къди, никакви възрастови ограничения няма при водното раждане. мисля, че имаше ако сте със свръхнаднормено тегло, но не съм сигурна. иначе за възрастта съм абсолютно сигурна, колкото неща прочетох няма ограничения. дори в швейцария има клиника, в която показания за раждане във вода са многоплодни бременности и бебе застанало с дупето напред.
а що се отнася до упойките, аз не съм го карала без упойка, обогатения кислород е много блага работа, пак казвам. не исках епидурална точно защото твърде често води до асистирано раждане - форцепс или вакуум, пък аз много исках да го избегна, ама на. колкото до секциото - като стана ясно, че няма да раждам съвсем без помощ си поискахме, ама не ни се отвори парашута. но след раждането една седмица не можех да седна или да се вдигна от болки, все още ме боли гърба и си представям ако ме болеше и корема от разреза какво щеше да е, та затова, иначе ако си е само секцио, без другите поражения сигурно е ок.
боби, тук са така, води не води, не те приемат до 4 см. после си ме включиха на системи антибиотици, а и за това ни оставиха повече в болницата две нощи, вместо само 6 часа, за да я наблюдават нея за инфекции. ако ще раждам втори път, много се замислям дали да не раждам в къщи. това, което малко ме притеснява са съседите, щото що викане извикаш и рев изревах, но то беше като ми сложиха окситоцина. а колкото до епидуралната - абсолютно е въпрос на анестезиолог, защото това се дозира много прецизно, за да не стават такива бели, ама, както казах на мъжа ми, господ ме наказа, щото много ритах срещу епидуралните и виках, че не ги искам и ето на... нам си колко часа искаш, не искаш, няма епи.
))
дидон исках да те помоля нещо, нали ти каза, че ходиш на лекциите на 9 месеца. като отидеш на тази с ортопеда би ли попитала моля те, какво мислят за носенето на детето в слинг. аз имам от тези които са като шалове и то де факто седи в тях, макар и подпряно на корема ми. та много се чудя за бедрените му стави - не са ли много разкрачени и няма ли твърде голяма да е тежестта върху тях. прерових нета, но освен суперлативи за това колко е добре да се носи така детето друго не можах да намеря, ама пусто нали съм си черногледец ми се ще малко повече инфо. ако някоя от вас знае нещо по връпроса също ще съм благодарна.
много поздрави от микробия.