0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #120 -: Юни 08, 2011, 13:35:41 pm »
Деси голям разказ ще е.......хич не искам отново да го преживявам, накратко само да кажа че с голям зор си получих децата, първо и двамата бяха добре, после изведнъж се оказа че единия бил в кувиоз на системи с пневмония, другия уж трябваше да ми го дадът на 3 ден до обяд......а го взех чак към 21 вечерта с много сълзи, рев и направо изпаднала в депресия.........добре че дойде Георгиев и положението малко се изясни,най накрая докторката била мислила че бебето е било при мен и неразбирала какво толкова е станало, след което й обяснявам че от сутринта чакам да ми го донесат и да видите как след 10-15мин ми го връчиха.......кой разбрал, кой не доразбрал........всеки ми казваше нещо различно и все нови версии, после се оказа че не било пневмония......а недоразвито едното дробче.......как поставят диагнозите не ми стана ясно,но се примирих че щом трябва за доброто на детето нека да бъде в кувиоз.....просто исках някой точно и ясно да ми обясни какво и що.
изведнъж на следващия ден бебо се оправи и вече било извън кувиоза и пак обещания че ще го получа към обяд и познайте кога ми го връчиха.........пак след разправия, аджеба ще ми го давате или не......да знам дали свекито да остава за през ноща при мен, все пак ми беше страшничко да остана сама с две бебета за първи път и те милите се осетиха и пак до 10 мин ми го донесаха.

самите прегледи дето ги правиха нищо не можеш да схванеш, бият антибиотика на детето....никой не обяснява защо и за какво,на следвщия ден уж пак трябвало да се бие след 24 часа .....после се оказало, че вече не трябвало.....как го прецениха без да видят детето не ми стана ясно и все такива глупости..............важно че на 5 ден ни изписаха по живо и здраво и нямах търпение да се махна от там :?

но не се отчайвайте, аз мисля че щом ще бъдете във ВИПа нещата ще бъдат по различни, явно там не се гаврят толкова... :?
*
« Отговор #121 -: Юни 08, 2011, 13:56:50 pm »
Elis, мен от ЖК ме пращаха на очен, аз бях в 34 г.с. Но не отидох, защото бях решила секцио. Да не си решила нормално раждане?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #122 -: Юни 08, 2011, 14:25:44 pm »
Маринка за Випа лекарките са същите така че няма значение къде си!Позната история  почти така стана и с мен,едната докторка идва вика носим ти го , другата след малко минава ама как ще го носим той е на антибиотик и ще остане долу даже ще ви изпишат без него .Какво да кажа , живи и здрави да сте!
Аз днеска съм добре кръвната ми захар се оправи не знам ко беше това но много се стреснах.
Ейле според мен 37-38 седмица си е идеална   защо да е късно?

*
« Отговор #123 -: Юни 08, 2011, 14:35:25 pm »
Здравейте момичета! Някой може ли да ми каже какво мога да пия при главоболие? В 9 г.с. съм. Помага ми по принцип Солпадеин, но дали е безопасно за бебето? За аналгин прочетох из нета, че не е добре да се пие. Но ако някой е бил с главоболие в ранните месеци, моля да ми каже какво е позволено.
« Отговор #124 -: Юни 08, 2011, 14:39:16 pm »
Аз имам мигрена и често ме боли глава, но не пия нищо.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #125 -: Юни 08, 2011, 14:40:38 pm »
А пък тук никой не ти проверява очите за естествено раждане. Никога до сега не съм чула подобно нещо да предложат. С Ивана отидох да ис раждам, лекарката мсиля, че знаеше, че нося очила ( че иначе съм с лещи), но нищо не каза. Шеп опитам сега лекаря си като отида нс следващият преглед.

Момичета, мен май ще започват да ме гледат малко по-честичко. Бях на преглед миналата седмица, но само да чуят тоновете и да ми премерят кръвното и да направят тестовете на урината ( протеини, захар и т.н.). Всичко си беше наред и лекаря каза, че за негово успокоение иска да ме види след 2 седмици на УЗ. Нали съм с двуцевна пъпна връв и като стане по-голямо бебето гледат да няма забавяне на растежа. Не знам колко често ще ме гледат от сега нататък, но  предполагам, че поне един път месечно. Дано всичко да е наред, че ми се иска да си го износя колкото поне да влезна в 9тия месец.
Сега в последно време ме е обхванал един стах, че понеже е второ и ще взема да родя по-бързо и може да няма време за епидуралната. Ама направо умирам от страх ви казвам. Сигурно още при първите минимални признаци на започващо раждане ще съм в колата и на път за болницата с възможно най-бърза скорост. Поне се успокоявам от това, че през деня( когато са задръстванията) съм на работа, а работата ми е в сграда, която е директно свързана с болницата т.е. ми отнема 5 минути да се кача до родилното. А ако е вечер тогава ще се пътува, но пък трафика не е толкова лош. Ей такива неща съм седнала да мисля, представете си. 

коала, би трябвало да можеш да пиеш Парацетамол. Поне на мен тук това ми позволяват.
« Последна редакция: Юни 08, 2011, 14:43:02 pm от Bobbie »

« Отговор #126 -: Юни 08, 2011, 14:50:43 pm »
но не се отчайвайте, аз мисля че щом ще бъдете във ВИПа нещата ще бъдат по различни, явно там не се гаврят толкова... :?
няма да коментирам, защото ми идват само чубански епитети и псувни на езика, затова по-добре да се въздържа... но да не му е било добре развито дробчето, а те да му бият антибиотици за пневмония - направо ме избива на агресия мен.
За съжаление ВИП или не - пак в техните некадърни ръце попадаш ако има проблем с бебето, там е цялата простотия на прехваления ВИП. Единствено док е ВИП там, за съжаление той не може да е постоянно с нас.
Офффф добре че все пак всичко е наред с малките и са ви изписали по живо по здраво, без да сътворят някоя по-голяма простотия.

KOALA, можеш да пиеш парацетамол, дано ти мине от него, иначе не е много хубаво до 12 г.с. да се пият лекарства докато не завърши органогенезата на бебчо, но за парацетамол и но-шпа  моя лекар ми е казвал, че може.
« Последна редакция: Юни 08, 2011, 15:02:41 pm от dessi-kk »
« Отговор #127 -: Юни 08, 2011, 15:11:06 pm »
Боби,ама какво е това чудо при вас?! 8O Ми то по-добре си извикай лекарския екип на работа.Много съм възмутена от тази система,честно.
Elis,и не ман ЖК ми даде направление за очен и бях в 26 г.с.,но пък никой не ми е казвал,че е рано или че заключението ще изгуби давност.
[/url]
*
« Отговор #128 -: Юни 08, 2011, 15:21:19 pm »
Благодаря ви за отговорите, момичета! Аз но-шпа си пия по предписание на лекарката 3х2. Ще се опитам да потърпя да ми мине, ако не, ще изпия един парацетамол, та да видим.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #129 -: Юни 08, 2011, 15:27:54 pm »
Боби,ама какво е това чудо при вас?! 8O Ми то по-добре си извикай лекарския екип на работа.Много съм възмутена от тази система,честно.
Ами така е. Честно казано аз не виждам проблем да ходя на работа до раждането, защото не виждам причина да се кюпна в къщи в 8мия месец. Работата ми не е физически натоварваща, че да има причина да не ходя. Лошото е след това - че не дават повече време да си гледаш детето, след като се роди. Това е наистина възмутителното, но те са си свикнали и го смятат за нормално.

Ето го обновеното списъче:
preggo

Юни
nimika – 27.06.2011
Юли
Виктория – 01.07.2011 – планово секцио
Eille – 01.07.2011
didon – 01.07.2011 - планово секцио
dessi-kk – 05.07.2011 – планово секцио
didka_ - 18.07.2011
бина – 19.07.2011

Август
Bobbie – 19.08.2011
ivaleta – 24.08.2011

« Последна редакция: Юни 08, 2011, 15:32:57 pm от Bobbie »

*
« Отговор #130 -: Юни 08, 2011, 15:38:43 pm »
Mомичета в коя г.с. се ходи на очния преглед за определяне на начина на раждане ако има проблем?
Elis, зависи какво дефинираш като проблем. Показателно за секцио ще ти е налягане на очните дъна и резултати от изследването с леща Голдман. При мен тръгнахме от късогледство и минахме през тези две изследвания по лекарско назначение в 30-31 г.с. За прегледа с Голдман обикновен офталмологичен кабинет няма да ти свърши работа, т.к. апаратурата е специализирана, трябва да потърсиш клиника (почти всички частни офталмологични клиники я имат тази леща). Но не съм убедена, че ЗК покрива нещо.
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #131 -: Юни 08, 2011, 15:43:22 pm »
Маригри, нямам думи направо. Надявам се поне от док да получавам достоверна информация, че общо взето само на него имам доверие.
Аз вече си имам дата за секцио - 27 юни, дано устискам дотогава. Дето се вика обратното броене започна :D.

*
« Отговор #132 -: Юни 08, 2011, 16:00:48 pm »
Благодаря за информацията. Днес си взех направление за очен лекар от личната, но и тя не беше ясно кой може да ми даде такъв документ и наистина ли има давност, та сега започвам звънене по клиниките да питам. Под проблем при мен е диоптъра -4,5, лазарен бараж на лявата ретина( след оглед с Голдман се видя отлепване )-тогава ми казаха задължително секцио, но все пак са минали години и сега ще видя какво ще направя.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
« Отговор #133 -: Юни 08, 2011, 16:10:20 pm »
Отиди да те види офталмолог. Лично аз на твое място не бих се навила на естествено раждане

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #134 -: Юни 08, 2011, 16:23:49 pm »
Здравейте на всички!
От дълго време не съм писала, много момичета вече са родили,а има и нови попълнения! Живи и здрави бъдете всички!
Моята бременност както винаги протича с много перипетии и вълнения дали всичко е наред с беба. И аз съм на финалната права. През цялата бременност бебка изкара по гръб и накрая реши да се обърне в стартова позиция. Аз се светнах да отида днес на офталмолог и се оказа,че трябва да направят манипулация с лазер. Нито съм била първата,нито последната, която отива в деветия месец, а ТРЯБВАЛО В 7-8 МЕСЕЦ ДА СЕ ХОДИ. Знаех,че е необходимо,но не знаех точно кога. на 20,06 ме викат да погледнат как ми се е отразила манипулацията и евентуално да допуснат нормално раждане, ако не съм родила до тогава. Дори и да се е възстановила тъканта,риск винаги си има, но пациентът решава дали го го приеме, каза докторката. В петък трябва да решим с АГ кога ще се ражда, ако беба не реши друго.
Извинявайте,ако сте обсъждали тази тема. Ако трябва да ходите на очен, направете го в 8 месец,защото има състояния, които се повлияват от терапия в хода на бременността, ане както аз (и много варненски АГ) мислят,че прегледът е в 9 месец и трябва единствено становище на очния доктор.
elis,ние както винаги по една матрица вървим!
Честита датичка на Eille,didon,dessi-kk!
Какво ли ще измисли доктора за мен като дата при термин 05,07?
Поздрави на всички!
Не споменавам имена,че с този премрежен поглед ще изпусна някого! :P

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #135 -: Юни 08, 2011, 16:41:25 pm »
Благодаря за информацията. Днес си взех направление за очен лекар от личната, но и тя не беше ясно кой може да ми даде такъв документ и наистина ли има давност, та сега започвам звънене по клиниките да питам. Под проблем при мен е диоптъра -4,5, лазарен бараж на лявата ретина( след оглед с Голдман се видя отлепване )-тогава ми казаха задължително секцио, но все пак са минали години и сега ще видя какво ще направя.
Елис, не знам откъде си, мога само за София да дам инфо. При мен проблемите са идентични, но отлепването е на дясното око. Офталмолозите бяха категорични, че не мога да раждам естествено. Документ ми е издаден от клиника Вижън, където са ми правени и всички процедури. Прегледът струва 50 лв, имат практика да издават такива документи, моят дори помолих да е на английски, защото ми трябваше за друга държава.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #136 -: Юни 08, 2011, 17:01:29 pm »
Коала, и аз имах ужасно главоболие преди 2 дни , но нищо не пих, днес уж щях да питам док. ама забравих
Искам да ви попитам на някой казвали ли са ,че има леко отлетпване. Док. каза, че има леко отлепване ( суб(нещо си) хематом), каза ,че не е страшно, но на мен ми звучи доста зле. Аз си пия всички хапове , бия си фраскипарин, според док. няма нужда от друга терапия. Не че не й вярвам, просто се притеснявам
« Отговор #137 -: Юни 08, 2011, 17:04:31 pm »
За жалост вип не вип отношението е едно и също от неонатологията,така че се подгответе за нервички.Ейлеее мой съвет,разчитай най вече на себе си ,док няма да има кой знае колко информация че да те успокоява......определено караницата е оправията там.За датата,честито,ще устискаш ти си борец ;),и всичко ще мине повече от добре :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #138 -: Юни 08, 2011, 17:07:53 pm »
Благодаря момичета, успях да запиша час в МЦ "Зора и Светлина" за 21.06. Ако стане някакъв проблем, ще ида и във Вижън, но за там знам че часовете са много напред, а аз се подведох по информацията че трябва прегледа да е в 9 месец, въпреки че днес нито Личната лекарка, нито от МЦ успяха да ми отговорят дали наистина има такъв срок. Питах и лекаря от ЖК и той не беше наясно. За съжаление моята процедура е правена в друга клиника( амбулатория), че беше средата на август и само там успях да запиша възможно най-бързо час, но след това прочетох много лоши отзиви и затова сега на друго място( честно да си кажа колкото лекари обиколих тогава , толкова мнения, за малко и другото око да мине под лазера, но след това пък казаха че няма смисъл и затова сега съм доста объркана, май само до Вижън не стигнах-голяма грешка явно).
godgift , ама вярно, направо сестри по съдба сме вече :D.
Много стиснати палци на всички и не се подмотавайте като мен, че все в последния момент се сещам за важните неща :oops:.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
« Отговор #139 -: Юни 08, 2011, 17:37:08 pm »
Коала, и аз имах ужасно главоболие преди 2 дни , но нищо не пих, днес уж щях да питам док. ама забравих
Искам да ви попитам на някой казвали ли са ,че има леко отлетпване. Док. каза, че има леко отлепване ( суб(нещо си) хематом), каза ,че не е страшно, но на мен ми звучи доста зле. Аз си пия всички хапове , бия си фраскипарин, според док. няма нужда от друга терапия. Не че не й вярвам, просто се притеснявам

И аз съм така, Криси. С леко отлепване и хематом още от 6-та седмица. Получих зацапване в резултат - кафяво. Аз нямам фраксепарин, а съм на но-шпа само. Когато зацапването стана по-силничко сложих но-шпа инжекции и поспря. Сега бях в чужбина и голямо ходене ходихме напред-назад. В резултат - вечер, като се приберем, а и през деня - силничко зацапване. Доки каза, че се иска повече почивка. Сега, от неделя съм в БГ и по цял ден съм в офиса, няма зацапване. Но в понеделник на прегледа се видя още едно малко хематомче, а този, който беше причинил лекото отлепване е намалял и изтича. Така че, малко повечко почивка и не се притеснявай.