0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #420 -: Юни 22, 2011, 16:54:43 pm »
 Да,да, аз за това питам дали чайчето за кърмачки помага за коликите,че така ми бяха казали, но явно е индивидуално.
« Отговор #421 -: Юни 22, 2011, 16:54:59 pm »
А знаете ли случайно как е малкото име на д-р Сигридов?
« Отговор #423 -: Юни 22, 2011, 16:57:56 pm »
IOLII, аз за изписването съм взела едно памучно комплектче рокля-туничка с къси ръкави и къси панталонки, смятам да й сложа едни чорапки и тънка шапчица по-скоро като аксесоар отколкото да й топли и това е. И смятам, че с една пелена завита като излезем навън ще е достатъчно. Естествено ще имам план Б - нещо с по-дълги ръкави и крачоли, но не вярвам в тези жеги да допра до него.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #424 -: Юни 22, 2011, 18:33:22 pm »
IOLII, аз за изписването съм взела едно памучно комплектче рокля-туничка с къси ръкави и къси панталонки, смятам да й сложа едни чорапки и тънка шапчица по-скоро като аксесоар отколкото да й топли и това е. И смятам, че с една пелена завита като излезем навън ще е достатъчно. Естествено ще имам план Б - нещо с по-дълги ръкави и крачоли, но не вярвам в тези жеги да допра до него.
А за по-лесно вместо два чифта дрехи да мъкнеш, хвърли едно одеалце в колата. Ако настане някакъв студ ( което не вярвам) винаги можеш да я увиеш.

Като подхванахте темата кой какво ще носи, аз да ви кажа честно миналият път замъкнах с мен толкова неща в болницта, че все едно се пренасям там и почти нищо не позлвах.Дори и мп3 плеър с колонки мъкнах. Този път съм казала, че нашите дрехи за изписване ще приготвя и оставя в къщи на мъжа ми да ги донесе, а в болницата още не съм сигурна дали ще нося каквото и да е освен и лаптопа. Те тук дават фланелки и памперси за бебето и нощници и превръзки за майките, а аз не мога да се сетя нещо друго да ми е трябвало.

« Отговор #425 -: Юни 22, 2011, 18:52:27 pm »

Като подхванахте темата кой какво ще носи, аз да ви кажа честно миналият път замъкнах с мен толкова неща в болницта, че все едно се пренасям там и почти нищо не позлвах.Дори и мп3 плеър с колонки мъкнах. Този път съм казала, че нашите дрехи за изписване ще приготвя и оставя в къщи на мъжа ми да ги донесе, а в болницата още не съм сигурна дали ще нося каквото и да е освен и лаптопа. Те тук дават фланелки и памперси за бебето и нощници и превръзки за майките, а аз не мога да се сетя нещо друго да ми е трябвало.

По този повод, като си стягах багажа за болницата, почнах да чета в нета разни списъци за това какво трябва. Това да се носи МП3 плеър и нещо за четене го видях на доста места. За всеки случай си бях пъхнала в сака една книжка, но познайте дали я отворих  :D При положение, че всяка свободна минута се опитвах да поспя, изобщо не ми беше до четене  :D Също така си бях взела и един панталон, размер от преди да забременея  :lol: Да си призная, дори не помислих да го пробвам, карах си с дрехите за бременни доста след раждането  :oops:
*
« Отговор #426 -: Юни 22, 2011, 19:18:15 pm »
Гале, радвам се да те видя в темата време беше да се запишеш. Наистина времето до 12г.с. минава ужасно бавно, поне при мен беше така.
Аз направих серия прегледи първо се записах на ЖК, после бях при д-р Михова, а вчера при доц. Томова за ранна ФМ. Знам, че повечето, които се следят в Малинов при д-р Сигридов и д-р Михова не търсят второ мнение, но аз реших да го направя. Горещо препоръчвам доц. Томова, невероятна жена, много приятен преглед.
Снощи изтеглих от сайта на МД резултатите от БХС и леко съм притеснена - възрастов риск от Даун 1:180, дали има риск наистина или се дължи на годините ми 38?!
Мира не ми дава тази мисъл, днес ще скокна до д-р Михова за коментар.
КЪДИ, при мен резултатите при тази ранна ФМ бяха 1:8 и то само от измерване на нохилярна гънка в съчетание с моята възраст (36г.). Моят гинеколог реши да не правим изследвания и на кръвта, за да не губим време и направо ме изпрати за второ мнение в болницата при специалисти. И там ми подтвърдиха същата диагноза, и ни препоръчаха хориоцотна биопсия. Хромозомният анализ показа, че всичко е в норми. Но твоите стойности са в много по-добри и се посъветвай с лекаря си дали е необходимо да правите амниоцентеза, но ако не се чувстваш спокойна си я направи непременно, за да се чувстваш ти добре, от личен опит го зная какъв тормоз е.
Добре дошла на Гальонди и никакво напускане този път на нашите редици. На мамите, които са на финала приятни срещи с малките ви слънчица.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #427 -: Юни 22, 2011, 19:25:47 pm »
Също така си бях взела и един панталон, размер от преди да забременея  :lol: Да си призная, дори не помислих да го пробвам, карах си с дрехите за бременни доста след раждането  :oops:
Аз затова се чудя дори вместо да оставям на мъжа ми,дали да не си си облека дрехите за изписване, когато отивам да ме приемат. Колко ще съм ги носила - половин час в колата, докато стигна до болницата и още колкото им отнеме да ме приемат.  Там ще се преоблека в нощница и като ме изпишат ще си ги сложа обратно и няма да имам багаж.

« Отговор #428 -: Юни 22, 2011, 19:32:04 pm »
Боби, честита ти малка рожденичка! Да е жива и здрава. :D И се радвам за отмененото секцио - както искаш, така да родиш.

Днес бях на подробен анатомичен преглед в 20-та седмица. Чакаме момченце. Язък за хубавото момичешко име, дето бяхме избрали, сега ще се озорим с момчешкото.

Цигу, честито ти мъжле :-) Ние сме девойки :-)
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #429 -: Юни 22, 2011, 19:50:26 pm »
Ние сме девойки :-)
Честити розови гащички.   

*
« Отговор #430 -: Юни 22, 2011, 22:33:28 pm »
гальонди, добре дошла,
желание, честита ти девойка (девойки??)

че реването е нормално, съвсем нормално е, нас ни предупредиха за около третия ден от раждането, аз обаче деня след раждането си поплаках, не знам дали щото бях изтормозена или от хормоните, но то всички тези емоции трябва да излязат отнякъде, така че плачете си на воля :).

боби, аз си тръгнах с дрехите, с които бях отишла, бях оставила вкъщи на една закачалка дрехите да ми ги донесе мъжът ми, но толкова ми беше все тая, че хич даже не съм се и сетила да му кажа да ми ги донесе, пък и той така се беше ушашкал.

аз ползвах бельото, което си бях взела за превръзките, имайте предвид, че е много възможно да ви се наложи повече от един път да сменяте бельо и си вземете нещо много меко и приятно и голямо,
тоалетните ми принадлежности, беше ми много приятно да се изкъпя с тузарския си шампуан (бях си взела от мострените им разфасовки), мп3 е хубава идея, но трудно изпълнима според мен. и за бебето бях взела дрешки, защото тук не дават, а и памперси.

а между другото по повод чайове и тн за кърмачки, доста време ми  трябваше да се ориентирам в дебата - има ли значение какво яде/пие майката за бебето. днес имах еврика-момент, няма значение, защото нещата, които отиват в кърмата отиват в нея от кръвта, а не от храносмилателната система на майката. така че газирано, бобени и тн "забранени" храни - не им се хващайте на тези неща, яжте си спокойно и се наслаждавайте на бебетата си. моето вирее на кърма и то добре при положение, че аз основно ям бисквити с шоколад, пък си наддава и си е добре девойката.

*
« Отговор #431 -: Юни 22, 2011, 22:45:17 pm »
 Гальонди, добре дошла и от мен.Много се радвам, да те видя тук...!
 Аз за изписването ще съм си с някой панталон от бременските.Още повече, че не знам какво става, но последните две седмици съм качила 3 кг, а го карам почти само на плодове и салати. Солено не ям...но най-вероятно си е задържане на вода.
 единствено ми е трудно да реша колко широка блузка да взема за отгоре. До сега си карам с такива, които ги опъвам по коремчето, но то сега е много сладко,, ноооо после няма да е така  8O
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #432 -: Юни 23, 2011, 00:01:55 am »
боби, аз си тръгнах с дрехите, с които бях отишла, бях оставила вкъщи на една закачалка дрехите да ми ги донесе мъжът ми, но толкова ми беше все тая, че хич даже не съм се и сетила да му кажа да ми ги донесе, пък и той така се беше ушашкал.
То и аз така направих от мързел ( въпреки че имах други дрехи), ама ми се иска този път да са по-хубави за снимките :-), че предишните не ги харесвам много много. Макар че те снимките не са лоши заради дрехите, а защото не можех да си отворя очите, толкова бях скапана.
мп3 плеъра не съм го и погледнала.
Не мога да повярвам, че в Англия не дават памперси за бебето. 
А ти госпожа, няма ли най-после да я смениш тази лентичка с друга?

Цитат
днес имах еврика-момент, няма значение, защото нещата, които отиват в кърмата отиват в нея от кръвта, а не от храносмилателната система на майката.
A къде мислиш то отиват нещата от храносмилатената система, за да се разпратят из целият организъм? Как като пиеш антибиотик ти отива например в зъбите? Газираното е въглероден двуокис - газ. Той на нищо не пречи на никого, но примерно ако детето има алергия към млечен протеин ( което е много рядко) майката трябва да спре да се храни с млечни продукти, защото отива в кърмата.

Боби
« Последна редакция: Юни 23, 2011, 00:12:04 am от Bobbie »

« Отговор #433 -: Юни 23, 2011, 00:20:32 am »
И аз така, отидох да раждам с единствения панталон, в който влизах все още. И с него си излязох от болницата  :) Момичета подгответе си също и по-широки блузи. Аз  ползвах пак бременните, защото коремът ми беше като в 8-ми месец след раждането. Само че по-отпуснат  :lol: Това много ме притесни  :) защото  очаквах едва ли не с плосък корем да си изляза от болницата. Истината е, че на матката и трябва поне месец, за да се смали...

А това с реването на 3-тия ден си е напълно нормално. И мен ме изби на рев, точно като се прибрахме от родилното. Това си е от хормоните и за щастие отминава бързо.
« Отговор #434 -: Юни 23, 2011, 07:52:12 am »

КЪДИ, при мен резултатите при тази ранна ФМ бяха 1:8 и то само от измерване на нохилярна гънка в съчетание с моята възраст (36г.). Моят гинеколог реши да не правим изследвания и на кръвта, за да не губим време и направо ме изпрати за второ мнение в болницата при специалисти. И там ми подтвърдиха същата диагноза, и ни препоръчаха хориоцотна биопсия. Хромозомният анализ показа, че всичко е в норми. Но твоите стойности са в много по-добри и се посъветвай с лекаря си дали е необходимо да правите амниоцентеза, но ако не се чувстваш спокойна си я направи непременно, за да се чувстваш ти добре, от личен опит го зная какъв тормоз е.
Добре дошла на Гальонди и никакво напускане този път на нашите редици. На мамите, които са на финала приятни срещи с малките ви слънчица.
[/quote]

Оо, същият ден направих консултация с проф. Кременски завеждащ катедра генетика и с д-р Сигиридов, двете мнения съвпаднаха напълно - няма основание за притеснение, резултатите са ок, възрастовият показател е статистически и не се основава на предварително направената ФМ. Всяка година този показател се променя, след две години риска ще бъде още по-висок погледнато само от страна възраст.
« Отговор #435 -: Юни 23, 2011, 08:48:46 am »
Малеее 8O,като гледам колко е голям списъка и колко мами вече са на финала  :D,успех и найбезпроблемно раждане ви пожелавам   :wink:

гледам, че сте подхванали темата за подути крака....и аз бях така в последните седмици и нищо не ми ставаше, а съм с много тънък глезен който се превърна в стълб направо и само джапанки с няколко номера по големи ми ставаха :D, иначе след около 5-6 дена след раждането си върнаха старата форма  :wink:
за след родилна депресия и мен не ме подминала, като се върнахме в къщи и направо ми идваше да убия някой, и рев имаше и какво ли не  :lol:
но добре че не ме държа дълго...за около 2 седмици само  :lol:

иначе след раждането браво който излиза с плосък корем, аз не съм от тези....в момента още ме бъркат с бременна и всеки като почне.....аууууу, колко си напълняла....все едно докато бременна не бях, а сега изведнъж напълнях :lol:
хем им обяснявам, че на фона на големия корем просто изглеждах слаба, а сега като го няма и ми цъфнаха всичките лепнали тортички, сладоледи, банички и тем подобни  :lol:

най ме дразнят ръцете.....преди не съм забелязала, ама сега като борец съм  :lol:

така че се пригответе след раждането, че гледката няма да бъде най прекрасна, ама важно децата ни да са живи и здрави, всичко друго все ще се прибере, надявам се де :lol:
« Последна редакция: Юни 23, 2011, 08:50:47 am от marigri »
*
« Отговор #436 -: Юни 23, 2011, 09:05:32 am »
Здравейте момичета много интересни теми сте подхванали, но за съжаление още не мога качествено да се намеся в тях  :D
Имам едно питане особено към майките гледали бебе в студени месеци на климатик (както ще сме ние през декември дай Боже всичко да мине ок до тогава)имахте ли вариянт за спиране на тока в смисъл с какво ще топлите стаята на бебо, ако това се случи за повече от час  :( Ще ви кажа защо питам за зла или за добра участ живеем със свекър ми и свекърва ми и снощи имахме спор редно ли е или не е да се слага газова печка с бутилка в стаята на бебето, за да поддържа топлото все си мисля,че не и е мястото на тази печка там.  :? Много се ядосах снощи, защото те почти бяха взели това решение без да ме питат, а все пак аз съм майката има си и баща, които да решаваме, а не те  :x още съм бясна честно  :x
Извинявайте да дългия пост!  :oops: Хубав ден ви желая  :D

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #437 -: Юни 23, 2011, 09:52:09 am »
снощи имахме спор редно ли е или не е да се слага газова печка с бутилка в стаята на бебето, за да поддържа топлото все си мисля,че не и е мястото на тази печка там.  :?
Аз мисля като теб, че ако има ток не ти трябва, но ти нали все пак питаше, ако спрял тока. Ми ако спре тока това не е ли единственото, която не е на ток? Имаш ли някаква причина да мислиш, че ще спира тока? Защото все пак това може винаги да стане, но не взеки се запасява с цяла печка. Ако спре тока за толкова дълго, че да стане студ, мъжът ти и свекъра могат да донесат печката и тогава. Предполагам няма да е толкова далече, че да отнеме повече от 5-10 минутки.

Боби

preggo

Юни
fifonqk-27.06.2011 –секцио
godgift – 28.06.2011 - секцио
бина – 29.06.2011 –секцио

Юли
Виктория – 01.07.2011 –секцио
didon – 01.07.2011 - секцио
dessi-kk – 01.07.2011 –секцио
didka_ - 18.07.2011

Август
IOLII – 07.08.211
Bobbie – 19.08.2011
ivaleta – 24.08.2011
krasi(ahiito) – 27.08.2011
ivanita – 28.08.2011

« Последна редакция: Юни 23, 2011, 09:59:54 am от Bobbie »

*
« Отговор #438 -: Юни 23, 2011, 10:11:30 am »
Смятам че няма нужда от паника и смут, но за съжаление се прави по този начин първо да се скараме качествено и после да се мисли  :x
Нямам притеснения, че ще го спират попринцип,но то винаги може да стане авария зимно време нали ? хммм незнам аз си мисля че е вредно все пак газовите пачки са с открит огън, а той гори кислорода в стаята ... но е и факт че няма алтернатива на тока мислех за нафтова,но трябва да се монитрат кюнци,а и то дали едното или другото... май е едно и също  :( :? незнам затова реших да питам ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем (то това не е точната дума) по скоро дилема  :?
Има в близост хипермаркети от които винаги може да се купи,но са припрени хора което е изнервящо... ох извинявайте че ви пълня главите а и темата с мойте "домашни любимци" и проблеми  :oops:  :?

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #439 -: Юни 23, 2011, 10:32:10 am »
хммм незнам аз си мисля че е вредно все пак газовите пачки са с открит огън, а той гори кислорода в стаята ... но е и факт че няма алтернатива на тока мислех за нафтова,но трябва да се монитрат кюнци,а и то дали едното или другото... май е едно и също  :( :? незнам затова реших да питам ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем (то това не е точната дума) по скоро дилема  :?
Има в близост хипермаркети от които винаги може да се купи,но са припрени хора което е изнервящо... ох извинявайте че ви пълня главите а и темата с мойте "домашни любимци" и проблеми  :oops:  :?

Ооо, ти била ли си на нафтова печка? Аз като бях малко дете и баба ми и дядо ми имаха такава и в стаята си миришеше на нафта. Според мен от двете по-малката злина е газовата. Но не оставяй открит пламък там - все пак си е риск за пожар. Аз обаче не мисля, че те са с открит пламък тези печки - не знам де, ама ми се струва опасно да ги правят така.
Аз си мислех, че си я имате газовата печка и просто смятате да я преместите там, затова казах, че отнема малко време. При това положение ще ти кажа аз как разсъждавам, пък ти си вземи решение. Първо аз си мсиля, че и авария да стане, няма да е за дълго и винаги можеш да занесеш детето някъде при роднини или приятели, където има ток. Не е удобно, но за една вечер ( ако въобше стане) не е толквоа зле.  Но да речем, че се притесняваш и искаш да има нещо допълнитлено в къщи- ми да си сложат печката при тях и да се топлят те с нея, пък ако стане авария ще се съберете за една вечер при тях и толкова. Така хем на детето няма да гори кислорода, хем ще има резервен вариант.  Кажи им, че ако ти я сложиш при детето няма да я пускаш и пак ще си ползваш тока, пък ако те я сложат може да я пускат и да спестят пари от ток.
Не се извинявай, нали за това сме тук -да се питаме, споделяме и когато трябва оплакваме.

Боби
« Последна редакция: Юни 23, 2011, 10:39:00 am от Bobbie »