Най-много най-накрая, когато бебето расте главоломно. Според мойта дебела книга, до половин кило на седмица.
Най-важно е да се храниш умерено и пълноценно. (Не че се нареждам да давам светъл пример...Аз за 21 седмици съм качила около 4 кила - помогнаха ми два месеца непрестанно гадене.)
Има два варианта за залитане: човек да се тъпче с щяло и нещяло (особено захар, тестенко, пърженко) или да прекалява откъм количеството на иначе полезна и здравословна храна.
Аз последните 2 месеца не качих почти нищо...Корема ми беше огромен и ми ставаше лошо ( повръщаше ми се ) от една ябълка. За сметка на това си качвах здраво от самото начало, в 3ти месец беше очевадно че съм бременна.
През цялата ми бременност се хранех много здравословно, не съм яла бяло брашно ( хляб, баници, пици и всякакви производни ), сладко не обичам, пържено също не съм яла...и въпреки това за по-малко от година качих 33 кг. Отидох да раждам 85 кг.
При мен явно хормоните си казаха думата, друго обяснение нямам...Но пък за 6 м свалих 30 кг. Сега въпреки че съм 55 кг ми стават всички дрехи от преди и затова не си давам никакъв зор да ги сваля. Не съм спортувала поради липса на време и възможност и диети не съм пазила, тъй като не умея.
Та...това с килограмите е много индивидуално. Също много зависи от годините и хормоните, храната въобще не е основното перо. Предполагам, понеже съм млада успях да се възстановя така добре. Корема ми си е същият като преди.
Та, не се вталявайте чак толкова много в килограмите. Свалят се...а като проходи детето става чудо на чудесата