0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #80 -: Юни 06, 2011, 14:24:30 pm »
...
Мен също не ме хвана напълно епидуралната, което много щеше да ми помогне. Оказва се, че има доста такива случаи- момичето в моята стая пък беше обезболена само от едната страна  :o 

И аз имах такъв момент. По едно време упойката действаше само от ляво, а от дясно всичко си усещах  :? Биха ми още една доза и ме сложиха да легна на дясно, уж веществото да "премине" и там...Естествено без резултат. Обяснявам си го с катетъра, който според мен по това време съвсем се е изместил. След известно време почнах и от ляво и от дясно да усещам всичко. За съжаление това явно се среща доста често, но преди да родя не го знаех изобщо.
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #81 -: Юни 06, 2011, 14:36:28 pm »
напълно съм съгласна за ходенето на прегледи. аз мисля, че тук ме викат след 6тата седмица. и мисля като се върна в софия да си отида при "мойта" докторка, хем да й покажа какво е сътворила, хем да ме погледне.
 
сами, че си е изпитание, изпитание си е, затова си мисля като ще ни оставят да раждаме сами, барем ни оставят до края. аз така реагирам на лекарите, защото нямаше никаква нужда точно в този момент да се намесват, тоновете на детето бяха ок, аз нямах някакви проблеми, кървене или нещо, което да налага всички тези интервенции. но карай.

не мисля, че проблема е болката, мисля, че е по-скоро разочерование, защото видях как би могло да бъде, пък накрая стана съвсем различно. но пак си е преживяване, важното е, че бебето беше добре през цялото време и аз се вдигнах сравнително бързо, макар, че първата седмица беше наистина трудна, особено като започнаха контракциите, за да се прибира матката. не се шашкайте, отслабват и после почти не се усещат.

иначе е точно така, колкото сте по-спокойни и нещата вървят както вие искате, толкова по-добре върви самото раждане. ето защо смятам, че лекарите често прецакват нещата - как да си спокоен като си вързана на системи и разни хора ти правят разни неща. както каза една мила жена, консултант по кърмене, лекарите като се намесят и се започват с интервенциите, те не виждат нормално раждане, което ги кара да губят доверие в способността на жените да раждат, а и жените по същия начин, не си имат доверие, че могат да се справят без всички тези интервенции.

моля, не ме разбирайте грешно, има случай, когато се налага намесата на лекари, за да се помогне на майката или на бебето, но в повечето случаи това е леко излишно и само води до ненужни усложнения.

а по повод албума - в snimka.bg е албума на зачатие, ако го нямаш, пиши ми ще ти пиша на лични, че май имаше нещо да не публикуваме линка в темата.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #82 -: Юни 06, 2011, 16:36:43 pm »
Здравейте и от мен!

Чуспи, всичко да мине наред утре, представям си сега какво ти е на душичката!

Маригри, като ти остане време, разкажи за варненските неонатолози.



Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #83 -: Юни 06, 2011, 16:39:39 pm »
Мерси Ейле, ще дойде и твоето време чувството е неописуемо, смесица от толкова неща-страх, притеснение, вълнение, абе луда работа, да идва утре....Стискайте палци всичко да мине наред.

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #84 -: Юни 06, 2011, 16:53:37 pm »
Чуспи утре имаш  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: и от нас!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #85 -: Юни 06, 2011, 17:42:51 pm »
Мерси Миркас!!!

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #86 -: Юни 06, 2011, 18:33:51 pm »
Chuspito,  :crossfingers: от мен!

Като какво ги усещахте контракциите при прибирането на матката? Аз като лежах неподвижно не усещах болка, като тръгвах да ставам зор голям, но това е от напрягането на коремните мускули.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #87 -: Юни 06, 2011, 18:48:58 pm »
 Стискам палци за утрешната звезда,Чуспи и нейния безценен подарък :)

 Аз искам да питам,във всички болници ли правят масажи или там каквото е ,след раждането,за да помогнат на матката да се свие по-бързо.На моя приятелка преди месец ,след секциото са и правили някакви процедури със студени компреси,а също и с натискане на корема отгоре надолу...Обяснили са и ,че е да подпомогнат на матката да се свие и също така да се изчисти от течностите
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #88 -: Юни 06, 2011, 19:35:37 pm »
...иначе е точно така, колкото сте по-спокойни и нещата вървят както вие искате, толкова по-добре върви самото раждане. ето защо смятам, че лекарите често прецакват нещата - как да си спокоен като си вързана на системи и разни хора ти правят разни неща. както каза една мила жена, консултант по кърмене, лекарите като се намесят и се започват с интервенциите, те не виждат нормално раждане, което ги кара да губят доверие в способността на жените да раждат, а и жените по същия начин, не си имат доверие, че могат да се справят без всички тези интервенции.

моля, не ме разбирайте грешно, има случай, когато се налага намесата на лекари, за да се помогне на майката или на бебето, но в повечето случаи това е леко излишно и само води до ненужни усложнения.

Аз съм на същото мнение. Докато си чаках в предродилна бях напълно спокойна и си изтърпях контракциите. Но като ме преместиха в родилна зала вече всичко се прецака. При мен пък се чуваха много грозни реплики. Аз какво съм виновна че раждам на обяд. Разбирам че и те са хора и са гладни, ама все пак докато аз се мъча да раждам, те си говорят как няма ли най-накрая да родя, как са гладни и не са почивали и ей такива подобни. И съответно както бях спокойна, след тези думи няма да ви казвам колко се ядосах. Както и да е важното е че всикчо мина и бебка е добре.
Така че един съвет и от мен - гледайте да сте възможно най-спокойни (това е малко трудно, но все пак се опитайте), така всичко ще мине по-добре.

Chuspito много стиснати палчета и от мен.

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #89 -: Юни 06, 2011, 19:41:05 pm »
Добре, де, Елена. Нали си с епизиотомия? Акушерката нямаше да може да ти я направи. Кой друг освен лекарят да я свърши тази работа?
Да не вземеш да си помислиш, че съм фенка на епизиотомиите. Хич дори. Ама все си мисля, че е по-добре отколкото да се разкъсам. По случайност ме преглежда преди няколко месеца друг лекар, а не този, при когото раждах, и ме пита как съм раждала. Мускулатурата била толкова стегната, че не си личало, че съм имала епизиотомия. А аз се учудих. Правех упражнения след като родих, но не твърде много (мързел).
А за ваната - имам една приятелка, която ражда във вана в Белгия. Е, в един момент каза, че плачела за епидурална.  :lol: Ваната не я спасила.

дидон, на мен ми правеха такива чудеса ежедневно, докато бях в болницата. Голямо натискане падна.

tucy, аз пък не разбирам дали като говорят, че са гладни, изведнъж ще им мине гладът. Най-много да изнервят родилката. :x  А аз като раждах през нощта, само да ми беше казал докторът, че му се спи.  :lol: Заради мен остана да пренощува в болницата човекът и се надяваше да се наспи, но акушерката го събуди в 3,30 ч.


Лека бременност и раждане на всички момичета!
« Последна редакция: Юни 06, 2011, 19:43:22 pm от blue_sky »

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #90 -: Юни 06, 2011, 19:53:53 pm »
Аз какво съм виновна че раждам на обяд. Разбирам че и те са хора и са гладни, ама все пак докато аз се мъча да раждам, те си говорят как няма ли най-накрая да родя, как са гладни и не са почивали и ей такива подобни. И съответно както бях спокойна, след тези думи няма да ви казвам колко се ядосах.
Е как няма да се ядосаш, това е ебаси простотията. И тези хора после претендират за какво ли не. Това са едни образовани простаци, мен ако питаш. Добре, че не всички са такива, но прекалено много са - то като че ли е заразно, че не вярвам всички такива да отиват там. Май един от друг го хващат. С мен са се държали подобно когато съм ходила при мисед и също с кръвоизливи ( в 2 различни болници), да си помисли човек, че помятам,за да им намеря работа. Те затова ония естественичките ще имат повече и повече подкрепа.

Съгласна съм с blue_sky  за ваната- аз си искам епидуралната, да си ми е сигурно обезболяването. За епизиотомията и аз до скоро мислех така, ама май в последно време започнаха да оспорват и това твърдение, че май пък сега казват, че си било по-добре да се разкъсаш. Не знам - не звучи логично, ама така четох някъде.

Елена Б, в акушерките Англия имат ли право да те зашият, ако се беше разкъсала? Аз лично не бих искала да се разкъсам и да ме оставят да зараствам без шевове.

Chuspito :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Последна редакция: Юни 06, 2011, 19:58:57 pm от Bobbie »


  
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #91 -: Юни 06, 2011, 19:58:49 pm »
Chuspito много стиснати  :crossfingers: и от нас :P
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #92 -: Юни 06, 2011, 20:45:08 pm »
Чуспи утре имаш  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: и от нас!



*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #93 -: Юни 06, 2011, 20:48:51 pm »
Добре, де, Елена. Нали си с епизиотомия? Акушерката нямаше да може да ти я направи. Кой друг освен лекарят да я свърши тази работа?

На мен акушерката ми я направи. По едно време при мен нямаше нито един доктор - само акушерката и още една стажантка или студентка. Появи се още някаква жена (не я разбрах дали е акушерка или докторка) - натисна ме по корема и в този момент бебка изкочи. Усетих когато ме срязаха и това го направи акушерката, защото в този момент само тя ми беше между краката. После доктора като най-накрая се появи, попита дали са ми правили епизиотомия.
Само да уточня, че аз си бях и без избор на екип. Просто така се стекоха обстоятелствата, че докторката при която исках да раждам не можеше да поеме ангажимент, тъй като заминаваше извън страната. Не че това оправдава отношението на докторите - те за това са там в крайна сметка.
Както и да е. Леко раждане на всички на финала.

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #94 -: Юни 06, 2011, 21:14:39 pm »
Стискам палци за утрешната звезда,Чуспи и нейния безценен подарък :)

 Аз искам да питам,във всички болници ли правят масажи или там каквото е ,след раждането,за да помогнат на матката да се свие по-бързо.На моя приятелка преди месец ,след секциото са и правили някакви процедури със студени компреси,а също и с натискане на корема отгоре надолу...Обяснили са и ,че е да подпомогнат на матката да се свие и също така да се изчисти от течностите

На мен не са ми правили масажи, но пък всичко много бързо се прибра, почти до състоянието отпреди бременността. Преди 2 седмици, при поредния преглед, доктора каза, че вече нямам нищо в матката - аз се бях притеснила, защото лохиите спряха да изтичат на 10ия ден още. Иначе моята кинезитерапевтка ми каза да си добавя към упражненията "колело" с краката, за да подпомогне изчистването, но явно е нямало какво. Мисля си, че всичко е индивидуално - вероятно това бързо прибиране се дължи и на онези прословути скрити коремни мускули, за които пък си платих с натъртени ребра, докато натискаха да вадят бебо.

А и белега от секциото едва си личи вече, та, Дидонче, не се притеснявай:-)

Успех на следващите нови мами!
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #95 -: Юни 06, 2011, 22:12:59 pm »
tucy, в България ли си раждала? Ако да, акушерката няма правомощия да реже, пък и не ги учат на такива неща в колежа "Филаретова". Така че, тя е свършила работата на доктора, но не е правилно, защото няма диплома за това нещо. И това няма нищо общо с избора на екип или не. Просто е незаконно.

Боби, моята епизиотомия беше степен 3 от четири възможни (така издиктува докторът на акушерката). При бебе 3750 гр и с глава 35,5 см да си призная честно, хич не предпочитам да се разкъсвам.  8)

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #96 -: Юни 06, 2011, 22:48:04 pm »
Chuspito,  :crossfingers: от мен!

Като какво ги усещахте контракциите при прибирането на матката? Аз като лежах неподвижно не усещах болка, като тръгвах да ставам зор голям, но това е от напрягането на коремните мускули.

Контракциите на матката най-отчетливо ги усещах докато кърмех. Тоест тогава се "изчистваха" всякакви други болежки и можех да разпозная точно контракциите на матката. Усещат се като много болезнен цикъл. По същият начин ме болеше при цветната снимка и при ранните родилни контракции.  :) Със всеки изминал ден болката става все по-лека. На края вече я усещах само на моменти за секунда, пак докато кърмех, а съвсем на финала не усещах болка, а само по-голямото количество кръв, което изтичаше. При мен матката се чистеше дълго след раждането, около 50-60 дни ми течеше кръв. Като както споменах, най-обилно - при кърмене.
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #97 -: Юни 06, 2011, 23:25:47 pm »
и при мен контракциите бяха (и все още са макар и много слалби) основно по време на кърмене и след това като се изправя. това ми беше най-големият проблем, щото си беше като началото на раждането, а на всичко отгоре имах огромни хемороиди, можете да си представите комбинацията.

по повод епизиотомиите - като цяло зависи от това колко е разкъсването, ако е малко нямате проблеми и зараства бързо, ако има риск за сериозно разкъсване правят епизиотомия, тук акушерките имат право да я правят, така че това не е причина да се намесват лекарите.

а колкото до приказките за обяда, нямам думи, това е абсолютно недопустимо. пред мен анестезиолога дето ми обърка епидуралната каза на мъжа ми, че "те като са на обогатен кислорд често не знаят какво искат", на което насред виковете и сълзите, аз му казах, че не съм "те" и много добре знам какво искам. въобще не им мълчете, особено ако и мъжете са ви с вас, това е невероятна подкрепа, поне за мен беше така, и той доста работа по това да се ядосва на персонала свърши. така че за мен беше много добре да бъде при мене. само в операционната като ходеше да гледа как ме режат и шият ми беше смешно (приличаше на студент по медицина 1 курс - нахъсан и любопитен), но пък беше хубаво, че стоеше до бебето докато я бършеха и теглеха.

чуспито - много стиснати палци за утре. верно е това, дето всички го казват, че да си видиш детето за първи път е невероятно. хубава среща.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #98 -: Юни 07, 2011, 05:04:16 am »
Боби, моята епизиотомия беше степен 3 от четири възможни (така издиктува докторът на акушерката). При бебе 3750 гр и с глава 35,5 см да си призная честно, хич не предпочитам да се разкъсвам.  8)
Предполагам, това значи много :-)- защото идея си нямам. Не, аз също така си мисля, просто представям и другата страна и честно съм объркана и не съм си създала собствено мнение за това. Майка ми с мен е имала 31 шева от разкъсване, защото съм излезнала с едната ръка напред, но казва, че според нея не било кой знае какво въпреки че без упойка е раждала едно време. Като ми го каже това и падам. Може би защото е била много млада и по-лесно е минало.
 
Б.


  
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #99 -: Юни 07, 2011, 09:59:44 am »
Въъъъх..интересно, но и страшничко споделяте  8O
............................Тайната на нашата вечеря............................