затова - съвети в тази насока не давам.

Вашите лекари - са най-наясно със състоянието ви и най-добре ги слушайте. Понякога се презастраховат, но по-добре това, отколкото да "изпуснат нещо" и то важно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #787 -: Юли 15, 2011, 05:42:22 am »
Както и Жбрул е казала, витамините и минералите са си за вас. Бебето ще си вземе точно колкото има нужда и ще ви остави вас с недостатъчно, ако има нужда от повече. Няма да се „напомпа“ от витамини. Витамините не са калории, не са нещо, с което да се напомпаш. Те са просто вещества, които вашият организъм не може да си направи сам и има нужда да си ги веме на готово.  С минерали също няма да се напомпа -  ние не взимаме чак такива количества, че да е опасно. Никога не съм чула за бебе  родено с по-твърди кости, защото майката взимала витамини. То си взима колкото си му трабва и останалото просто не го взима. 
Дали да взимате витамини си е ваше решение. Аз не взимам редовно от несериозност, но прекразно съзнавам, че е по-добре да се взимат.  А това, че някой не визмал и нямал нужда- ами да, повече от нас нямат нужда. Но това не значи, че взимането ще навреди. То просто ще ви подсигури в случай, че сте от малкия процент жени, които имат такава нужда. Питайте тези жени загубили зъби заради бременността дали не е било по-дорбе да си взимат витаминките.


  
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #788 -: Юли 15, 2011, 12:34:20 pm »
Моля, мамите да споделят има ли момичета, които са родили по нотрмален начин след ин-витро и ако да, къде и при кой лекар.  Питам, тъй като подочух на ушенце, че в България ин-витрото е индикация за секцио... предварително благодаря

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #789 -: Юли 15, 2011, 12:45:11 pm »
 Ако само инвитрото в случая е индикацията...не е задължително да родиш секцио.
 На мен ми бяха казали,че имам индикации за секцио, но нямам противопоказания за нормално раждане.Е, нашия герой до последния момент си беше седалищно и так се и пръкна на бял свят...
 Така че, не се притеснявай, ако искаш да родиш естествено, няма да ти забранят, пак казвам, ако само инвитрото е предпоставката за секцио.Хубавото е, че ако в крайна сметка решиш да е секцио, най-вероятно няма да ти се наложи да плащаш / то това са хубавите страни на индикациите ;)/
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #790 -: Юли 15, 2011, 13:16:40 pm »
didon , какво имаш предвид, че при секцио най-вероятно няма да се наложи да се плаща. А желанието за естествено раждане индикация ли е за допълнително плащане? Моето желание е за естествено раждане, но разбира се, ако няма други противопоказания. Ще се радвам, ако разясниш малко ситуацията.


*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #791 -: Юли 15, 2011, 13:51:37 pm »
 Ако имаш индикации за секцио и решиш да раждаш така, няма да плащаш 1400лв, които посочват повечето болници като цена за секцио по желание.Макар да няма такъв термин.
 Естественото раждане няма да ти е платено, освен ако не си с избор на екип
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #792 -: Юли 15, 2011, 14:37:42 pm »
Момичета,имам може би един глупав въпрос  :oops:
Утре съм на първи преглед при д-р Сигридов и незнам как се процедира направо на 3-тия етаж ли се качвам или пак трябва да се обадя на регистратурата.и да попитам още нещо спазват ли се часовете или и при него се движат със закъснение.
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #793 -: Юли 15, 2011, 14:48:17 pm »
 Качваш се направо на третия етаж. Незабравими емоции ти пожелавам на тези прегледи...
 Не като при д-р Стаменов и д-р Персенска, но се бавят в повечето случаи
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #794 -: Юли 15, 2011, 14:50:10 pm »
Момичета,имам може би един глупав въпрос  :oops:
Утре съм на първи преглед при д-р Сигридов и незнам как се процедира направо на 3-тия етаж ли се качвам или пак трябва да се обадя на регистратурата.и да попитам още нещо спазват ли се часовете или и при него се движат със закъснение.
Обаждаш се на регистратура и се качваш на 3ти етаж...често има забавяне с часовете:))

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #795 -: Юли 15, 2011, 16:18:26 pm »
Здравей те момичета, при мен нещата почти отшумяха и днес съм доста по спокойна. Снощи по едно време съвсем откачих пред дилемата дали да тръгвам за Варна или да си стоя в къщи. Накрая реших, че трябва да отида в нашата болница и като знам, че докторите се страхуват от това че е инвитро, знаех че ще ме изпратят веднага във Варна ако имаше нещо много притеснително. На прегледа се оказа, че единият ембрион се е захванат много добре, но другият се е отлепил и е слязъл малко надолу,което е довело до кървенето. Не знам дали това е вярно, но ми се струва логично, а и моят док ме беше предупредил за такава ситуация.
Сега си пазя леглото и си пия хапчетата
« Последна редакция: Юли 15, 2011, 16:21:27 pm от slance_ds »

<a href="http://www.kukuzya.ru/"><img
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #796 -: Юли 15, 2011, 17:08:06 pm »
Здравейте и от мен :) Аз вече не съм толкова шашната- излезе ми микробиологията- Чиста е! Взех и от съседката апарат за кръвно и вече съм спокойна за всичко. Даже ми се струва че доста ми е ниско кръвното, ама... по- добре ниско май :) Само подутите крака останаха да ме тревожат, но то да ми свети една лампичка е по- добре. Благодаря ви пак за съветите  :D
Днес бях на ЛКК за продължаване на болничния, но в провинцията, защото в София ми изпилиха нервите последния път и ми предизвикаха контракции. Мога да се похваля че сега стана бързо, ясно, хората ми се радваха, даже ми се скараха че съм платила на регистратура 2.40 лв. за посещението и ме накараха да ида да си ги искам обратно!!! А тези в София мрънкаха че никой не им бил плащал за ЛКК и били затрупани и т.н.  Абе имало си и предимства да имаш адрес извън Софията :)
Тъй де- днес съм много доволна от света, за това ви занимавам с моите си емоции, а и децата не се спряха днес да се връткат в корема ми  :lol:
Поздрави от нас... и се пазете от тия жеги!
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #797 -: Юли 15, 2011, 20:14:43 pm »
Хм, дидонтова за секциото и аз не го разбрах. Ако съм ин витро и нямам претенции за раждане, тогава минавам в графата "секцио", а плащам цена като за естествено ли?!
Днес бях на преглед, резултатите са ми ок дори и стерилната урина е стерилна :D
Захвърлихме сините гащи и обухме розови :D :D, да видим после няма ли пак да извадим сините.
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #798 -: Юли 15, 2011, 20:23:28 pm »
аааааааааааа иххихихиихихи къдииииии ми хайде тогава да честитя новите ви розави гащиииии :)))).
 За секциото знам така...
Ако си по здравна каса,отиваш да раждаш нормално,ако имаш предпоставки или доктора реши да си секцио защото си инвитро то тогава не го заплащаш ,то си минава по здравната каса...защото не е твое желание а така се налага,но ако отидеш и кажеш че ти искаш секцио то тогава ще си го платиш.поне когато аз се интересувах беше така.И също така,ако ти искаш да е нормално,и знаеш че проблеми нямаш то тогава никой доктор неможе да каже секцио само защото си инвитро,да наистина тука като чуят инвитро те слагат в повечето случай в графа рискова ( дори да не си ) и графа "задължително секцио".
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #799 -: Юли 15, 2011, 22:38:05 pm »
Момичета, точно се връщам от УЗИ. Бебка расте точно по график - сега е 2660г което казаха, че е в 52 персентил т.е. сме баш по средата. Обаче имам голяма изненада - разкритието ми е 3см вече и 75% изтъняване на шийката. Та сега ще чакаме да видим какво ще стане. Иска ми се да устискам още поне 2 седмици. Казаха ми, че в тази седмица няма да правят нищо да го забавят, така че да си ходя в къщи и ако тръгна да раждам да отивам в болницата - знаете,  стандартните изнтрукции. Понеже докторът ми е до работата, сега съм тук и на излизане ще мна през болницата да разпиша всички формуляри дето ги имат,че като зараждам да не ме занимвават и с това. После отивам у нас да си приготвя вече чатнтата за болницата и започва голямото чакане.

Боби