Раиска, има си го този синдром и не е "измислен онзи ден", щом майка ми го е учила това преди 30 години. Наистина се случва рядко обаче и както казва Боби - този факт някак се пропуска. Ако четеш из нета и гледаш разните му там "овчи предавания" редовно - оставаш с усещането, че почти всяко бебе както си спи и хоп - вземе, че умре и това се случва едва ли не всеки ден.
Интересно, че мъжът ти е оживял след тази случка с "Хъркаш, хъркаш". Моят щеше да е "лека му пръст" в тази ситуация
За "майчиното ухо" - напълно подкрепям, това си егати феномена. Преди да родя, все се тревожех, че както по принцип спя дълбоко /спяХ е вече по-правилно
/ нямало да чуя бебето и грам не вярвах на приказките: "бе ти като родиш - ще го видиш това чудо", дори когато бяха обосновани научно. В момента обаче - яко си патя от въпросния феномен аз. Дани откакто го мъчат зъбите, често охка и пъшка на сън. Той си спи човекът и зорът, който има - явно не е толкова тежък сега, че да го събуди, само го кара да пъшка, сумти и пр. Така, ама аз се будя на всеки звук, идващ откъм кошарата. Знам, че спи, знам защо охка, знам че няма защо да ставам, но автоматично се събуждам и това си е. Дефакто, напоследък не може да се каже че спя изобщо с това негово "ох, ах" на 10-15 мин. и не знам как да го реша въпроса.