0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #400 -: Юни 21, 2011, 16:30:41 pm »
И при мен са по-скоро изблици на гняв и бяс, но пък една приятелка плачеше и с повод и без повод. Ако се задълбочи обаче, което не вярвам да стане потърси компетентно мнение.
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #401 -: Юни 21, 2011, 16:59:35 pm »
:D И аз да се включа в темата за рева, понеже по другите не съм много компетентна още. :D
Да си призная, аз винаги съм била ревлива, изпадала съм в доста тежки /за околните/ ситуации, но откакто съм бременна.... 8O Няма кой да ги спре...
Казват че това е от хормоните, макар че според мъж ми то на мен си ми е вродено  :lol: Но и знам също че наистина депресивните състояния по време на бременност са доста опасни и ако сама се усетиш че изпадаш в паранои или панически атаки е най- добре да се консултира със специалист /пак личен опит  :oops:/

Сега да си кажа и още нещо :
В събота последно ревах.  8) Не знам дали сте гледали "Море от любов", аз принципно не го гледам, ама от скука... та ревах като съдрана заради една възрастна двойка, дето толкова много се обичат...
Мъж ми се стресна като ме видя такава сополива- помислил си че ме боли пак корема.

Галка- добре дошла в темичката, и тук да те поздравя за двете сърчица  :D

Поздрави от нас...и Споко  :wink:
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #402 -: Юни 21, 2011, 17:09:13 pm »
То и аз бих ревнала с глас при вида на Наталия Симеонова........сори за спам-а, но не се въздържах. :D
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #403 -: Юни 21, 2011, 17:20:29 pm »
момичета , какво правите за оттекли крака? моите са направо ужасни  8O. имам чувството че ще ми се пръснат вече. и това е  от няколко дни ( 3 - 4).уж като си почивам ги повдигам на възглавничка, но няма ефект. всички чехли ме стягат вече
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #404 -: Юни 21, 2011, 17:31:03 pm »
Натопи ги в хладка вода, ако има кой да ти направи съвсем лек масаж не е зле и си купи едно евтино кремче с червени лозови листа и конски кестен за краката. Струва 5 лв. и е много приятно, охлажда и намалява отоците. Има го в аптеките, ако изровя линк ще го постна.
всъщност намерих да го онагледя.
Ето това е.
« Последна редакция: Юни 21, 2011, 17:35:23 pm от shanoar »
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #405 -: Юни 21, 2011, 17:34:21 pm »
Не знам дали сте гледали "Море от любов", аз принципно не го гледам, ама от скука... та ревах като съдрана заради една възрастна двойка, дето толкова много се обичат...


Аз много обичам "Море от любов" и събота редовно закусвам гледайки предаването. И аз се просълзих от историята на тази двойка - това е истинска любов.
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #406 -: Юни 21, 2011, 18:02:51 pm »
Не знам хормони или не но отговорите ви ме накараха да се усмихна :) Благодаря момичета - обещавам да се взема в ръце - никакви такива повече :)


Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #407 -: Юни 21, 2011, 18:06:07 pm »
Привет!
До сега не съм се представяла, тъй като изказвам мнение веднъж на високосна година,при все че чета редовно, но май няма да е лошо да покажа малко добри маниери  :D
Терминът ми е съвсем скоро - 20 юли.
И сега по последните две теми. Забелязах, че истериите ми се отдават доста повече от преди (не че не си бях шампион). Примерно снощи ревах почти час, защото се оказа, че са ми сбъркали цвета на кошарката. (При нормални обстоятелства щях само да викам не повече от двайсетина минути, мисля  :D). накрая не можах и да спя и сега като си припомня, пак ми идва да ревна - ненормална работа  :?. Хората верно се стряскат като видят такова нещо, но да се надяваме, че е временно  :)
За краката, и преди имах проблем, но вече е направо нетърпимо. Нищо не помага, освен продължително лежане или движение. Изпусна ли ги да се подуят, оправия има чак на следващия ден... Мажа с някакви кремове на Мама Дона от няколко дни, но ефект не съм забелязала да има видим. Мисля, че и пиенето на течности помага, но пак трябва постоянство.
Успех на всички!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #408 -: Юни 21, 2011, 18:50:59 pm »
момичета , какво правите за оттекли крака? моите са направо ужасни  8O. имам чувството че ще ми се пръснат вече. и това е  от няколко дни ( 3 - 4).уж като си почивам ги повдигам на възглавничка, но няма ефект. всички чехли ме стягат вече

Ох и аз имам същият проблем и направо не знам още един месец какво ще обувам. Имам самое дни чехли и едни като джапанки, които ми стават и с тях джаскам навсякъде, въпреки че в работата ми е забранено да съм с боси крака.
 На мен по принцип крака ми долу е слаб, а сега е като на слон, не е истина. Миналата бременност ми спадаха като ги вдигнех за половин час, а сега никога не са напълно спаднали и имам чувството, че ще ми стане нещо на тъканите там. Казах на доктора и той каза да ги вдигам ( все едно не го правя) и друго не е предложил. Аз четох,че ако не пиеш достатъчно вода, организмът ти задържа повече, така че пиенето на повече вода всъщност помагало.

Хубавото е, че до 4-5 дена след раждането няма и помен от това надуване. Аз след като родих толкова течности отделих, че се чудех къде съм ги събирала :-).

Б.


  
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #409 -: Юни 21, 2011, 19:28:40 pm »
Да се включа и аз.
За настроенията-първия триместър имах такива ревливи състояния,ама от нищото,просто се събуждам сутринта и ми се реве.На всичкото отгоре имаше моменти,когато ме обвземаха едни мисли дали наистина искам това бебе :oops: После четох в една книга,че в началото били напълно нормални такива мисли.Изблиците на рев обаче,от скоро пак ме започнаха.Не че рева,въздържам се,но имам огромно желание да се разрева като малко дете.Очудващо е обаче,че от началото на бременността до сега(надявам се и до края)съм изключително спокойна.Е,имам си гневни моменти,но са голяма рядкост.
А за краката-май няма как да го избегнем това.От миналата седмица започнаха доста да се надуват,ама се опитвам да не им обръщам много внимание.Ама тя и работата ми е такава,че съм цял ден на крак,та още от преди съм им свикнала да се подуват.Само дето сега затичат повечко от преди,ама какво да се прави-на мен мазилата и преди не ми помагаха.
[/url]
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #410 -: Юни 21, 2011, 21:42:26 pm »
Цитат
За настроенията-първия триместър имах такива ревливи състояния,ама от нищото,просто се събуждам сутринта и ми се реве.На всичкото отгоре имаше моменти,когато ме обвземаха едни мисли дали наистина искам това бебе  После четох в една книга,че в началото били напълно нормални такива мисли.Изблиците на рев обаче,от скоро пак ме започнаха.Не че рева,въздържам се,но имам огромно желание да се разрева като малко дете.Очудващо е обаче,че от началото на бременността до сега(надявам се и до края)съм изключително спокойна.Е,имам си гневни моменти,но са голяма рядкост.

За мислите и за бях така. По-скоро се чудих дали ще мога да се справя, дали ще знам какво да правя и т.н. За плаченето и аз съм имала такива моменти. А след като родих един ден такъв рев ме хвана и аз не знаех за какво рева, ама си ревях. И то не само аз ами и другите две девойки в стаята бяха в същото положение. Така че споко - всички бременни са много ревливи :lol:. Е сега има моменти в които бебето реве и на мен ми идва да ревна заедно с нея :lol:.

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #411 -: Юни 21, 2011, 22:19:15 pm »
и аз да се включа в отбора на ревливите и на подутите крака. За реването съм се примирила и успокоила, че е от хормоните. За краката все още не съм се примирила и се мъча да се боря тук с подръчни средства, но уви. На мен единият дори ми е по-подут от другия, дори по някога ме понаболява и изтръпва, заедно с ръката от същата страна. Опитвам се често да го вдигам на по-височко но кой знае каква полза не забелязвам. Единственото от което усещам някакво облекчение е да го налагам със студени компреси, не че спада много-много, но поне не го усещам така напрегнат. Моята лекарка също препоръчва повече вода + повече месце, по-малко въглехидрати и да огранича солта. Но честно казано това не го спазвам много. Като родя всичко ще си дойде на мястото(надявам се)
Между другото Bobbie, променихме датата ми на секциото от 5-ти за 1-ви юли - да ме издърпаш малко по-нагоре в списъчето  :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #412 -: Юни 21, 2011, 22:42:24 pm »
Между другото Bobbie, променихме датата ми на секциото от 5-ти за 1-ви юли - да ме издърпаш малко по-нагоре в списъчето  :)
Готово
Леле, сега сте трички на тази дата :-).

preggo

Юни
fifonqk-27.06.2011 –секцио
godgift – 28.06.2011 - секцио
бина – 29.06.2011 –секцио

Юли
Виктория – 01.07.2011 –секцио
didon – 01.07.2011 - секцио
dessi-kk – 01.07.2011 –секцио
didka_ - 18.07.2011

Август
IOLII – 07.08.211
Bobbie – 19.08.2011
ivaleta – 24.08.2011
krasi(ahiito) – 27.08.2011
ivanita – 28.08.2011



  
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #413 -: Юни 21, 2011, 23:16:15 pm »
  :lol: :lol: :lol:
 Да видим сега дали и тричките ще си изпълним графика...
 Аз искам да ви питам,гранулираното чайче на ХИП за кърмачки ,само един вид ли е,знаете ли?
 Похвалиха ми го и че действа много добре срещу коликите,но дали е така и дали е това,което съм купила,не знам...
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #414 -: Юни 22, 2011, 14:08:49 pm »
  :lol: :lol: :lol:
 Да видим сега дали и тричките ще си изпълним графика...
 Аз искам да ви питам,гранулираното чайче на ХИП за кърмачки ,само един вид ли е,знаете ли?
 Похвалиха ми го и че действа много добре срещу коликите,но дали е така и дали е това,което съм купила,не знам...
2 вида са, Дидонче, единия (този, който аз си пийвам като се сетя) е с червени горски плодове, а другия май е с шипки и нещо още по-неприятно (за мен). Не знам за кой са ти говорили, ама, честно казано, моя нито му е намалил коликите, нито ми е увеличил лактацията. Просто е хубав на вкус и, все пак, надеждата умира последна :-)
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #415 -: Юни 22, 2011, 14:44:27 pm »
Дидон, да не са ти казали за коликите за чая за кърмачета (не кърмачки  :wink:) от копър. Има и от лайка но незнам дали има разлика в дейтвието. Малкото пийва чая от копър по малко, мисля че му действа добре, но друга вода не му давам.

О за реването ако сега сте така, както казва Туци след раждането може да е още по-зле  :wink: въпреки че при мен не се получи точно така. Но една приятелка същото каза, че добре че била в стаята с още 3 момичета (в Токуда са 4 души) защото като видяла че и другите реват за нищо, се стегнали и им минало по-бързо  :D В първите 3-4 дни е голяма хормонална буря..  :oops:
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #416 -: Юни 22, 2011, 15:05:25 pm »
shanoar благодаря  ти за кремчето. ще  го потърся и ще си го взема да пробвам. дано ми подейства. а иначе често си ги потапям в хладка вода и на високо ги вдигам , но ме успокоява само за малко и като стана - положението е пак същото.
а да попитам майчетата, които ще раждат идния месец , какви дрешки си взехте за изписването на бебчетата? аз си купих едни комплектчета с всичо в тях от трико и са с гащеризончета с дълъг ръкав . но се замислям дали да не купя нещо по - разголенко - къс ръкав , панталонче 7/8, или нещо подобно. дали няма да му е много топло на бебчо с дълъг ръкав и панталон? вие как мислите
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #417 -: Юни 22, 2011, 15:18:32 pm »
Хубава тема сте подхванали :) За реването преди и след  :D
Айде тогава и аз да си кажа :) Ами преди мисля че не съм ревала много..Може би ходенето на работа до последно кажи речи и контакта с хората (около 16 човека сме офиса) не ми е оставил време да плача :) И по-добре така.
Иначе след раждането...Леле тука думи нямам.Значи представете си как малкото плаче силно и се опитва да се нагоди към обстановката..Ама тогава в картинката се включва и майка му и плаче по-силно и от него  :D Е,нЕма такъв филм ви казвам!и най-странното беше страхът.Бебето го усеща и като го вземех плачейки и то плачеше..Акто го вземат майка ми или свекърва ми и спираше..Даже и мъжа ми го вземаше и спираше..Боже аз още повече ревях и си казвах че не мога да съм добра майка-то не спира да плаче.Не мога да го успокоявам и такива глупости!
Съвета ми е милички мои бъдещи майки..Напълно се доверявайте на инстинкта си на майки..Той между другото идва веднага след ражднаето  :wink: Да не си мислете че го нямате :) и най-важното е да правите нещата както вие ги усещате и с много спокойствие..Никой не е казал че ще е лесно обаче пък е толкова приятно :)
Моето мнение е че първите няколко дни докато се окопитим си е направо един малък ад :) Обаче след това си е направо Рай!  :D

извинявам се за дългия пост :) Лек ден и много усмивки :)Леко раждане на мамите от първия списък..
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #418 -: Юни 22, 2011, 15:51:42 pm »
 Сами,казаха ми "за кърмачки" и ми обясниха,че като го пият ,чрез кърмата действа благоприятно на бебоците...Абе явно ще има на принципа опит-грешка-опит...
 Ето това е чайчето,което съм купила аз
 http://www.ibebe.bg/zamama/hipp-bio-chai-za-karmachki-granuli.html
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #419 -: Юни 22, 2011, 16:29:50 pm »
Didon, имай предвид, че днес вече се отрича даването на вода, чайове на бебетата до 6 месец. Само кърма или АМ.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.