0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #640 -: Юли 06, 2011, 17:45:10 pm »
И аз като Дидон преживях страхотно раждане, за което ще разкажа скоро :D
Аз вече имам кърма и се кърмим с мадмоазел.

Ей за това мечтая и тези две неща да каже всяка бременна след раждането.
Сладко майчинство, Ники!
« Отговор #641 -: Юли 06, 2011, 18:37:55 pm »
Ники, Дидон, добре завърнали се в темата с вашите малки сладури. Радвам се за позитивните емоции около раждането
Гери, добре дошла и лека бременност от тук нататък
Да се похваля днес бях на ФМ, всичко е наред с бебето, всички органи и пръстчета са на място и ще бъде момиченце. Днес цял ден летя от щастие, гледам диска със снимките и клипчетата сигурно за 30-ти път вече :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #642 -: Юли 06, 2011, 18:45:45 pm »
Ники и Дидон, радвам се че е минало добре. Сега чакаме да намерите време да ни разкажете.
Криси, честити розови памперси  и добре дошла в отбора на бъдещите тъщи :-).

Още няма новини от godgift и dessi-kk, така че остават за сега в списъчето.
preggo

Юни
godgift – 28.06.2011 - секцио
Юли
dessi-kk – 01.07.2011 –секцио
mirkas – 26.07.2011 - секцио

Август
IOLII – 07.08.211
Bobbie – 19.08.2011
ivaleta – 24.08.2011
krasi(ahiito) – 27.08.2011
ivanita – 28.08.2011

« Отговор #643 -: Юли 06, 2011, 20:23:01 pm »
Криси, не е ли още рано за прогнози за пол? Аз също бях на ранна ФМ при доц. Томова, тя каза момче, но на този етап са само предположения. Ти при кого беше на ФМ?
Гери, добре дошла. Как така хиперстимулация? Не беше ли ти с двете яйцеклетки?
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #644 -: Юли 06, 2011, 20:38:35 pm »
Къди, аз бях само с 2 яйцеклетки наистина. Но през цялото време почти бях на максимални дози Гонал(375). Предполагам това е оказало влияние :(. А също не знаех, че може да се случи толкова време след като е приключила стимулацията, мислех, че опасността е непосредствено след нея. Това, което ме притеснява е, че след толкова дни на системи течността все така си стои в коремната кухина. Приеха ме и ме изписаха с умерено количество течност и сега се страхувам да не се озова обратно след някой и друг ден..
« Отговор #645 -: Юли 06, 2011, 20:52:00 pm »
Гери, хиперстимулация настъпва и при бременност като следствие от ин витрото. Наистина неприятен момент си преживяла, но ще се оправят нещата сигурна съм. Четох в книгата на д-р Стаменов, че сок от аспержи помага при тежките форми на хиперстимулация, пробвай го и много течности също.
« Отговор #646 -: Юли 06, 2011, 21:56:18 pm »
Къди, бях във Фемина при д-р Врагалева, знам ,че има шанс моята мадама да се окаже момче, но докторката нямаше съмнения, а и за мен няма чак такова значние какъв пол ще бъде, просто ми беше любопитно.Ти в коя седмица прави ФМ?
« Отговор #647 -: Юли 06, 2011, 23:44:08 pm »
Криси, аз бях в същата седмица, бременна със сина ми, когато бях при Врагалева на преглед. Тя ми каза, че вероятно е момиче, но ме предупреди, че е рано да се каже със сигурност, защото на момчетата им пораствали пишките /образно казано/ до към 14 седмица ;) Странно, че при теб е била толкова категорична. В крайна сметка, каквото-такова, важното е да е живо и здраво :)

Сега си спомням една весела история покрай раждането на момиченцето на братовчедка ми. Малката беше може би на месец, когато един ден я разхождахме с количката и някаква възрастна баба- комшийка заговори братовчедка ми.
Бабата: Браво, браво, какво си имаш?
Братовчедка ми: Момиченце...
Бабата: Ееее, нищо, нищо /успокояващо/  :lol:

« Отговор #648 -: Юли 07, 2011, 07:14:55 am »
аз бях 13г.с., когато правих ФМ, но пола е последното нещо, което би трябвало да ни интересува. Както една приятелка каза " толкова го изтрадахме това дете, че нямаме право на претенции"  :D.
« Отговор #649 -: Юли 07, 2011, 09:20:09 am »
Както една приятелка каза " толкова го изтрадахме това дете, че нямаме право на претенции"  :D.
Абсолютно правилно
« Отговор #650 -: Юли 07, 2011, 10:06:04 am »
Здравейте ,мамчета!
Дидон,Ники , много се радвам че всичко е минало толкова леко и приятно .
 :bighug: :bighug: :bighug:Аз да попитам къде е това албумче ,че чета за него но не го виждам .Ако може де ...
Преди два дни отидохме с мъжа ми на Жк да нагледаме децата и Аг-то изрази съмнение за едното бебче че според нея е момче.Все пак каза че е още много рано и не е 100% сигурно.Ееее,няма да ви казвам какво беше изражението на мъжа ми -ухилен до ушите . :D
Да попитам мамите ,които са правили вливане на Имуновенин или Киовиг до коя седмица правихте вливанията .
Аз трябваше да правя Вливане на Имуновенин на 01.07 .Но около седмица преди това на прегледа попитах д-р Персенска има ли нужда (бяха ми излезнали болезнени гнойни пъпки по лицето,деколтето и гърба,след последното вливане-казах и на нея)тя каза че вече не е нужно тъй като бебетата са оформени имат си добре оформени плаценти но пожела да се чуем като ми е готов резултата.Е, резултата ми го съобщиха по тел. НКТ клетките ми били 15%-препоръчват вливане на 50 амп. Имуновенин 2*25.Останах доста изненадана ,защото последния път при 25% вливах пак толкова ,а първия път при 17% вливах 44 амп.2*22,е как сега при 15% пак да вливаме 50 амп.Чух се с доки и тя не можа нищо да каже защо е това разминаване ,каза ако искам за мое успокоение да влея 20-25 амп. .За съжаление "любезната" секретарка не пожела да ме запише за събота или неделя а ме записа за петък 01.07.Доста мислехме с мъжа ми, да отцъствам от работа не мога има колежки в отпуск а и предната седмица бях в болнични заради зацапване, и решихме да не правя вливането и на 30.06 се обадих да си отменя часа.И още една изненада-на 01.07. проверявам аз резултата по и-мейла и какво да видя там пише че НКТ клетките са ми 19%,при все че по телефона поне три пъти ми повториха че са 15%.Незнам какво да си мисля вече.... :ask:
Дано сме взели правилно решение с мъжа ми и затова моля мамчетата които са правили вливания да споделят докога са  ги правили и по преценка на док. ли са ги спрели или чак когато НК клетките влязат в норма .
Извинявам се за дългия пост  :oops:
 :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #651 -: Юли 07, 2011, 10:09:02 am »
аз бях 13г.с., когато правих ФМ, но пола е последното нещо, което би трябвало да ни интересува. Както една приятелка каза " толкова го изтрадахме това дете, че нямаме право на претенции"  :D.
Да, бе, последното нещо - може да нямам претенции, ама любопитството трае ли се  :lol: :lol: :lol: Още в 11-та седмица Сигридов направи първи предположения, в 14-та ми ги потвърди и вече имах насока да мечтая  :wink: в синьо.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #652 -: Юли 07, 2011, 10:32:16 am »

Да, бе, последното нещо - може да нямам претенции, ама любопитството трае ли се  :lol: :lol: :lol:
Хе хе - и аз бях така. Ама не можаха да ми кажат със сигурност до 20та седмица и при двете бременности. Не съм имала претенции, ама определено исках да знам.
А по този повод се сетих - на единият от лекарите ми преди 6 седмици му се роди бебе. Решили, че искали да е изненада какъв ще е пола и разбрали чак при раждането. Не можах да повярвам, че това е лекар, който се занимава само с рискови бременности и цяла бременност не е погледнал към монитора на УЗ, само и само да не види пола. Аз бих си помилила, че той би правил УЗто. Много станно ми се стори, ама така си е решил човека - да му е живо и здраво момченцето. А иначе, според мен дали при раждането или при преглед с УЗ, все си е изненада първият път като го научиш.

malkave6tiza, мъжът ти щеше да е ухилен при всяко положение. Моят също се надяваше на момче, а аз исках момиче. Обаче като си тръгнахме от прегледа,когато казаха, че ще е момиче, беше супер на кеф и каза, че това били най-хубавите женски крака, които бил виждал :-). Втория път пак така - беше си много доволен, че и второ момиченце. Май му хареса да е женски татко.
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 10:39:50 am от Bobbie »

« Отговор #653 -: Юли 07, 2011, 10:47:11 am »
Еее, за любопитството е така броя дните до 15-ти, когато ще бъда на преглед и тогава ще можем да видим пола.  :D
*
« Отговор #654 -: Юли 07, 2011, 10:52:21 am »
Гергана, добре дошла! :D Много, много се радвам за появата ти в 'бременната тема' и ти пожелавам лека и безпроблемна, без никакви премеждия повече, бременност до термин!  yahoo_17

Еееех.. колко хубаво чувство и задоволство има в постовете ви, Ники и Дидон! Да са ви живи и здрави дечицата!
Дай Боже всекиму леко раждане  :)

Лек и изпълнен с положителни емоции ден за всички  :P
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 11:00:58 am от Rejna »
............................Тайната на нашата вечеря............................
*
« Отговор #655 -: Юли 07, 2011, 13:34:30 pm »
При ранна бременност пола се определя, не като се гледат половите органи, а по един ъгъл на бедрената кост, който е различени при двата пола.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #656 -: Юли 07, 2011, 15:11:41 pm »
При ранна бременност пола се определя, не като се гледат половите органи, а по един ъгъл на бедрената кост, който е различени при двата пола.

Точно така.
*
« Отговор #657 -: Юли 07, 2011, 15:27:38 pm »
Ееех, какви хубави чуденки са тези за пола! И мен ме гонеше чисто неутолимо любопитство - и после мерак за някоя и друга малка дрешка, и сладките мъки с измислянето на името - друго си е като знаеш за кого е, някак си визуализираш по-лесно :-) При нас от 3-ия месец се знаеше и оттогаз още почнахме с лелята и чичото да си представяме белите, които двамата братовчеди с 10 месечна разлика ще въртят при баба и дядо на голямата къща :-) А сега към тази дълго мечтана визия се добавя и новата ни немска овчарка, на възраст точно колкото Кай... На баба и дядо вече свят им се вие според мен, но още внуци искат :-)
Много усмивки на всички бъдещи мами!
*
« Отговор #658 -: Юли 07, 2011, 15:58:39 pm »
 :lol: :lol: :lol: Ех това любопитството е голяма работа. Ние също нямахме търпение да разберем пола. Малко преди 20 г.с. докторката от ЖК ми каза че според ней е момиче, ама не била много сигурна. След това на ФМ доктора каза момиче. Моя много искаше момче и дори кръсти корема ми Роналдиньо :lol: :lol: :lol:. Е като му казаха момиче усмивката му беше до ушите. А за мен няма да ви казвам до къде ми беше усмивката. Но наистина няма значение какъв е пола, важното е да са живи и здрави децата.
На тези на финалната права леко раждане. На другите леки бременни месеци.

*
« Отговор #659 -: Юли 07, 2011, 16:55:17 pm »
Да, бе, последното нещо - може да нямам претенции, ама любопитството трае ли се  :lol: :lol: :lol: Още в 11-та седмица Сигридов направи първи предположения, в 14-та ми ги потвърди и вече имах насока да мечтая  :wink: в синьо.

При нас беше абсолютно същото, като при Камбозолка.Имахме си категоричен прав ъгъл между костиците,от които после се образуват половите органи. 90 градуса на 180 не стават  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: