0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #320 -: Юни 16, 2011, 23:26:59 pm »
Аз Ивана като се роди не смеех да спя, да я наблюдавам да не е спряла да диша. Толкова се бях шашлнала с този синдром на внезапната смът, че изпадах в ужас, ако съм заспала за по-дълго.  Надявам се, че този път няма да съм толкова панирана, поне като гледам за други неща как вече знам да не се шашкам, ама ще видим.
Моето бебе също го усещам много ниско долу. Тя е с главата надолу, така че като ме гледаха казаха, че ме бутала с лакти. Да е жива и здрава да бута, на мен ми е приятно :-).

Б.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #321 -: Юни 16, 2011, 23:59:45 pm »
За мен това е голяма глупост. Ако не могат нещо да си обяснят лекарите и хоп - измислят някакъв синдром...Не четете подобни теми, само ще живеете в страх !
Аз попаднах някъде на тези обяснения и ги прескочих, даже ме хвана яд. Защо пишат тези глупости ? За да не спят майките по цяла нощ ? За мен е абсолютно нелогично живо същество да спре да диша ей така !
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #322 -: Юни 17, 2011, 00:27:09 am »
За мен това е голяма глупост. Ако не могат нещо да си обяснят лекарите и хоп - измислят някакъв синдром...Не четете подобни теми, само ще живеете в страх !
Аз попаднах някъде на тези обяснения и ги прескочих, даже ме хвана яд. Защо пишат тези глупости ? За да не спят майките по цяла нощ ? За мен е абсолютно нелогично живо същество да спре да диша ей така !
И аз така мсилех, ама спират.  Тук в детската градина към работата ми имаше такъв случай с 4-5 месечно бебе. Голяма трагедия. Обаче шансът да се случи е действително много малък, но това не ти го казват.

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #323 -: Юни 17, 2011, 00:38:40 am »
Е добре, каква е логиката ? На какво се дължи ?
И в каква възраст се израства ? ... или да се дебнем с мъжа, той спи 4 часа аз го пазя, после аз спя и той мен  :lol:
Шегата настрана, но наистина не го разбирам. Слава Богу аз не се вързах на подобни приказки и си спах спокойно ( доколкото е възможно...понеже всяко движение го чувах ).
Ето това за мен си е феномен - "майчиното ухо"  :lol:
Мъжа ми болен - хърка та цепи мрака. Аз спя като пън...и хоро да заиграе - все тая. Но мръдне ли леко бебето, каже ли съвсем леко гък - веднага отварям очи като палачинки  :lol:
*
« Отговор #324 -: Юни 17, 2011, 00:48:39 am »
Мъжа ми болен - хърка та цепи мрака. Аз спя като пън...и хоро да заиграе - все тая.

Моят мъж често хърка и без да е болен. От известно време твърди, че и аз хъркам и дори го будя. Не знам детето как ще спи... ще го учим отрано в отделна стая, да не се мъчи. :lol:
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #325 -: Юни 17, 2011, 01:00:52 am »
  :lol: ама най-добре !  :lol:

По този повод се сетих история ... на края на бременността ми, вече доста дебела и все едно не е достатъчно - задържах много вода . Изглеждах все едно някой ме е напомпал с въздух...като си вдигнех назад главата - всичко беше равно, не се различаваха ни челюсти ни нищо. Така ми беше подпухнало всичко, че не можех да дишам, едва заспивах.
И една прекрасна вечер, след 2 часа въртене и опити да заспя най-после чудото се случва... Малко по-късно усещам как някой ме раздрусва  8O мъжа ми ме буди - "хъркаш хъркаш "  :lol: Леле побеснях !  :lol:
*
« Отговор #326 -: Юни 17, 2011, 01:04:29 am »
Раиска, има си го този синдром и не е "измислен онзи ден", щом майка ми го е учила това преди 30 години. Наистина се случва рядко обаче и както казва Боби - този факт някак се пропуска. Ако четеш из нета и гледаш разните му там "овчи предавания" редовно - оставаш с усещането, че почти всяко бебе както си спи и хоп - вземе, че умре и това се случва едва ли не всеки ден.  :? Интересно, че мъжът ти е оживял след тази случка с "Хъркаш, хъркаш". Моят щеше да е "лека му пръст" в тази ситуация  :lol:

За "майчиното ухо" - напълно подкрепям, това си егати феномена. Преди да родя, все се тревожех, че както по принцип спя дълбоко /спяХ е вече по-правилно  :lol:/ нямало да чуя бебето и грам не вярвах на приказките: "бе ти като родиш - ще го видиш това чудо", дори когато бяха обосновани научно. В момента обаче - яко си патя от въпросния феномен аз. Дани откакто го мъчат зъбите, често охка и пъшка на сън. Той си спи човекът и зорът, който има - явно не е толкова тежък сега, че да го събуди, само го кара да пъшка, сумти и пр. Така, ама аз се будя на всеки звук, идващ откъм кошарата. Знам, че спи, знам защо охка, знам че няма защо да ставам, но автоматично се събуждам и това си е. Дефакто, напоследък не може да се каже че спя изобщо с това негово "ох, ах" на 10-15 мин. и не знам как да го реша въпроса.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #327 -: Юни 17, 2011, 01:06:22 am »
Интересно, че мъжът ти е оживял след тази случка с "Хъркаш, хъркаш". Моят щеше да е "лека му пръст" в тази ситуация  :lol:

:lol: Ами на кантар беше...беше ме срам да допълня, че го изгоних да спи в хола  :lol:
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #328 -: Юни 17, 2011, 06:52:12 am »
Е добре, каква е логиката ? На какво се дължи ?
И в каква възраст се израства ? ... или да се дебнем с мъжа, той спи 4 часа аз го пазя, после аз спя и той мен  :lol:
Не се знае на какво се дължи. Вероятно в някои от случаите става дума за задушаване, защото премахването на всякакви одеала и подобни намаляват тези случаи. Но има много случаи, при които не е ясно. Израства се на около 6 месечна възраст, макар и да може да се случи и по-късно. Най-много са случаите между 2ри и 4ти месец.
А ти се шегуваш, но подобно нещо има и при възрастните - казва се апнеа. Често е при хора, които хъркат - те често имат апнея т.е. докато спят спират да дишат. Само че възрстните се будим от това,но има и тежки случаи, при които спят с апарат на тях, който да усеща ако спрат да дишат и да им вкара въздух. Не се майтапя, имала съм такива пациетни, като работех в болница.

*
« Отговор #329 -: Юни 17, 2011, 11:30:05 am »
и мен ме е страх от това детето като заспи да не се събуди, ама гледам да не го мисля много много а и ми е рано още.Като му дойде времето 0 тогава.
Маринче, радвам се че бебоците са добре и наддват на килограми.
ох, момичета, днес разбрах че една моя приятелка вчера е родила - чак настръхнах от радост  :lol: :party: :wave: Имат си момиченце. Тя така да се каже даде началото на поредица от раждания които се очертават около мен в близките 2 месеца. После иди кажи че не се раждали деца. Около мен всичко е бременно. :D :D :D
Но така и трябва да бъде
На всички на финала желая леко и безпроблемно раждане

*
« Отговор #330 -: Юни 17, 2011, 15:27:14 pm »
ами да, хемоглобина ми е нисичък - 101. най - вероятно от това ще да е моята умора.следващата седмица съм на преглед и тогава ще видим - сигурно ще ми предпишат и на мен желязо. а иначе да ви се похваля вчера бях по магазините и си накупих някой нещица за бебчо - бодита, ританки, костюмчета, ваничка, комплект щищенца на АВЕНТ . и да ви питам задължително ли ще ми трябва стерилизатор? неможе ли да си ги измивам с веро и да си ги попарвам с вряла вода шишенцетата и биберонките? и помпата за кърма задължителна ли ми е за в болницата? ми ако нямам кърма?
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #331 -: Юни 17, 2011, 16:38:43 pm »
а неможе ли да си ги измивам с веро и да си ги попарвам с вряла вода шишенцетата и биберонките? и помпата за кърма задължителна ли ми е за в болницата? ми ако нямам кърма?

Аз лично изчаках със стерилизатора. Изварявам бибките и малкото шишенца, които ползваме през няколко дни.
Помпата на мен лично не ми трябваше в болницата, но на теб може да ти е необходима. Все пак, винаги може някой да ти я донесе допълнително.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #332 -: Юни 17, 2011, 18:49:32 pm »
и да ви питам задължително ли ще ми трябва стерилизатор? неможе ли да си ги измивам с веро и да си ги попарвам с вряла вода шишенцетата и биберонките? и помпата за кърма задължителна ли ми е за в болницата? ми ако нямам кърма?
IOLII, стелизаторът е улеснение, не че ти трябва задължително. Аз не купих, а изварявах, но аз не съм стерилизирала непрекъснато. Миех шишетата и бибероните с веро и топла вода и стерилизирах около 2 пъти в седмицата чрез изваряване.

Аз в болницата докато бях не бяхме купили помпата все още. То и без това тогава ще имаш само коластра, ако си там като мен само 2 дена.

*
« Отговор #333 -: Юни 17, 2011, 20:46:37 pm »
IOLLI, и аз така започнах доста бързо да се уморявам, и излезе нисък хемоглобин. Започнах желязо и съвсем бързо се качи :).

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #334 -: Юни 17, 2011, 20:50:45 pm »
Ако си секцио си трябва помпа, защото на 3 ден като дойдее и добре че беше една доста разбрана акушерка, та се цедихме ръчно, ама си боли.
*
« Отговор #335 -: Юни 17, 2011, 21:10:55 pm »
ми незнам дали ще съм секцио. аз лично нямам предпочитания, може би клоня повече към нормалното раждане, защото си мисля че по - бързо се възстановяваш след това, но пък имам една операция, а бебчо върви по - голям и  ако се наложи може и секцио да съм ,  в понеделник ще се срещна с д-р Ташков  и ще  видим какво ще каже той
« Отговор #336 -: Юни 17, 2011, 22:24:47 pm »
Начинът на раждане няма значение, кърмата по принцип си идва около 3-тия ден. На мен на 3-тия ден щяха да ми се пръснат гърдите, но не съм цедила, а давах постоянно на бебо да суче и така се оправихме. Нямах помпа в болницата, беше ми вкъщи, но така или иначе мъжът ми можеше да я донесе по всяко време.
*
« Отговор #337 -: Юни 17, 2011, 22:35:17 pm »
Има значение дотолкова, че нормално родилите ги държат 3 дни в болница, ако няма усложнения, а секциото 5 и като се случи да напращиш посред нощ-не ми се мисли. Точно така се случи при мен и съквартирантката по стая. Твърди като камък станаха изведнъж гърдите и ходи буди мъжо посред нощите за помпа.
« Отговор #338 -: Юни 17, 2011, 22:45:47 pm »
Shanoar, мислех, че говориш за кърмата. Значи не начинът на раждане е важен, а престоя в болницата. Мен ме държаха 4 дена в болницата, въпреки че не бях секцио. Иначе наистина най-често през нощта идва кърмата. Аз точно мислех да звъня на мъжо да ми носи помпата сутринта, но до тогава се оправих. В краен случай и в самата болница може да услужат с помпа, поне при нас имаше такава опция...
*
« Отговор #339 -: Юни 18, 2011, 00:46:17 am »
с две думи да си взема за всеки случай. а има ли разлика между електронната и механичната - освен цената и това че не помпаш на ръка при електронната? имам впредвид дали е по - безболезнено с ел. или не все едно-  важното е работа да върши