0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #580 -: Юни 29, 2011, 22:40:07 pm »
Ех, момичета, това за градския транспорт ми е болна тема...Тук е същото положение, който ме видеше бременна се обръщаше на другата страна все едно, че не забелязва  :? През цялата ми бременност само веднъж една жена на средна възраст ми предложи мястото си. Аз пък така се притесних, че й отказах  :oops: А бях някъде 4ти месец и коремът ми не си личеше много...Една вечер пък, след като едвам се натъпках в метрото, взе да ми прилошава и да не ми достига въздух. Застанах по средата и...срам не срам на висок глас обявих,че  съм бременна и моля за място...Е, един мъж стана мигновенно, а другите си забиха носовете в книгите и вестниците  8O Добре че се престраших да си поискам място, че щях да припадна сигурно...Е, заради тоя транспорт да ви кажа си докарах и контракции в 6 ти месец и съответно излязох в болнични.
« Последна редакция: Юни 29, 2011, 22:45:44 pm от loriane »
*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #581 -: Юни 29, 2011, 23:21:06 pm »
Ооо, ма много сте мили. Аз вдигнах една лелка, защото се тръшна на място, към което аз се бях запътила. Също така много възрастна жена се беше хванала за седалката до мен - аз седях на тази за майки с деца, отсрещната е за болни и стари хора - срещу мен млада девойка. Седи и ме гледа втренчено. И аз казах на висок глас на бабата - Бих Ви отстъпила място, но съм бременна. Разгеле, мадамката се сети да стане. Но съм си седяла и права много пъти. 

И с колата не е цвете, и с таксииджиите ядове, изобщо в тоя град не знам с какво да се придвижва човек.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #582 -: Юни 30, 2011, 06:03:07 am »
Заи, ти си 18 седмици още - не си чак толкова бременна :-). Тук пък въобще не е част от културата да правят място на бременни и аз въобще и не очаквам. Чакам си по опашки и на никой до сега не му е минало през акъла да ме пусне да мина отпред. Хаваща ме яд, но какво да направя. Добре че поне с градски транспорт рядко пътувам, а и то има места обикновено.

Б.


  
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #583 -: Юни 30, 2011, 10:21:01 am »
Ех на мен пък винаги ми дават път , не ми личи толкова корема а предполагам е заради Емо понеже винаги сме заедно навсякъде.  На градски транспорт не се возя, но бих си търсила правата без да се притеснявам. :wink:

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #584 -: Юни 30, 2011, 10:31:02 am »
Боби, ти си някъде в Щатите, нали?
Е, аз ги разбирам горките Хамериканци - от страх да не попаднат на някоя феминистка и да бъдат овикани и врата не смеят да отворят, какво остава място да отстъпят  :lol: В тяхна защита мога да кажа, че като дойдат в "цивилизована" държава кат България, се поправят  :jump12:
Това, което аз лично понасям по-трудно и от непукизма н градския транспорт, обаче, е пушенето... :( Че никой не се сеща да спре, ако седна наблизо (поради липса на алтернатива естествено, не за да притеснявам горките пушачи!) - добре, но съм преживявала абсурди като жена да се насади до мен на пейка и да запали цигара  8O. Преди няколко дни пък един тип се приближи до масата ни с цигара в ръка (обядвахме и нямаше много места наистина) и пита свободно ли е. Като му казах да заповяда, но ще го помоля да не пуши, само дето не изпсува - но му беше изписано на лицето... :x
Не знам ще доживея ли някога тази пълна забрана на пушенето (на очовечаване явно не може да се разчита)... :?
*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #585 -: Юни 30, 2011, 11:50:43 am »
Заи, ти си 18 седмици още - не си чак толкова бременна :-).
Боби, не знам какви са ти спомените от БГ градски транспорт, но колкото и далечни да са, не се е променил към добро.
В този ред на мисли, съм напълно достатъчно бременна, за да не искам да ме блъскат и притискат 5-6 души по-едри от мен и да не мога да дишам, защото стъклата на превозното средство не се отварят.
Моя колежка, явно не достатъчно бременна, за да й направят място, припадна в трамвая.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #586 -: Юни 30, 2011, 11:52:07 am »
Привет и от мен!  :)
 Не съм писала отдавна, но ви чета .
Аз 10 дни бях в болнични ,заради зацапването ,което имах .Е то беше за един ден ,а после премина в жълтеникаво.Същия ден отидох да ме види док. по местоживеене -нямах хематом и бебчетата бяха добре .В събота бях на преглед в клиниката и казах на д-р Персенска ,каза ми че е нормално и да не се притеснявам щом не е кървене,питахме с мъжа ми дали мога да работя и тя каза че даже е по-добре за мен -да се разсейвам ,а не да си стоя в къщи и да се депресирам.Следващият ми преглед вече ще е при д-р Сигридов на 16.07. -много далеч ми се вижда.
Добре съм нямам оплаквания поне за сега- е единственото ми оплакване е че ме мъчат страшни киселини ,каквото и да ям .Особенно от млечни продукти -най-вече от сирене,кашкавал,кис.мляко,плодово мляко и всички храни в които има млечен продукт .Моля ви споделете как се борите с киселините -на някакъв по специален режим на хранене ли трябва да мина -незнам.
Гледам утре три мамчета ще се срещнат със  своите бебчета.Пожелавам ви леко раждане и незабравима първа среща.  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #587 -: Юни 30, 2011, 12:16:23 pm »
Боби, не знам от колко години си в Щатите, но надявам се си спомняш как ни учеха( и родители, и учители), че на бременна жена, жена с малко дете и възрастни хора се става в градския транспорт и се дава предимство. И мисля, че така е редно. Жалко, че това се забрави ( по-скоро май така им изнася на хората).

Малка вещица, бързо ще мине времето до 16 юли  :) Спомням си и аз нетърпението и очакването за първия преглед при д-р Сигридов.
На мен вчера ми беше последният преглед при него( в случая беше д-р Михова) и ме обхвана едно странно чувство... Няма да крия, че пуснах няколко сълзички  :oops: Невероятни хора са всички в клиниката.

Ники, Дидон, Деси, успех момичета! Леко раждане и незабравима първа среща с бебчовците  :D
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #588 -: Юни 30, 2011, 13:57:27 pm »
Достатъчно ми личи коремчето, та 50 годишната жена през 3 седалки да ме извика да седна, а 30 годишната не може да забележи  :wink: , въпреки че съм застанала точно над нея, но това е положението, първата седмица се изумявах и даже се ядосвах, но вече не ми прави впечатление.

Да ви кажа, от една седмица всеки ден ме боли главата отзад, на тила, особено като стана рязко.Мислех си първите дни да не би от недоспиването ( спя до 4, към 5 заспивам пак, и в 6 съм вече кукуряк ), кръвното ми е нормално 120/80, въпреки че за мен нормалното е 110/70.
Да не би да е от времето нещо?Какво мога да пия, ако е много силно главоболието?
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #589 -: Юни 30, 2011, 14:25:45 pm »
Rum_sis това с главоболието е сериозна работа, още повече, че те боли тила отзад което по принцип е признак за високо кръвно налягане. Най-добре се консултирай с лекар. Моето кръвно преди бременността беше 110/70, а когато бях в 3-ти месец се оказа 130/90 и оттогава си пия Допегит, предписан ми от лекаря от ЖК.

За Деси, Дидон и Ники стискам палци утре всичко да мине успешно!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #590 -: Юни 30, 2011, 15:19:38 pm »
Стиснати палци и от мен за утрешния зачатски бейби бум!
Сигурна съм , че всичко ще мине леко и  безпрроблемно!

"Завиждам" малко на Дидон ,че устиска  до термин :oops:

Аз имам да разказвам доста за раждането и първите емоции , които бяха много положителни и еуфорични.
Възстановяванеето от самата оперция при мен стана много бързо и вече не я усещам и я забравих . Но се натрупват  много други проблеми .
Сега еуфорията отстъпи място на умора , безсъние и безапетитие ...Нямам никакво желание и сили да се  храня  .
Ще пиша повече  после , че както виждате настроението ми е  нещо скапано и потиснато  и да не развалям хубавия дух на темичката.


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #591 -: Юни 30, 2011, 15:40:18 pm »
Хайде, хайде спокойно. Заи това за малко бременната  беше майтап, макар че наистина не смятам, че в тези седмици съм имала нужда от нещо по-сепциално. За себе си говоря, ти как се чувстваш не мога да кажа, аз с Ивана си косях тревата и правих ремонти до края. Сега обаче ми е съвсем по-наложително, защото ми се подуват краката и наистина имам нужда, ама като няма - няма и това си е.  А иначе,Мецани да спомням си. Аз също мисля, че е редно да се прави място, не съм казала нищо срещу това. 

Боби


  
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #592 -: Юни 30, 2011, 16:21:20 pm »
Момичета, това ни е манталитета просто. Аз седмица преди да родя чаках опашка от 10 човека за сладолед, а в края на 4тия опашка от около 30-40 за винетка (февруари месец). Накрая седнах на входа на стълбите (защото чакахме навън на тротоара) и един човек зад мен ме попита аз на тази опашка ли чакам. Викам не, чудя се какво да правя и си запълвам времето  :? А който ме е виждал, знае че въобще не бях "малко" бременна. Така че или свиквайте, или си търсете вашето сами.
*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #593 -: Юни 30, 2011, 16:40:23 pm »
Боби, живеем в различни страни, а разликата между България и всяка страна, където например съществуват такива неща като тротоари, улици без кал и дупки и градинки, е сериозна. Само стигането до работа сутрин, независимо в какъв транспорт е, ме натоварва достатъчно. В трамвая имам нужда да седна, защото не искам и не трябва да ме блъскат, не защото не мога да изтрая да седя права, независимо колко съм бременна.

 

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #594 -: Юли 01, 2011, 01:33:46 am »
Хммм, не знаех, че има бременни и не чак толкова бременни :lol: Явно по нашите ширини нЕма такова животно :lol:

Момичета, давайте по-внимателно с шегичките, че бременната жена е по-емоционална и  не винаги би се зарадвала на шега на неин гръб :wink: Особено във връзка с бременността. Не мисля, че ранната бременност трябва толкова да се подценява и да се смята, че едва ли не - то още нищо няма, може и прави да си висим по автобусите. Всеки знае, че първите седмици са едни от най-рисковите. Не е много хубаво да те блъскат и мачкат из транспорта, не е въпроса до стоене прав.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #595 -: Юли 01, 2011, 03:14:32 am »
Ох, мили момичета.. съчувствам ви напълно с този градски транспорт!! Като, че ли по времето, когато бях ученичка ( мноооого отдавна) имаше малко повече уважение към възрастни, бременни и майки с деца..
Аз предполагам, че до края на бременността си няма да се налага да се возя към/и от работа (засега съм на 5 мин пеша от там)
Ние бяхме на поредния преглед вчера.. Видяхме бебоците на коремен ехограф ( заради поредното ми кървене в Понеделник вечерта пробвахме с коремния първо, доки не искаше да ползва вагиналния, в случай, че се вижда с коремен)
Имам въпрос относно меренето на бебоците в толкова ранни седмици - с коремен ехограф... Възможно ли е да не е точно измерването?? Изкара ме на 9г седмици и 1 ден, а ние днес станахме на 10г.с.. Лекарката каза, че е възможно ( аз не изтраях и си питах) Чудех се дали вие имате такива наблюдения...
Деси, Дидон и Ники успех момичета, вълнувам се за вас :)

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #596 -: Юли 01, 2011, 07:03:27 am »
Какво мога да пия, ако е много силно главоболието?
След като ти е нормално кръвното, вероятно е от бременноста или недоспиването. Случва се на много жени по време на бременност. Можеш да пиеш парацетамол - това е едно от одобрените от почти всички лекари лекарства. Аз лично дори и лекар да ми каже, че е ок да пия друго, не бих рискувала с нещо по-силно.

Хей момичета, днес чакаме 3 бебета!!!  Баси, много се радвам и нямам търпение да прочета новините.

Да ви се оплача, краката ми вече не виждам на къде може да се подуват. Въобще не спадат напълно, дори и след като съм лежала цяла нощ, сутрин пак са подути. Имам едни чехли баш като джапанки, с които щъкам навсякъде. Реално в работата би трябвало да съм със затворени обувки, но аз нямам такива, в които да мога да си вкарам краката. А работя с неща,които ако си ги полея няма да е много добре.  Не можах да намеря и други летни чехли, които да си купя, че да имам с какво да ходя. Днес имах презентация, която се очкаваше да е около един час,ама стана час и половина и добре, че е шефа ми, който още в самото начало обяви, че имам проблеми с кръста и смята, че не трябва да стоя правя. Много му бях благодарна, защото не знам как шях да изкарам на крак толкова време.  Офф, само се упокоявам, че ако всичко върви както по-често се случва, това бебче ще се роди поне 2 седмици по-рано ( Ивана така се роди) т.е. остават ми 5 седмици. Накрая май просто ще си остана у дома без да питам никого и ще отида в болницата боса :-), носейки си обувки за изписване. От друга стана хич не бързам да раждам ( не че някой ме пита) , защото си имам много недовършена работа, а и ме е страх как ще е с две мъничета на различна възраст. Май започна да ме гони предродилната треска и започвам да се паникьосвам малко по малко. Пък и бебето все го мисля да му няма нещо, че с тази двуцевна пъпна връв, човек не знае какво още може да има. Хайде приключвам, че много отрицателна стана втората част от това съобщение.
« Последна редакция: Юли 01, 2011, 08:48:19 am от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #597 -: Юли 01, 2011, 08:24:16 am »
А, Боби, не така! Тук всички очакват от теб съвети и успокоение, а ти гледай за себе си какви ги мислиш :) Всичко ще бъде наред! А и работата ти няма да избяга. Все ще се намери начин да се свърши. Въпрос на организация. А моите впечатления от теб са, че определено не ти липсва такава. Както се вижда, аз съм в доста ранни седмици, но и аз все планирам ли, планирам... Защо ли, да се чуди човек!
На всички, които ще раждат днес, много късмет и много приятни емоции!
На всички останали - много хубав ден от мен, макар и дъждовен в БГ!
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #598 -: Юли 01, 2011, 10:48:50 am »
Гальонди не се притеснявай за 5-6 дни. Те изчисляват седмиците мерейки бебчо от главичката до таза. :wink: Около 20 г.с. започват да мерят от главата до петите и при мен на последния преглед ги измериха така и се появи разлика от 6-7 дни в сравнение с предното измерване, тоест все едно бебетата са изостанали с толкова дни, но докторката ме успокои че били големи точно колкото се очаквало от тях, така че не го мисля излишно.  :bighug:

Чакам и аз днес бейби бума :D И желая леко раждане и неповторима среща на всички мами очакващи бебоците си днес.
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #599 -: Юли 01, 2011, 11:02:17 am »
Не е вярно, че мерят от главата до петите, бебето е сгънато и няма как да се измери. Мерят дължина на бедро, диаметър на глава и корем. От там по таблици се смята кг и седмиците.